Beker In Doel WK Voetbal Qatar 752X414

Wedden op de groepsfase van het WK voetbal: wat zijn de mogelijkheden?

Het WK Voetbal is nu echt begonnen. Tijd om ons eens even niet bezig te houden met welk land de nieuwe wereldkampioen gaat worden, maar om eens te kijken hoe je kunt wedden op de groepsfase van het WK. Dat is immers de fase waarin de meeste wedstrijden gespeeld worden.

Alle 32 deelnemers zijn geplaatst in een poule. Een poule bestaat uit vier landen. Er zijn dus acht poules waarin gespeeld wordt en waarin landen zich proberen te kwalificeren voor de knock-out fase van het WK voetbal 2022.

In de poulefase speelt ieder land drie wedstrijden. Per speelronde worden er twee wedstrijden in elke poule gespeeld. Van de 64 wedstrijden die op deze eindronde in Qatar gespeeld worden, worden er 48 in de groepsfase gespeeld.

Transparent Bg1@72X geplaatst in Sport door Hans van Brunschot
op 13 januari 2023
Beker In Doel WK Voetbal Qatar 752X414

Wedden op wedstrijden WK 2022

Op al deze 48 wedstrijden kun je weddenschappen afsluiten. Van 1X2 tot multiscore en van Over/under doelpunten tot handicaps en percentages balbezit.

De meeste van de vergunde bookmakers bieden meer dan 120 weddenschappen per wedstrijd aan. Daar vind je ongetwijfeld interessante weddenschappen tussen die bij jouw betting strategie passen.

Wedden op groepswinst

Wil je ergens anders op wedden dan de wedstrijden? Dan is het mogelijk om te wedden op groepswinst. Voor elke poule hebben de bookmakers een inschatting gemaakt welk land de meeste kans maakt op groepswinst. Met uitzondering van Poule E, waarin met Spanje en Duitsland twee toplanden zitten, en Poule H (Portugal en Uruguay), heeft iedere poule een topfavoriet. 

Wedden op de topfavoriet is wedden op lagere odds, maar met grotere kans dat je de weddenschap wint. Bovendien is kun je aantal voorspellingen met elkaar combineren tot een treble, four fold of zelfs nog groter. 

Een mogelijke weddenschap zou een inzet op groepswinst voor Nederland (poule A), Engeland (poule B), Argentinië (poule C), Frankrijk (Poule D), België (Poule F) en Brazilië (Poule G) kunnen zijn. Dit zijn allemaal de uitgesproken topfavoriet om hun poule te winnen.

Individueel zijn weddenschappen op deze voorspellingen wellicht geen financiële klappers, maar gecombineerd levert deze weddenschap odds van boven de 8.00 op. 

Wedden op plaatsing voor de knock-out fase

Per poule kun je ook wedden op de landen die zich gaan plaatsen in de top-2 van de poule. Deze weddenschap is vooral interessant voor poules waarin het achter de gedoodverfde groepswinnaar best eens spannend kan worden welk land zich ook plaatst voor de knock-out fase van het WK. 

Omdat bookmakers ook niet weten hoe het WK precies gaat verlopen, is het slim om deze weddenschappen te plaatsen voordat het toernooi begint. De odds zijn nu nog met een slag om de arm opgesteld, wat betekent dat er een foutmarge in zit.

Als de eerste ballen daadwerkelijk getrapt zijn, kunnen bookmakers beter inschatten welke landen kansrijk zijn en welke niet. De odds worden dan razendsnel aangepast. 

Wedden op de prestaties per land WK voetbal

Tot slot willen we nog even de opties met je bespreken die je hebt als je op een land wilt wedden. Voor alle 32 deelnemende landen kun je een voorspelling doen. Je kunt inzetten hoe een land volgens jou gaat presteren.

Je kunt hierbij aangegeven of een land wereldkampioen wordt, of de finale gehaald wordt of dat een land in de groepsfase uitgeschakeld. Ook kun je wedden of hoeveel punten een land in de groepsfase behaalt.

Kortom, ook in de eerste fase, of juist in de eerste fase, van het WK Voetbal in Qatar valt er genoeg te wedden! Veel plezier :-)

on air