Unikrn Screenshot

Unikrn

Unikrn behoort tot de eerste eSports bookies in de wereld. Een site die helemaal gericht is op het inzetten van geld op eSports en in kleinere mate - voor het inzetten op reguliere sporten. Daarnaast is het hier mogelijk in te zetten met digitaal geld.

Unikrn is een privébedrijf dat door een aantal investeerder is gefinancierd. Momenteel is het bedrijf actief in Australië, Azië en Europa. Het hoofdkantoor is gevestigd in Seattle, Verenigde Staten.

Wij hebben het platform uitvoerig getest en zijn tot de volgende beoordeling/review gekomen.

Transpareng BG TG door Frank Kruit
op 2 juni 2023 - laatste update: 20 juni 2023
Unikrn Screenshot

Unikrn

Voordelen

Nadelen

Licentie
Luxbet
Opgericht in
2019

Algemeen

Licentie
Luxbet
Opgericht in
2019

Registreren bij Unikrn: stap voor stap

Registreren doe je door op 'sign up' te drukken. Vervolgens krijg je een scherm te zien waar je enkele gegevens dient in te vullen. Ze hebben dit slim aangepakt, aangezien het net lijkt alsof je slechts enkele gegevens moet invullen. Dit is dan ook een fractie van wat er nog meer van je wordt gevraagd in het volgende venster.

Belangrijk om te weten is dat je als speler minimaal 18 jaar oud moet zijn om toegelaten te worden tot dit platform. Na je aanmelding krijg je een e-mail, waarin je op de activatie-link moet drukken.

Eenmaal ingelogd krijg je een melding dat je je IBAN nummer moet doorgeven, alsook een verzoek tot het uploaden van een printscreen van een bankafschrift. Dit heeft met de regelgeving te maken. Ons advies is om dit direct te voltooien, zodat je er op een later moment (uitbetaling) niet alsnog hoeft te doen.

Stortingsmogelijkheden
Geld storten bij Unikrn

Geld storten bij Unikrn

Unikrn heeft een aantal manieren om geld in je account te storten. Voor de Nederlandse consument zijn er op dit moment 5 opties om geld te storten.

Storten kun je vanaf €10 en bij de eerste storting kun je aangeven gebruik te willen maken van een welkomstbonus. Uiteraard hebben we gebruik gemaakt van de welkomstbonus. Ook is het goed om te weten dat er geen fees worden gerekend bij het storten van geld.

De stortingsmethodes zijn als volgt:

 • Klarna;
 • Neteller;
 • Skrill;
 • Rapid;
 • Visa.

Wij kozen voor Visa, waarna we een aantal opties meer kregen. Onder de extra opties stond ook Trustly en dit betaalmiddel geeft onze voorkeur. Een soort iDEAL, maar dan internationaal.

Daarnaast maakt Unikrn het mogelijk om digitale valuta te storten. Daarvoor heeft Unikrn een eigen valuta ontwikkeld onder de naam Unikoin Gold (UKG)

Dit zorgt dat dit platform waar dan ook ter wereld toegankelijk wordt gemaakt, omdat in enkele landen online gokken illegaal is. Gek genoeg konden wij als Nederlander zijnde wel gewoon 'echt geld' storten.

Unikoins kun je aanschaffen door allereerst een wallet aan te maken. Tijdens het aanmaken van een wallet dien je een veilige zin op te geven, die je voor jezelf opschrijft.

Vervolgens kun je middels Skrill een hoeveelheid UnikoinGold aanschaffen. Deze worden rechtstreeks bij Bittrex aangekocht en komen automatisch in je account te staan. Naast de aanschaf van UnikoinGold, kun je deze ook gratis verdienen door o.a.:

 • Bekijken van de tutorial;
 • Verbinden van Facebook met het gebruikersaccount;
 • Volgen van Unikrn op social media;
 • Abonneren op de nieuwsbrief.

Daarnaast is het goed om te weten dat er onderscheid wordt gemaakt door UnikoinGold en UnikoinSilver. Deze laatste is niet inwisselbaar voor geld. Weliswaar kun je de coin voor meerdere doeleinden gebruiken, zoals de aanschaf van jackpot-tickets, waarmee je prijzen kunt winnen.

Registreren Bij Unikrn
Registreren

Is Unikrn betrouwbaar?

In heel Europa wordt Unikrn door de Isle of Man Gambling Supervision Commission gereguleerd. De Gambling Commission is verantwoordelijk voor de regulatie in het Verenigd Koninkrijk. Deze licenties hebben we gecontroleerd bij de uitgevende instanties en deze kloppen.

Tevens noemenswaardig is het dat Unikrn de eSports Integrity Coalitin actief onderschrijft. De ESIC probeert corruptie te elimineren binnen eSports betting.

Tot slot beschikt Unikrn over een https-coderingsprotocol wat ervoor zorgt dat gegevens veilig blijven tijdens alle handelingen op dit platform.

Wat als ik een klacht heb over Unikrn

Mocht je klachten en/of vragen hebben, kun je aankloppen bij Unikrn zelf. En daarnaast kunnen we je bij Onetime helpen met al jouw vragen. Daarvoor hebben we een forum, met actieve leden, met allen veel verstand van online gokken.

Drie Keer Een Single Inzet
Drie keer een single inzet

Spelaanbod bij Unikrn

Het aanbod aan eSports verandert van dag op dag. Dit is afhankelijk van de wedstrijden die er in de komende 24-48 uur plaats zullen vinden. Wel kun je via het tabblad games in alle gevallen wel op ten minste 3 eSports-events een weddenschap plaatsen. Dit betreft de League of Legends - events, waarbij je op verschillende wedstrijden en toernooien in kunt zetten.

Andere populaire eSports events waarop kan worden ingezet is op bijvoorbeeld DOTA2, Counterstrike:GO en Rainbow6. Achter ieder spel kun je als speler zien op hoeveel wedstrijden er kan worden ingezet.

Wat je tevens ziet is dat er bij bepaalde games wellicht helemaal geen mogelijkheden bestaan om in te zetten, dit verschilt dus van dag op dag. Naast bovengenoemde spellen, kun je hier ook inzetten op o.a.:

 • Fortnite;
 • Apex Legends;
 • Overwatch.

  Sportsbetting

  Op Unikrn zijn de wed-mogelijkheden erg beperkt. Aan de ene kant kun je wedden op welk eSports team de overall winnaar zal worden van een bepaalt eSports-toernooi. Aan de andere kant kun je wedden op de winnaar van een losse wedstrijd. In sommige gevallen kun je ook op gelijkspel wedden.

  De weddenschappen kun je zowel als single bets plaatsen, alsook via gecombineerde, multi bets. Middels de betslip aan de rechterzijde kun je aangeven met welke valuta je in wilt zetten (EUR, UKG, UKS)

  Gek genoeg zijn de mogelijkheden op sportsbetting gebied ook beperkt tot het inzetten op winst, verlies of gelijkspel. Wel is het mogelijk om sportsbetting weddenschappen te combineren met het inzetten op eSports.

  Naast het inzetten op anderen, is het tevens mogelijk een inzet te plaatsen op een game gespeeld door jezelf. Hiervoor zijn er een beperkt aantal spellen beschikbaar waarbij dit kan. Vanuit de lobby kun je eenvoudig een connectie maken met het gewenste spel.

  Mijn ervaringen met Unikrn

  We hebben het Unikrn uitgebreid getest en zijn daarmee op de volgende beoordeling gekomen.

   

  Aanmeldproces

  Het registratieproces verliep erg soepel. In eerste instantie leek het alsof we er met slechts een paar gegevens vanaf konden zijn, waarna bleek dat ze nog net iets meer wilden weten.

  Het is duidelijk wat er moet gebeuren. Ook konden we het waarderen dat ze al direct vroegen om het account te laten verifiëren. Dan kom je laten niet voor verrassingen te staan, wel zo fijn!

  Spelaanbod

  Dit is DE website voor het inzetten op eSports, dus qua hoeveelheid wedstrijden mogen we niet klagen. Ook kan er naast het inzetten op eSports, worden ingezet op sportwedstrijden.

  Dit had wat ons betreft achterweg mogen worden gelaten. Dit heeft o.a. te maken met de beperkte inzetmogelijkheden, wat overigens ook voor het inzetten op eSports het geval is.

  Bonussen

  Direct bij het registreren kun je aangeven deel te willen nemen aan de welkomstbonus. Daarvoor heb je drie keuzes. Afhankelijk van je keuze, krijg je tot wel 300% bonusgeld.

  Wij kozen zelf voor de middelste keuze, mede omdat staat aangeven dat dit de meest populaire keuze is. Van te voren hadden we al even gekeken naar de bonusvoorwaarden.

  In de bonusvoorwaarden lazen we dat de 'deposit' plus de bonus, drie keer moet worden ingezet met een quotering hoger dan 1.5. Geen idioot hoge quotering: het is goed te doen hier een slaatje uit te slaan.

  De voortgang van het vrijspelen van de bonus is zichtbaar, al was het even zoeken. Hiervoor ga je naar je account, waarna je op 'funds management' drukt. Aldaar zie je de vooruitgang.

  Overigens is het wel zo dat je niet alles hoeft vrij te spelen, om tot een uitbetaling over te gaan. Ieder deel dat vrijgespeeld is, kan direct worden uitbetaald.

  Naast de welkomstbonus, kun je als speler nog veel meer (virtuele) waarde verdienen door bepaalde acties te verrichten. Met de verdiensten kun je deelnemen aan de jackpot, waarmee je skins kunt verdienen of UKG. Skins kun je vervolgens verhandelen voor UKG. Daarnaast kun je eventuele UKG verdiensten inwisselen voor spellen die je in de shop kunt vinden.

  Uitbetalen

  Voordat je überhaupt tot uitbetalen kan overgaan, moet je de eventuele bonus rondgespeeld hebben. Ook dien je over een geverifieerd IBAN-nummer te beschikken. Dit hoeft geen verrassing te zijn, aangezien ze hier tijdens het registratieproces al een melding van hebben gemaakt.

  Het gedeelte waar je kunt uitbetalen is wel even zoeken. Hiervoor ga je naar je accountnaam (rechts bovenin) en vervolgens druk je op 'account settings'.

  Als je eenmaal in je account bent, navigeer je naar 'funds management'. Daar aangekomen kun je euro's laten uitbetalen (minimaal €20) of UKG naar je wallet overzetten.

  Ook kun je hier UKG aanschaffen, alsook euro's storten.

  Het uitbetalen van EUR is vervolgens eenvoudig: geef het gewenste bedrag op en druk op uitbetalen. Het uitbetalen van UKG dien je via je wallet te doen. Deze heb je van te voren moeten instellen.

  Vanuit je wallet kun je een uitbetaling doen naar een Ethereum adres. Immers, UKG is een op Ethereum gebaseerde coin. Dit werkt perfect en staat nagenoeg direct in je Ethereum wallet.

  Klantenservice

  Je kunt op verschillende manieren in contact komen met Unikrn. Er is een live chat die je doordeweeks kunt raadplegen en je kunt het contactformulier invullen.

  Daarnaast kun je het 'helpcentre' raadplegen, alsook de discord community. Zelf hebben we een e-mail gestuurd om te kijken hoe lang dit zou duren. Hier ging nog geen drie uur overheen, opdat we antwoord kregen. Super geregeld!

  Ook de chat is waanzinnig, het werkt snel want we kregen binnen een minuut een medewerker te spreken. Wel vinden we de openingstijden van de chat wat aan de matige kant. In het weekend is er zelfs geen chat beschikbaar. Dit zou echt anders mogen.

  Gebruiksvriendelijkheid

  Op dit moment zijn er nog geen apps beschikbaar, waarmee je toegang hebt tot Unikrn. Neemt niet weg dat de mobiele versies van de website dusdanig goed zijn, waardoor een app overbodige luxe is.

  Daarnaast vinden we de website er mooi uitzien, maar moesten we wel even zoeken naar zaken als het 'helpcentre'. Ook was het even zoeken naar de mogelijkheid tot uitbetalen.

  Wat verder opvalt is dat je in eerste instantie groots te zien krijgt dat je een wallet aan kunt maken voor UKG, maar dat diezelfde wallet even later niet meer te vinden is. Hier hebben we zelfs naar moeten googelen om hem weer in beeld te krijgen.

  Veelgestelde vragen over Unikrn

  Kun je ook met crypto storten?

  Ja, naast dat je fiat geld kunt storten, bestaat er ook de optie om crypto te storten. Daarvoor klik je in het stortproces op deposit with crypto. Vervolgens geef je aan hoeveel euro je wenst over te maken. Daarna kun je aan de slag met Bitpay.

  Kun je alles uit één wallet betalen?

  Ja, vanuit de wallet kun je zowel inzetten op eSports, alsook een gokje wagen in het internet casino.

  Is wedden op sport identiek aan de TOTO?

  Ja, je ziet ook hier de wedmogelijkheden die je ook bij de Nederlandse TOTO tegenkomt.

  Is het toegestaan hier als Nederlander te spelen?

  Nee, je mag hier niet spelen. Het zal ook niet gaan gebeuren omdat de wet het niet toelaat om te gokken op Esports.

  on air