WU B

Western Union

Western Union is een bedrijf in een specifieke financiële dienstverlening. Het Amerikaanse bedrijf bestaat ruim 150 jaar en faciliteert het overmaken van betalingen tussen personen zonder tussenkomst van een bank of financiële instelling.

WU
Western Union
Western Union in Londen

Handig concept

Deze service werkt wereldwijd en werkt via een fysieke transactie. Een persoon in een bepaald land gaat naar een Western Union punt en betaald geld. Met dit geld wordt een opdracht gegeven om voor een specifiek persoon op een specifiek Western Union punt geld op te halen.

De desbetreffende persoon kan dan op vertoon van zijn paspoort het geld contant afhalen. Deze service werkt supersnel en is ideaal voor noodsituaties of door arbeiders in een ander land die geld overmaken naar familie in het buitenland.

Je kan tegenwoordig ook heel makkelijk geld online versturen en hoef je niet voor een Western Union agentschap voor te gaan. Je kan het een beetje vergelijken met Paypal of Skrill maar hier kan je het niet fysiek ophalen en bij deze agentschappen wel.

Ben bewust van fraude

Aangezien de ontvanger niet te traceren is en de betaling niet terug gedraaid kan worden is het ook een geliefde betaalmethode voor fraude.

Via de betaalmethode Western Union wordt regelmatig fraude gepleegd. Zorg ervoor dat je de signalen herkend zodat je niet opgelicht wordt door personen die het op jou geld gemunt hebben.

De belangrijkste regel is dat je nooit geld moet sturen naar iemand die je nog nooit hebt ontmoet! Gebruik deze dienst alleen om geld naar familie en/of vrienden te sturen.

Als je binnen een periode van 1 jaar meer wilt verzenden dan €1000 dan moet je je identiteit laten verifiëren. Je kan maximaal tot €5000 per keer verzenden.

Verstuur geen geld naar een persoon:

 • Die u nog nooit in persoon heeft ontmoet
 • Online aankoop
 • Aankoop of terugbetaling van anti-virus
 • Niet bevestigde noodsituatie
 • (aan) betaling voor een huurpand
 • Om een loterij of andere prijs te claimen
 • Donatie voor een goed doel
 • Mystery shopping opdracht
 • werkgelegenheid
 • Kosten voor een kredietkaart of lening

Verdenk je dat er toch fraude in het spel is en het geld is nog niet niet opgehaald dan kan je het terug krijgen als je 0800-0205928 belt.

Geld In Lift Knokke
Contant ophalen bij een Western Union agentschap

Manieren om geld te ontvangen via Western Union

Tegenwoordig is het mogelijk om op 3 manieren geld te ontvangen via Western Union.

 1. Contant geld: Met een officieel legitimatie bewijs naar een Western Union agentschap gaan met een volgnummer (het zogenoemde MTCN die je krijgt van de verzender).
 2. Storting op een bankrekening: Ontvang het geld op je bankrekening.
 3. Storting op een mobiele portemonnee.

Via het volgnummer kan je ook de transactie volgen net zoals met een postpakketje. Je vindt wereldwijd agentschappen en je kan deze ook online opzoeken.

Geld Online Verzenden
Geld online versturen

Kosten van Western Union

Je kan al vanaf €1 geld per postwissel sturen. De kosten voor het versturen hangen af vanaf waar je wilt versturen en naar welk land je het wilt sturen. Ook hangen de kosten af van hoe je wilt betalen en hoe hoog het bedrag is.

Zo komen er nog 18€ aan extra toeslagen bij als je het geld overboekt vanaf je bankrekening. De gemiddelde transactie kosten zijn 4,90€. De verborgen kosten zijn de wisselkoersen en deze zijn sterk afhankelijk van het land en de bied en laat koersen.

et is wel zo dat de ontvanger in de meeste gevallen binnen een paar minuten aan het geld kan komen.

Persoonlijke ervaringen met Western Union

Ik heb in mijn leven een aantal keer gebruik gemaakt van Western Union. Wat mij nog goed bijstaat zijn de relatief hoge kosten. Echter als ik nu op hun website kijk valt het mij nog alleszins mee.

In het tijdperk voordat online poker populair was heb ik wel eens geld ontvangen via een Western Union agentschap van een pokerbedrijf waar ik een toernooi had gewonnen. Je kon toen ook kiezen voor het ontvangst van een cheque maar dit is echt zoveel beter dan een cheque inleveren.

Ook had ik nog geld tegoed van een gast die op dat moment geen bankrekening had en heeft het toen ook overgeboekt. Hierna kon ik ook gewoon ophalen met de code en mijn legitimatie. Vorig jaar nog een review gedaan over Movie Max in Assen en hier hebben ze ook een Western Union agentschap.

In de aantal uren dat ik hier verbleef zag ik dat er veel gebruik gemaakt werd van Western Union. Vooral van mensen die geld wilde overboeken naar familie in Indonesië.

Schermafbeelding 2019 01 07 Om 13.37.50
Western Union

Conclusie over Western Union

Western Union kan een heel handig middel zijn om snel geld te krijgen bij degene die het nodig heeft. Een situatie dat je beroofd bent en in een land en je zit zonder bankpasjes kan een ramp zijn.

Doormiddel van een transactie vanuit de thuisland heb je in een paar minuten fysiek geld op een locatie. Belangrijk is wel dat je nog je paspoort hebt! Tegenwoordig heb je veel online betaalservices en is het ook wel een beetje achterhaald maar zolang er hele volksstammen zijn die nog geen bankrekening hebben is dit een mooie uitkomst.

Of Western Union over 150 jaar nog bestaat is de vraag maar het merk is in ieder geval ijzersterk. Je kan het niet gebruiken om je online casino account te vullen of uit te laten betalen.

Veelgestelde vragen over Western Union

Waarom is Western Union zo duur?

De kosten bij Western Union zijn relatief laag en daar adverteren ze ook mee. De echte verborgen kosten zitten in de wisselkoersen die ze toepassen. De ontvanger krijgt gewoon minder waarde voor jou opgestuurde euro's!

Is Western Union betrouwbaar?

Het is een veilige manier van ontvangen en verzenden van geld. Echter moet je zoals met alles wel de juiste procedures doorlopen. Deze procedures zorgen er ook voor dat het geld veilig aankomt bij de juiste persoon.

Hoe haal ik geld op bij een Western Union agentschap?

Neem als je een geldig ID mee (zoals een paspoort). Je hebt 6 zaken nodig om je geld op te halen bij WU. Het MTCN (nummer), afzenders naam, ontvanger naam, het verwachtte bedrag, vanuit welke plaats en land het gestuurd is en welke plaats en land het aankomt.

Hoe lang duurt het om geld te versturen en te ontvangen?

Dit kan al binnen een paar minuten als je dit online regelt! Bank overschrijvingen kan wel tot 3 werkdagen duren.

on air