Gary Anderson Exeter 2016

Wat verdient Gary Anderson met darten

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, Gary Anderson is een van de beste darters van de wereld. In 2015 en 2016 won hij het PDC World Darts Championship. Ook won hij in 2015 de Premier League. Andere goede darters hebben het altijd moeilijk tegen Gary Anderson, als hij tenminste zijn dag heeft. Want als Gary Anderson zijn dag niet heeft en niet gemotiveerd is kan hij ook best van een amateur verliezen met een grote score.
Wedden op Gary is dus altijd spannend.

De laatste jaren is Gary Anderson ook zeker niet meer favoriet om een groot toernooi te winnen. Bij de bookmakers zijn Michael van Gerwen, Phil Taylor en Peter Wright meestal favoriet.

Onetime Las Vegas Fill door Onetime
op 22 februari 2023
Gary Anderson Exeter 2016

Overige titels en records

Buiten de bovengenoemde titels heeft Gary Anderson door de jaren heen nog enkele andere toernooien gewonnen.

  • Players Championship Finals (2014) goed voor £65.000,-
  • Finder Darts Masters (2007 en 2008)
  • World Darts Trophy (2007)
  • International Darts League (2007)

Verder haalde Gary ook vaak de finale van een groot televisietoernooi. Dit leverde hem geen overwinning op, maar wel een mooi geldbedrag.

In zijn dartcarrière gooide Gary 2 keer een 9-darter op een televisietoernooi. Tijdens de UK open in 2012 leverde hem dit £10,000 op.

Tijdens het PDC World Darts Championship lukte het Gary ook om een 9-darter te gooien. Toen werd hij beloond met £15,000. Gary Anderson heeft tot de dag van vandaag ruim 2 miljoen euro verdiend met darten. Geen verkeerd bedrag, maar zeker niet de best verdienende darter.

Wedden op dartevenementen

1 Leovegas Review

LeoVegas

2 Logo Jacks.nl

Jack's.nl

3 Circus

Circus Casino

Informatie over Gary Anderson

Nu weten jullie al wat Anderson heeft verdiend en welke toernooien hij heeft gewonnen, maar wie is Gary Anderson eigenlijk?

Gary Anderson is geboren in 1970 in Musselburgh. Sinds 2000 is  hij professioneel darter. Hij gooit met 23 gr. Unicorn WorldChampion Phase 3 darts en zijn opkomstnummer is het nummer Jump Around van House of Pain.

Bijna elke darter heeft een bijnaam zo is de bijnaam van Gary: ‘The Flying Scotsman'. Op 12 februari 2009 stapte Gary Anderson over van de BDO naar de PDC.

Op dit moment staat The Flying Scotsman 2de op de PDC Order of Merit. Dit kan echter na elke groot toernooi veranderen.

Wedden op darten

Voor de gokkers onder ons is er uiteraard de mogelijkheid om in te zetten op dartwedstrijden. Er zijn verschillende leuke weddenschappen die het kijken naar een dartwedstrijd extra spannend maken. Zo kun je inzetten wie de hoogste finish gooit, maar ook of er een 9-darter wordt gegooid.

Dit artikel gaat over Gary Anderson en wat Gary betreft vind ik het persoonlijk erg moeilijk om in te zetten op deze darter. Als hij zijn dag heeft is hij ijzersterk, maar als hij zijn dag niet heeft dan kan hij van iedereen verliezen. Zijn motivatie speelt hierin een erg grote rol deze is niet altijd optimaal.

Gary Anderson gooit gemiddeld wel veel meer 180 scores dan andere darters. Hierop zou je dus wel kunnen inzetten.

Een weddenschap die ik persoonlijk erg leuk vind en ook wel veel kan opleveren is king of oche. Dit houdt in dat de darter zowel de wedstrijd wint, de meeste 180 scores gooit en de hoogte finish uitgooit. Mocht een van deze dingen fout zijn is de hele bet fout. Een gelijke score van 180 is ook pech.

Mocht je nog andere darttips hebben dan kun je deze doorgeven via het forum van OneTime. Hier ben je ook welkom voor een leuke discussie over gokken en sportsbetting.

on air