Dart Board 1247083 1280

Prijzengeld UK Open Darts 2017

De zes kwalificatietoernooien die aan het hoofdtoernooi van de UK Open Darts 2017 vooraf gaan, zijn inmiddels gespeeld. Daarmee hebben de 96 hoogst geplaatste spelers op de UK Open Order of Merit zich weten te plaatsen voor dit toernooi.
De vijftiende editie van dit toernooi wordt van vrijdag 3 maart tot en met zondag 5 maart – voor het vierde jaar achtereen – gehouden in het Engelse Minehead in het gelijknamige Butlins Minehead Resort.

De UK Open Darts betreft een darttoernooi van internationale aard. Het vormt een van de zeven televisietoernooien van de Professional Darts Corporation (PDC).
Bijzonder aan dit toernooi is dat naast professionele darters ook amateurdarters zich kunnen plaatsen voor het hoofdtoernooi. Dit kan via diverse kwalificatietoernooien.

Hieraan dankt de UK Open dan ook haar bijnaam de ‘FA Cup of Darts'. Het format van het darttoernooi wordt namelijk veelal vergeleken met dat van de FA Cup in het voetballen, waarin kleinere clubs met regelmaat verrassen met grootse prestaties.

Onetime Las Vegas Fill door Onetime
Dart Board 1247083 1280

Kwalificatietoernooien UK Open

In de eerste twee weekenden van februari vindt een zestal kwalificatietoernooien plaats. Dit gebeurt op basis waarvan een UK Open Order of Merit wordt opgemaakt.

Deze ranglijst – te vergelijken met de PDC Order of Merit, de wereldranglijst van de PDC – wordt bepaald door het gewonnen prijzengeld van de darters gedurende de kwalificatietoernooien. Naast de 96 hoogst genoteerde spelers op de UK Open Order of Merit, plaatsen nog eens 32 amateurdarters zich, eveneens via kwalificatietoernooien, voor de UK Open.

De top 3 bookmakers volgens Onetime

Betmgm Header

BetMGM

WED €10 SCOOR €50
Logo Jacks.nl

Jack's.nl

€60 aan Free Bets
Circus

Circus Casino

Tot €250,- aan Free Bets
Darten PDC UK Open
Prijzengeld UK Open

Prijzengeld

Het prijzengeld dat gedurende de kwalificatietoernooien door de darters bij elkaar wordt gegooid, telt niet enkel mee voor de UK Open Order of Merit, maar ook direct voor de PDC Order of Merit.

De winnaar van een kwalificatietoernooi voor de UK Open mag 10.000 Engelse ponden op diens bankrekening bijschrijven. De runner-up neemt de helft hiervan mee naar huis.

Tijdens het hoofdtoernooi van de UK Open – dat een knock-outsysteem kent – valt voor de deelnemers een aardig zakcentje bij te verdienen. In totaal mogen zij 300.000 Britse ponden verdelen onder elkaar:

  • Winnaar – £ 70.000
  • Verliezen finalist (runner-up) – £ 35.000
  • Plek in halve finale – £ 17.500
  • Plek in kwartfinale – £ 11.500
  • Laatste 16 – £ 6.500
  • Laatste 32 – £ 3.500
  • Laatste 64 – £ 1.750

Vertegenwoordiging Nederland

Raymond van Barneveld wist in 2006 en 2007 dit toernooi reeds op zijn naam te schrijven, in navolging van de Nederlander Roland Scholten, die de tweede editie van dit toernooi in 2004 won. De meest recente overwinningen van de UK Open (2015 en 2016) staan op naam van Michael van Gerwen. Tijdens de eerste drie kwalificatietoernooien ging de titelverdediger echter verrassend onderuit, waarna hij zich tijdens de vierde kwalificatieronde – inclusief twee negendarters – wist te revancheren als winnaar en zich daarmee direct verzekerde van deelname aan het hoofdtoernooi. Voor de laatste twee kwalificatietoernooien meldde hij zich dan ook af.

Uiteindelijk hebben 14 Nederlanders zich weten te plaatsen voor deelname aan het toernooi. Naast van Gerwen en van Barneveld zullen onder andere Jelle Klaassen, Benito van de Pas en ook Vincent van der Voort (de runner-up in 2007) voor zoveel mogelijk ‘one hundred and eighties' gaan in het Butlins Minehead Resort.

UK Open – Live televisie

Gezien het feit dat de UK Open een van de zeven PDC-televisietoernooien betreft, zal het toernooi worden uitgezonden op televisie en internet door de ‘mannenzender' RTL 7, welke de uitzendrechten voor alle PDC-televisietoernooien in Nederland bezit. Live op televisie op RTL 7 te zien zullen zijn de kwartfinales, halve finales en de finale, de wedstrijden eerder in het toernooi zullen aan de hand van samenvattingen in beeld worden gebracht. Wil je toch alle wedstrijden live bekijken, dan kan dit via de livestreams op het internet. Voor de echte dartliefhebber waarschijnlijk niets nieuws onder de zon!

on air