Usain Bolt Onetime

Prijzengeld Olympische Spelen

De Olympische zomerspelen staan weer voor de deur.  Het spektakel gaat in 2016 plaatsvinden in de stad waar ook het WK Voetbal is gespeeld in 2014: Rio de Janeiro. Het land waar Louis van Gaal alle criticasters de mond snoerde door een derde plek te behalen voor Oranje zal nu de plek worden waar onze hockeyers en zwemmers moeten zorgen voor Olympisch goud voor Nederland.

We moeten ook zeker onze hoop putten uit de kansen van Nederland op deze spelen in Rio aangezien de opvolgers van Louis van Gaal er voor gezorgd hebben dat we weinig zullen juichen voor ons Oranje tijdens het Europees Kampioenschap dit jaar.

Jackpot Avatar door Jackpot
Usain Bolt Onetime

Gaat Dafne Schippers de zilvervloot binnen halen in Rio?

We hebben daarnaast natuurlijk nog een grote troef in handen bij het atletiek waar Dafne Schippers echt kan laten zien hoe goed ze is en ook de verwijten omtrent doping van zich af kan schudden. Zal ze goud gaan behalen en daarmee ook haar bankrekening kunnen spekken?

Denk je dat Dafne Schippers goud gaat winnen, dan kun je een weddenschap op haar plaatsen voor de 100 meter of de 200 meter!

Wat zijn de verwachtingen voor Olympische medailles per land?

De organisatie van de Olympische Spelen zelf betaalt geen premies of bonussen uit voor het behalen van medailles, maar landen afzonderlijk doen dit vaak wel. Zo doet bijvoorbeeld in Nederland het NOC – NSF dit. Een gouden medaille op de Olympische Spelen levert de sporter 30.000 euro op, een zilveren medaille spekt de kas met 22.500 euro en de bronzen troostprijs wordt door NOC * NSF nog altijd beloond met 15.000 euro!

In andere landen zijn deze bedragen vaak een stuk hoger, met uitzondering van bijvoorbeeld Engeland waar een olympische sporter niet beloond wordt met een geldprijs maar met een afbeelding op een postzegel van de Royal Mail. Onderstaand een overzicht van de bedragen per land voor een gouden medaille op de Olympische Spelen.

 • Azerbeidjan $510.000
 • Kazachstan $200.000
 • Thailand $310.000 verspreid over 20 jaar
 • Filipijnen $235.000 verspreid over 20 jaar
 • Rusland $135.000
 • Frankrijk $65.000
 • Verenigde Staten $25.000
 • Duitsland $20.000

Wedden op de Olympische Spelen

Betmgm Header

BetMGM

WED €10 SCOOR €50
Logo Jacks.nl

Jack's.nl

€60 aan Free Bets
Circus

Circus Casino

Tot €250,- aan Free Bets

Wat levert een gouden medaille op de Olympische Spelen?

Vanuit de Olympische Spelen zelf is er geen enkele financiele waardering voor de winnaars van medailles. Het statement: ‘Meedoen is belangrijker dan winnen' blijft ook bij de Spelen het belangrijkste motto maar de eer van het winnen van een gouden medaille is natuurlijk enorm. Het is de belangrijkste prijs die je kunt winnen als een sporter en men traint eigenlijk continue 4 jaar lang voor deze belangrijke medailles.

Indirect levert een medaille toch geld op, al is het maar omdat de medialle van goud, zilver of brons is. En zoals Willem Middelkoop ons altijd vertelt is goud de beste investering en waardevast. De waarde van de medailles is als volgt:

 • Gouden medaille $600 want deze heeft maar 1% echt goud in zich en is verder voornamelijk van zilver gemaakt
 • Zilveren medaille $325, vergelijkbaar qua gouden medaille maar mist het de 1% in goud.
 • Bronzen medaille $3, 97% koper, en daarmee nagenoeg waardeloos.

Het grote geld wordt door de sporters voornamelijk uit de sponsoring verdiend, waarbij enkele grootheden in de sport tientallen miljoenen bij elkaar kunnen sprokkelen. Denk bijvoorbeeld aan Usain Bolt die ongeveer $20 miljoen dollar per jaar bij verdient met dank aan sponsors als Puma en Visa.

LeoVegas Sports is een nieuwe aanbieder van online sportsbetting en heeft reeds een goede naam opgebouwd wereldwijd.

Voorspelling Infostrada over de medaillespiegel

Infostrada heeft een voorspelling gedaan en verwacht dat Nederland in totaal 5 gouden medailles zal winnen in Rio 2016. Het doel van het NOC – NSF is om bij de beste tien landen te staan aan het einde van de Olympische Spelen maar volgens dit onderzoeksbureau zullen we eindigen op plaats 17.

Gelukkig worden er nog wel meer medailles gewonnen dan de 5 gouden medailles. Men voorspelt dat er ook zeven zilveren en dertien bronzen medailles door Nederland zullen worden gewonnen in Brazilie.

Een overwinning van bijvoorbeeld de Nederlandse hockeydames levert bij 888Sport nu een quotering op van bijna 6 keer je inzet voor nieuwe accounts!

Wie precies de gouden medailles gaat winnen zal nog moeten gaan blijken maar Infostrada geeft de onderstaande sporters de grootste kans op de gouden medaille en eeuwige roem:

 • Epke Zonderland (net als in London 2012)
 • Marianne Vos (net als in London 2012)
 • Nederlandse hockey dames (net als in London 2012)
 • Marit Bouwmeester
 • Springruiters
on air