Run It Once

Pokerroom Run It Once - onze review

In februari 2019 is de nieuwste pokerroom ‘Run It Once' van Phil Galfond live gegaan. Deze pokerroom heeft een aantal interessante features die we nog niet eerder zijn tegengekomen bij andere sites zoals Pokerstars. We hebben een account aangemaakt en een aantal uur gespeeld om te kijken hoe deze pokerroom het eraf brengt.

Run It Once
Run It Once Pokerroom
Run It Once Pokerroom

Functionaliteiten bij Run It Once

  • Je kan geen gebruik maken van Heads Up Display (HUD)
  • Je wordt gewoon toegevoegd aan een tafel (automatische seating)
  • Tot 110% rake back als je live streamt terwijl je speelt
  • Splash Pot, iedereen krijgt 51% rake terugbetaald
  • Avatars met emoties van hoe je speelt
  • Andere spelers zien een random naam en niet je spelers of echte naam
  • De flop

Spelen bij Run It Once

Het aanmaken van een account bij Run It Once was een fluitje van een cent. Dit kan zowel voor Windows als MAC computers. Ook een storting via de betaalprovider Trustly was zo gedaan. Bij je eerste storing heb je recht op een automatische deposit bonus van 100% tot een maximum van 600€. Dit bedrag wordt in gedeeltes op je account gezet als je rake betaald en krijg je dus niet vooraf. Er zijn op dit moment alleen nog NL Hold'em en PL Omaha Games en het zijn allemaal tafels met maximaal 6 spelers.

Flop
Flop

De laagste buy-in is 4€ met blinden van 0.02€-0.04€ en de hoogste limiet is een buy-in van 2000€ met blinden van 10€-20€. Voor PLO is de hoogste limiet 5€-10€. Het spelen gaat erg vlotjes en als je al online poker ervaring heb is dit ‘a piece of cake'. Het speelscherm vind ik persoonlijk wel een beetje klein, maar wel handig als je meerdere tafels wilt spelen.

Je krijgt als speler een extra tijdbank van 30 seconden mocht je internet aansluiting eruit vliegen of als je een lastige beslissing hebt. Ook zijn er mogelijkheden om een stortings-limiet in te stellen, een time out te nemen of dat je je helemaal wilt uitschrijven. Ik hoefde geen legitimatie op te sturen en kon gewoon een volledig account aanmaken op Run It Once.

Deposits
Storten bij Run It Once

De pokerroom bepaalt waar je zit

De afgelopen 15 jaar is (online) poker mede kapot gegaan omdat de pro's automatische programma's gebruiken waardoor de gewone speler geen kans meer heeft om structureel te winnen. Dit soort programma's als PokerTracker worden heftig bediscussieerd op vele pokerfora. Run It Once doet dit totaal anders en maakt met dit nieuwe concept online poker weer eerlijk.

Als je inkoopt voor een bepaalde limiet wordt je automatisch aan een tafel geplaatst. Je krijgt dan een random avatar en jij ziet dan je eigen spelersnaam (in mijn geval TheGreatOne), maar de spelers zien een hele andere random naam. Je kan aan de gelaatsuitdrukking zien van de avatars hoe de tegenstanders een beetje spelen (actief na 12 handen).  Wil je ook tegen spelers spelen die geen hulpmiddelen (HUD's) kunnen gebruiken dan is dit een mooi alternatief.

Uitzenden via Twitch of Youtube

Een mooi onderdeel van Run It Once is dat je jouw pokersessie zelf kan streamen via Twitch of Youtube en als je dat doet en je jezelf hiervoor hebt aangemeld dan kan je tot 110% van de rake die je betaald hebt terug krijgen. Hoe meer kijkers en hoe langer je speelt hoe meer rake je terug krijgt.

110 Rake Back Streaming
Poker streaming
Rakeback
Rake bij Run It Once
Splash Pot
Splash pot
Lees Je Tegenstander
Avatars

Splash pot bij Run It Once

Een prachtige, zeer creatief bedachte feature is de ‘splash pot'. De rake van elke pot ligt tussen de 4 en 5,75% met een realistische cap. Van al de betaalde rake wordt in totaal 51% weer uitgekeerd aan de spelers door middel van het Splash pot systeem.

Random komt er extra geld (van de rake die verzameld is) in de pot en zie je dat er gouden (1BigBlind), bronzen (25BB) of een platinum (100BB) muntjes het scherm vullen. Als deze hand geactiveerd wordt met een Splash zie je dat de tafel ook oplicht en de grootte van de pot goud staat. De winnaar van deze pot ontvangt naast de normale pot ook deze extra bonus en dit wordt dus de Splash Pot genoemd.

Speel online poker

1 Logo GG Poker
2 Leovegas Review

LeoVegas

3 Logo Betnation

Betnation

Conclusie over Run It Once

Een nieuwe pokerroom beginnen in deze markt is bijna kansloos, ook al komen er regelmatig mooie poker initiatieven, het blijft verschrikkelijk lastig. Zelf ben ik lyrisch over Coinpoker en dit werkt met hun eigen cryptomunt, maar deze room blijft maar hangen en wurgen. Heeft Run It Once kans om te slagen? Veel spelers zijn klaar met Pokerstars en gunnen ongetwijfeld een andere pokerroom actie als ze echt als speler worden gewaardeerd en niet zoals bij Stars waar ze je niet meer waarderen, maar je als een melkkoe zien. De features en mogelijkheden zijn interessant bij Run It Once en we gaan de aankomende maanden ongetwijfeld mooie dingen zien bij deze pokerroom. De start is al goed en veelbelovend. Op het moment dat ik speelde waren er zo'n 200 spelers actief en dat is voor een nieuwe room best indrukwekkend! Ik gun het ze en ik zal ook zeker mijn bijdrage leveren om deze room een succes te laten worden door er zelf regelmatig te spelen.

Praat mee over poker

on air