Darts Dartbord Onetime

Prijzengeld Michael van Gerwen

In het eerste kwartaal van 2016 is wel duidelijk dat Michael van Gerwen gewoon doorgaat waar hij mee bezig was en dat is het binnenhalen van titels en daarmee ook het prijzengeld van deze toernooien.

Onderstaand de verdiensten van Michael van Gerwen in 2016:

PDC Major toernooi – UK Open, gewonnen van Peter Wright, prijzengeld 60.000 pond

De Dutch Masters (30.000 pond) en de German Masters (80.000 euro) gewonnen.

Daarnaast heeft Michael ook wat verdiensten behaald in de Premier League of Darts waar hij op een gedeelde eerste plaats staat op dit moment. Totaal tot op de dag van vandaag heeft hij bijna 300.000 euro verdiend, oftewel maar liefst 100.000 euro per maand!
In onze stappenpool wordt er regelmatig een weddenschap geplaatst op Michael van Gerwen.

Michael van Gerwen zal komende week meedoen met Champions League of Darts.

Jackpot Avatar door Jackpot
Darts Dartbord Onetime

Michael van Gerwen beste darter ter wereld

Zonder enige twijfel is Michael van Gerwen op dit moment de beste darter ter wereld. Het lijkt er op dat niemand Mighty Mike op dit moment kan verslaan en dat betekent ook dat de kassa aan het rinkelen is bij deze Nederlandse darter. Nederlanders zijn altijd nieuwsgierig wat de buurman nu elke maand krijgt bijgeschreven op de bank, dus OneTime duikt in het prijzengeld en de verdiensten van Michael van Gerwen.

Barneveld Onetime
Raymond van Barneveld

Verschillende dartsbonden

Zoals we reeds in ons eerdere artikel hadden gemeld zijn er twee verschillende bonden binnen het darten en met name het PDC (Professional Darts Corporation) is aan een snelle opmars bezig. Vroeger was de BDO (British Darts Organization) de belangrijkste dartbond met het grote toernooi ‘The Embassy' als trekpleister. Op dit moment zijn de darters bezig met het William Hill World Darts Championship in Alexandra Palace in London en zijn er nog verschillende Nederlanders actief.

Nederlandse darters aan de wereldtop

Verschillende Nederlanders zijn ten tonele verschenen in Alexandra Palace voor de PDC World Championship en Michael van Gerwen is de grote favoriet voor de eindoverwinning zoals we ook zien bij de bookmakers. De OneTime sports betting pool heeft ook ingezet op een overwinning van Michael van Gerwen tegen een quotering van 2.10. Meld je ook aan op het forum voor alle details.

Nederlandse spelers die dit jaar meededen met het wereldkampioenschap:

  • Michael van Gerwen
  • Raymond van Barneveld
  • Benito van der Pas
  • Vincent van der Voort
  • Dimitri van den Bergh
  • Christian Kist
  • Dirk van Duijvenbode
  • Jeffrey de Zwaan
  • Jan Dekker
  • Jelle Klaassen
Alexandra Palace Onetime
By Oliver Spalt (Own work) [GFDL or CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons

Jackpot voor Michael van Gerwen

Maar terug naar het prijzengeld van Michael van Gerwen. We kunnen dit niet op de cent nauwkeurig terug rekenen, maar sinds de start van zijn profcarriere heeft Mighty Mike meer dan 2,8 miljoen Engelse pond binnen geharkt! Met de huidige koers van de Engelse pond is dit bijna 4 miljoen euro!!! Hiermee moet hij alleen de legende Phil Taylor voor zich laten die ruim het dubbele heeft verdiend in zijn gehele carriere.

In het verleden zette iedereen zijn geld op Taylor maar tegenwoordig kun je beter wedden op van Gerwen via bijvoorbeeld LeoVegas Sports. Michael van Gerwen is op dit moment 26 jaar en heeft dus nog een grote carriere voor zich en zal naar verwachting dan ook in de toekomst het prijzengeld van Phil Taylor gaan overtreffen. Denk je dat hij nog meer gaat winnen, profiteer er dan ook zelf van via een weddenschap.

Getrouwd in 2014

Michael deelt zijn fortuin met zijn vrouw Daphne Govers waarmee hij in 2014 in het huwelijksbootje is getreden. De relatie tussen Michael en Daphne stamt al uit een ver verleden waardoor kan worden vastgesteld dat Daphne niet bij Michael is voor het geld en we haar niet hoeven te bestempelen als golddigger zoals we dit wel vaak zien bij het voetbal. Het prijzengeld en de salarissen bij voetballers zijn overigens ook vele male hoger dan bij darten zoals je ook kunt zien aan het prijzengeld van de Champions League.

Bijzonder om te weten is dat Michael van Gerwen vroeger werkte als tegellegger en onder andere de vloer in het huis van Dennis Bergkamp heeft gelegd. Toen keek hij nog op naar de villa's van deze beroemde sporters, maar tegenwoordig mag Mighty Mike zelf bij de makelaar op de stoep gaan staan om een villa te kopen.

on air