Muchbetter B

MuchBetter

MuchBetter is een betaaldienst waarmee je geld kunt ontvangen en kunt betalen, en dat allemaal op verschillende manieren.

Muchbetter
MuchBetter mogelijkheden
Mogelijkheden van MuchBetter

Wat is MuchBetter

MuchBetter wilde een dienst in het leven roepen die voor iedereen toegankelijk is en waarbij het gebruiksgemak voorop staat. Bovendien zorgt men bij MuchBetter voor veilige transacties, wat in de huidige tijd erg belangrijk wordt gevonden.

MuchBetter heeft hiervoor een app ontwikkeld, waarmee je allerlei zaken kunt regelen. Je kunt geld ontvangen, geld versturen en betalen in online en offline winkels. Dit alles kun je via de geïnstalleerde app regelen, waar ook een creditkaart aan gekoppeld kan worden. Met deze creditkaart kun je bij allerlei offline winkels betalen. De tegoeden worden in real time afgeschreven van je MuchBetter account.

Hoe gebruik je MuchBetter?

Stel dat je bent overtuigd van het gemak van deze dienst, is het tijd om een start te maken. Hiervoor dien je enkele eenvoudige stappen te doorlopen:

 1. Download de MuchBetter app via de apple store of google app store
 2. Na het downloaden, open je de app en druk je op 'sign up'. Vervolgens stel je een persoonlijke pincode in
 3. In het registratieproces wordt er om een mobiel nummer gevraagd. Vul dit zorgvuldig in, omdat er naar dit nummer een verificatie nummer wordt verzonden
 4. Vul het verificatienummer in
 5. Je kunt nu het overzicht bekijken in de app. Hier zie je 'top up account' staan & 'witdraw'. Via 'top up account' kun je tegoeden op je account zetten en met 'witdraw', kun je tegoeden laten uitbetalen naar je eigen rekening.

Om gebruik te kunnen maken van de app, dien je nog enkele gegevens over jezelf compleet te maken. Dit zijn gegevens, zoals je adres en een foto van je ID, paspoort of rijbewijs. Alles moet correct zijn, anders krijg je een afwijzing.

Geld storten op je account

Om daadwerkelijk betalingen te kunnen verrichten via MuchBetter, dien je geld te storten vanaf één van de stortingsmethodes. Hiervoor worden geen kosten gerekend. Zo kun je geld storten via:

 • iDEAL;
 • Sofort;
 • Trustly;
 • Creditkaart;
 • Bankoverschrijving.

De laatste optie kan enkele dagen duren.

MuchBetter Creditcard
Creditkaart van MuchBetter

Betalen via MuchBetter

Wanneer je geld hebt gestort, kun je betalingen verrichten in een online winkel, of zelfs offline. Online kun je MuchBetter gebruiken bij online winkels die MuchBetter ondersteunen. Je kunt betalen door je mobiele nummer op te geven om vervolgens de betaling akkoord te geven, binnen de app.

Om offline gebruik te kunnen maken van deze dienst, moet je over een creditkaart van MuchBetter beschikken en/of een sleutelhanger. Beide kun je gratis verkrijgen via de website van MuchBetter. De creditkaart gebruik je zoals je gewend bent (met een pincode) en de sleutelhanger werkt contactloos.

Geld verzenden en ontvangen via MuchBetter

MuchBetter is een complete dienst: je kunt tevens geld verzenden en/of ontvangen van vrienden of familie. Geld verzenden en/of ontvangen regel je binnen de app via 'payments'. Daar kun je geld verzenden door op 'send' te drukken (mobiel nummer, bedrag en bericht).

Aan de andere kant kun je een betaalverzoek indienen door op 'request' te drukken (mobiel nummer, bedrag en bericht. Uiteraard is het belangrijk dat de andere gebruiker ook lid is van MuchBetter. Het verzenden en ontvangen van geld gaat snel, binnen enkele seconden staat het geld op de rekening van jezelf of van de ander.

Wat zijn de kosten van Muchbetter

MuchBetter is niet geheel gratis, maar is ook niet duur. Er worden kosten gerekend voor verschillende dingen en het is goed om dit inzichtelijk te hebben als klant. We kunnen een aantal categorieën onderscheiden:

Storten van geld naar MuchBetter

Er zijn verschillende manieren om geld over te maken naar jouw MuchBetter account. Het is goed om te weten, waar wel en geen kosten voor worden gerekend:

 • Bankoverschrijving: Gratis
 • Visa/Mastercard: 1,65%
 • Sofort: 1,4%

Wisselkoers-kosten bij MuchBetter staat op: 0,99%

Gebruikmaken van het account

Voor het gebruikmaken van je MuchBetter account worden geen kosten gerekend. Daarnaast zijn betalingen aan online winkels gratis, evenals het ontvangen en verzenden van geld.

MuchBetter prepaid kaart

Offline kun je ook shoppen met je eigen MuchBetter kaart. Het verkrijgen van een pas is kosteloos, evenals het verkrijgen van een sleutelhanger (voor betalingen). Daarnaast rekent men geen kosten bij betalingen.

De enige uitzondering is het opnemen van contant geld via een geldautomaat. Dit kost je per transactie: 0,99%.

Conclusie

MuchBetter wil de wereld gaan veroveren met deze dienstverlening. De dienstverlening an sich is prima, evenals de kosten. Deze zijn niet hoog.

Het is afwachten of het grote publiek het zal omarmen, want anders heb je er nog niet heel veel aan. Wellicht dat ze een geduchte concurrent kunnen gaan worden van een dienst als Skrill, we gaan het meemaken!

on air