Onetime Sportsbetting Quiz

We gaan quizzen!

Op zaterdag 21 augustus maken we maar liefst twee uitzendingen op ons Twitch-kanaal. ‘S middags staat de OneTime Studio volledig in het teken van Las Vegas met onder andere OneTimer Dooker als gast. ‘s Avonds (19:30) gaan we los met de allereerste OneTime Sports betting quiz. 

Een pubquiz is al leuk, maar wanneer je speelt met allemaal kansspel liefhebbers, dan moet het natuurlijk wel wat extra’s hebben. Nou, dat hebben we gevonden. We gaan een sportquiz spelen waarop je kunt gokken! Hoe tof wil je het hebben?

De quiz wordt gespeeld in de livestream. We hebben een softwareprogramma gevonden waarin we met z’n allen tegelijk de vragen kunnen stellen en beantwoorden. De link naar de quiz zullen we de avond zelf in de livestream en comments plaatsen. Voordat de show start, delen we de link naar de uitzending op Facebook, alsook via ons forum.

Transparent Bg1@72X geplaatst in Sport door Hans van Brunschot
op 10 februari 2023
Onetime Sportsbetting Quiz

De quiz

In tegenstelling tot wat je misschien verwacht beginnen we de quiz niet met ronde 1. Voordat we aan de eigenlijke quiz beginnen, spelen we een voorronde. Deze voorronde spelen we als een game bij tennis. De puntenopbouw gaat van 15-0 naar 30-0 en tot slot naar 40-0. 

Eén vraag bestaat dus feitelijk uit drie vragen. Heb je dus van één vraag alle drie de onderdelen goed, dan heb je veertig punten verdiend. Die punten heb je later op de avond weer nodig. Met deze punten kunnen je sprongen voorwaarts maken in het klassement wanneer we gaan gokken.

Voorbeeldje? OK, een voorronde vraag zou er zo uit kunnen zien:

15. Welke stad in Nederland kent de meeste profvoetbalclubs?

30. Welke van deze profclubs speelt in het Van Donge & De Roo Stadion?

40. Welke club verspeelde op de knotsgekke slotdag van het Eredivisie seizoen 2006/2007 de landstitel in dit stadion?

Als je weet dat Rotterdam met Feyenoord, Sparta en Excelsior drie profclubs binnen de gemeentegrenzen huisvest, dan scoor je vijftien punten. Wanneer je weet dat Excelsior in het Van Donge & De Roo Stadion speelt, scoor je al dertig punten en de volledige veertig punten zijn voor jou als je AZ invult als antwoord op de laatste vraag.  

Vijf quizrondes

Als we de voorronde gespeeld hebben, gaan we van start met de echte quiz. We spelen 5 ronden van elk 11 vragen. We stellen de vraag via de livestream, maar je kunt de vraag ook op je scherm meelezen. Waar elke ronde precies over gaat houden we nog even voor ons, maar we verklappen al wel vast dat er één ronde volledig over wedden op sport zal gaan en dat we tenminste vijf foto of video vragen zullen stellen. 

Na elke ronde vragen we je op je antwoorden in te sturen. Voordat je de antwoorden naar ons opstuurt krijg je echter nog een vraag. Durf je te gokken op je antwoorden? 

Hier worden de bonuspunten die in je voorronde verdiend hebt heel belangrijk. Je kunt namelijk bonuspunten inzetten op het aantal antwoorden dat je goed hebt. Je hoeft geen punten in te zetten. Als je beslist om wel punten in te zetten, ben je niet verplicht om al je punten in te zetten, dat beslis je zelf. 

In de eerste ronde moet je minimaal zeven vragen goed beantwoord hebben om je bonuspunten te verdubbelen. Stel: Je hebt in voorronde 55 bonuspunten verdiend en je weet zeker dat je sowieso acht vragen goed hebt in de eerste ronde. Je besluit al je 55 punten in te zetten. Dit wordt bij meer dan zes goede antwoorden verdubbeld naar 110 bonuspunten, die weer in kunt zetten in de tweede ronde. 

Wanneer Aanmelden Quiz
21 augustus (19:30) [email protected] Twitch

Gokken op goede antwoorden

De lat komt elke ronde een beetje hoger te liggen. Om je ingezette bonuspunten te verdubbelen heb je het volgende aantal goede antwoorden nodig:

Ronde 1: 7 goede antwoorden
Ronde 2: 8 goede antwoorden
Ronde 3: 9 goede antwoorden
Ronde 4: 10 goede antwoorden
Ronde 5: 11 goede antwoorden

Wanneer je in de derde ronde 100 bonuspunten ingezet hebt op negen goede antwoorden, maar je blijkt er acht goed te hebben, dan verlies je het aantal bonuspunten dat je ingezet hebt. 

Als je al dan niet je punten ingezet hebt na een ronde, stuur je de antwoorden in. Wij in de studio zien alle antwoorden binnen komen en nemen dan even een momentje de tijd om de antwoorden te controleren en de punten bij elkaar op te tellen. 

Quizkampioen

Aan het eind van de avond kronen we nadat we 55 vragen beantwoordt hebben, strategisch gegokt hebben met onze bonuspunten, wellicht wat geleerd hebben en hopelijk veel plezier met elkaar gehad hebben, want dat is natuurlijk het belangrijkste, onze allereerste Quizkampioen! 

Heb je vragen over de quiz? Schroom niet om contact op te nemen. Brunsie, onze sports betting en sportmarketing expert maakt de quiz. Hij is bereikbaar op [email protected]

on air