Libertex – Onze uitleg en review

5622
1
DELEN

Libertex is een handelsplatform waar je kunt handelen met diverse instrumenten, zoals metalen, cryptocurrencies en valuta. Het bedrijf is in handen van de Forex Club Group, een bedrijf met een geschiedenis die teruggaat tot het jaar 1997. Om te testen of het betrouwbaar is hebben we Libertex aan een uitgebreide test onderworpen. We kunnen  alvast verklappen dat we zeer tevreden zijn over dit product waar je ook mee kunt handelen in bitcoins.

Over Libertex
Over Libertex

Libertex gratis uitproberen

Om gebruik te maken van de diensten van Libertex, moet je je aanmelden. Dit proces is heel eenvoudig. Je kunt jezelf bijvoorbeeld registreren middels Facebook. Mocht je geen Facebbook hebben, is het mogelijk om een account te openen, door je e-mailadres op te geven, tezamen met een wachtwoord.

Wanneer je dit hebt gedaan, krijg je een e-mailbericht met daarin de bevestiging. Je hoeft geen akkoord te geven, maar je kunt direct aan de slag. Wanneer je inlogt, zie je dat je begint vanuit de demo-modus. In deze modus, krijg je de beschikking over €5,000 ‘nepgeld'.

Met dit ‘nepgeld', kun je handelen om op die manier kennis te maken met Libertex. Ons advies is om de taal naar Nederlands te wijzigen.

‘You're capital is at risk'
Demo account bij Libertex
Demo account bij Libertex

Heb je eenmaal de smaak te pakken en wil je meedoen met de grote jongens, dan is het mogelijk een ‘echt geld' account te openen. Later in dit artikel een uitgebreide uitleg over het handelen via Libertex.

Echt geld account openen

Mocht je voor echt geld willen starten, dien je te klikken op ‘echte bedragen beleggen', of door ‘demo account' om te zetten naar ‘real account'.

Wanneer je in deze modus staat, bestaat er de mogelijkheid om geld te storten. Hiervoor klik je op ‘op rekening storten‘. Vervolgens zal er een pop-up openen, waar je de mogelijkheid krijgt voor het storten van geld. Hierbij hanteren ze een minimum van €10 en worden er verder geen kosten gerekend. Alle transacties zijn minimaal 10 euro, dus mocht je meer willen handelen stort een veelvoud van 10 euro. Het maximaal te storten bedrag is €100.000,–. Je kunt storten via:

 • Creditkaart;
 • iDEAL;
 • Sofort Banking;
 • Thrustly;
 • Skrill;
 • Neteller;
 • Bankoverschrijving.

Voordat je een storting kunt maken, worden er aanvullende vragen gesteld om te kijken wat je ervaring met handelen is.  Verder dien je hier aanvullende gegevens in te vullen.

Tot slot vragen ze om documenten op te sturen, welke geverifieerd moeten worden (paspoort, adres). Dit is noodzakelijk in verband met de wetgeving. Alleen op deze manier kan je uiteindelijk je geld weer uitbetalen. Dit werk overigens super simpel!

‘You're capital is at risk'
Geld storten naar Libertex
Geld storten naar Libertex

Stort meer dan €500 en profiteer

Nadat we al even aan het experimenteren waren met Libertex en de smaak al goed te pakken kregen, ontvingen we een e-mailbericht. Daarin werd aangegeven dat je bij een account met meer dan €500 aan tegoeden, kan profiteren van adviezen en tips van professionals. Vanaf dat moment hoef je niet zelf alles uit te zoeken, maar proberen de experts van Libertex je te helpen met tips.

Stort meer dan €500 en profiteer
Stort meer dan €500 en profiteer

Is Libertex betrouwbaar?

Libertex is een beleggingsplatform en valt onder Indication Investments Ltd, een in Cyprus gevestigde beleggingsmaatschappij die wordt gereguleerd door en onder toezicht staat van de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC), onder CIF-licentienummer 164/12. Dit is een gerenommeerde toezichthouder waar veel brokers onder vallen.

Daarnaast beschikken ze over een beveiligde verbinding, waardoor je bent afgeschermd van kwaadwillende indringers.

Kosten voor het gebruik van Libertex

Libertex heeft geen bid en offer spread zoals bijvoorbeeld Plus 500 dit wel heeft, daar betaal je dan ook geen transactiekosten.

Libertex maakt gebruik van een inzichtelijke methode van kosten: handelsfee. Dit is een fee die men rekent voor het handelen met één van de instrumenten.

De fee die wordt gerekend, staat niet vast, maar kan enigszins schommelen. Je kunt per transactie bekijken wat de uiteindelijke fee gaat worden. De fee word berekend op basis van het totaal ingelegde bedrag. Dit is dus de inleg x hefboom.

Commissie bij het handelen met suiker
Commissie bij het handelen met suiker

Voorbeeld

Stel dat je een verkooporder plaatst voor Bitcoin van €10 met een hefboom van 10 = €100. De fee staat op dat moment op 2,58% In dit geval betaal je dan €2,58 aan fee.

Overzicht van gemiddelde fees

Het kan nogal verschillen wat er wordt gerekend aan kosten. De super liquide beleggingen hebben de laagste kosten, en de minder liquide en lastig te kopen producten zijn duurder, waaronder cryptocurrencies.

De volgende instrumenten hanteren deze gemiddelde fee:

Aanbod op Libertex

Libertex biedt een heel scala aan instrumenten waarmee je, als beginnende en gevorderde handelaar, aan de slag kunt gaan. Wanneer je de homepage opent, zie je al direct waarin er allemaal gehandeld kan worden.

Uiteraard zijn niet alle instrumenten altijd beschikbaar, daar de markt niet altijd open is. Het enige instrument dat altijd beschikbaar is zijn de cryptovaluta (Bitcoin, Litecoin,..). Verder kun je handelen in:

 • Valuta's (EUR/USD, GBP/USD, ..)
 • Indices (AEX, DAX,..)
 • Olie en gas (Heating Oil, WTI Crude Oil,..)
 • Edele metalen (Goud, Zilver,..)
 • Aandelen (Nike inc, Vodafone,..)
 • Agrarisch (Suiker, Koffie,..)

Uiteraard kun je deze instrumenten aanklikken, waarna er van ieder instrumenten meerdere soorten verschijnen. Het aanbod in aandelen is hierbij het grootst. Je kunt bijvoorbeeld handelen in de FANG-aandelen.

‘You're capital is at risk'

Hoe werkt het handelen via Libertex?

Stel dat je als beginnende handelaar aan de slag wilt gaan op dit platform, kunnen we je vertellen dat dit ook voor de beginner goed te doen is. Je hoeft er geen expert voor te zijn, om uiteindelijk orders te plaatsen. We raden je aan om onderstaande korte uitleg te lezen. Bovendien beschikt de app van Libertex over mooie instructievideo's. Daarin wordt je van a tot z begeleidt over de verschillende functies en mogelijkheden.

Inmiddels heb jij al een storting gemaakt en daarvoor alle stappen doorlopen. Voordat je aan de slag gaat om met het plaatsen van echte orders, raden we je aan de demo versie te gebruiken. Hier kun je alvast wat oefenen met onderstaande informatie.

Uitkiezen van een instrument

Het is eerst van belang om een instrument uit te kiezen, waarvan jij het idee hebt dat er een prijsverandering gaat plaatsvinden.

In ons voorbeeld kiezen we voor valuta > GBP/AUD. Met dit instrument ga je bepalen wat GBP (Britse Pond) gaat doen t.o.v. AUD (Australische Dollar). In de praktijk komt het op het volgende neer: je krijgt op het ene moment 1,56 AUD voor 1 Pond en de volgende dag, krijg je nog maar 1,44 AUD voor diezelfde Pond, bij een wisselkantoor. Als je een idee hebt wat de waarde gaat doen, kun je dit instrument dus gebruiken.

Instrument uitkiezen
Instrument uitkiezen

Order plaatsen

Nu komt het, je wilt een order plaatsen en je bedenkt dat de waarde van AUD omlaag gaat t.o.v. GBP. Dit doe je als volgt.

Je klikt op deze valuta en vervolgens klik je op de gewenste inleg. Dit moet een minimum inleg zijn van €10. Vervolgens klik je op de gewenste hefboom. Die kun je in dit geval op een maximum van 100 inzetten. De hefboom is een vermenigvuldiger, waardoor je sneller winst en verlies kunt maken.

Stel je legt €10 in, met een hefboom van 10. Hiermee leg je dus maximaal €10 eigen geld in, maar het uiteindelijk bedrag komt neer op €10 X hefboom (10) = €100. De overige €90 wordt als het ware ‘bijgelegd' door Libertex.

Wat houdt die hefboom nou in? De hefboom van 10 zorgt ervoor dat wanneer de koers met 1% stijgt, je door het toepassen van de hefboom, een stijging gaat zien van (hefboom)10 x 1% = 10%. Dit zal zo zijn wanneer de koers omhoog of omlaag gaat.

Een order plaatsen (nu)
Een order plaatsen (nu)

Naast dat je ‘nu' kunt handelen, kun je ook een order plaatsen bij een bepaalde prijs. De order wordt dan geplaatst indien hij de genoemde prijs aantikt, een limietorder. Dit kun je doen door te klikken op ‘tegen prijs'. Je kunt hierbij zelf de prijs bepalen. Mocht het zo zijn dat hij de opgegeven prijs niet gaat halen, kun je de order kosteloos annuleren.

Order plaatsen tegen een bepaalde prijs
Order plaatsen tegen een bepaalde prijs

Verkopen of kopen

Wanneer je jouw inleg en hefboom hebt bepaald, ga je kiezen voor het verkopen (je verwacht een koersdaling) of kopen (je verwacht een koersstijging). Wij verwachten in ons voorbeeld dat de koers gaat dalen en drukken op verkopen. Wanneer je dit hebt gedaan zie je dat de order is geplaatst en je een positie hebt.
De reden dat je direct in de min staat, is vanwege de commissie die wordt berekend. Deze commissie verschilt per instrument en kan per moment verschillen. In ons geval werd er 0.03% commissie gerekend.
Dit werd berekend over het ingelegde geld (€100). Daarmee stonden we direct in de min (€-0.03).

Commissie bij dit instrument
Commissie bij dit instrument

Winst of verlies nemen

Nu je de vorderingen ziet bewegen bij de geplaatste order is het wel handig om te weten, hoe je je winst (of verlies) kunt pakken. Stel dat in ons voorbeeld, de koers inderdaad omlaag gaat en wij dus winst maken. Dan kun je op een zeker moment ervoor kiezen om de winst te pakken.

Dit doe je door bij ‘open posities' te klikken op de gewenste positie. Vervolgens wordt deze geopend en klik je op ‘positie sluiten'. Daarmee is je winst nog niet bevestigd, want je moet nog een keer op akkoord drukken. Wanneer je dit hebt gedaan, wordt de winst of verlies bijgeschreven in je account.

Positie sluiten (winst of verlies nemen)
Positie sluiten (winst of verlies nemen)

Automatisch je winst of verlies instellen

In bovenstaand voorbeeld gaan we er vanuit dat je de schommelingen van de koers live in de gaten houdt.

Het kan ook anders, je kunt dit proces automatiseren. In dit geval stel je een waarde in, waarbij Libertex automatisch de order sluit. Daarvoor open je een order, waarna je de inleg + hefboom instelt. Vervolgens klik je beneden in het scherm op winst of verlies beperken.

Je kunt winst aanvinken, wanneer je wilt instellen bij hoeveel winst je wilt stoppen. In ons geval zetten we dit op €3. Wanneer de koers dus 30% is gestegen ten opzichte van de start, dan wordt de winst automatisch genomen en de positie gesloten.

Ditzelfde kun je ook doen voor verlies. Stel dat je niet meer dan €5 van je ingelegde €10 wilt verliezen, stel je dus vooraf je maximale verlies in. Dit doe je door verlies aan te vinken en €5 in te vullen. Je kunt zowel winst als verlies tegelijk instellen.

Winst instellen
Winst instellen

Naast het bedrag in euro's, kun je bij ‘quote' de daadwerkelijke stand van de koers instellen voor winst of verlies. Hiervoor moet je weten wat de huidige koers is en nagaan welke koers realistisch is voor een stijging of (bij verlies nemen) een daling.

Het mooie aan Libertex is, is dat je order ook kunt wijzigen die reeds geplaatst zijn. Hierbij kun je alsnog een winst – of verliesbeperking instellen, waarna je op ‘opslaan' drukt.

NB! Je kunt nooit meer verliezen dan je ingelegde geld (in ons geval €10).

Overzicht van actieve/ gesloten transacties

Om voor jezelf te kijken wat je in het verleden hebt gedaan, is er de mogelijkheid om alle transacties die je hebt gemaakt, te bekijken. De transacties die zijn afgesloten, noemen ze de gesloten transacties. Transacties die op dat moment lopen, vallen onder actieve transacties.

Gesloten transacties
Gesloten transacties

Mobiele app

Naast de gebruiksvriendelijke webversie beschikt Libertex over een mobiele app. Deze app kun je downloaden in de Playstore of Appstore. Om hiervan gebruikt te maken, kun je inloggen met de inloggegevens van de webversie. De app opent zich vervolgens en start met de optie om lessen te nemen. Deze 15-lessen instructie is de moeite waard, omdat alles aan de orde komt. Van het plaatsen van een order tot het analyseren van grafieken op basis van een technische analyse. Bijkomend voordeel is dat deze lessen ondertiteld zijn in het Nederlands!

Mobiele apps voor Libertex
Mobiele apps voor Libertex

De app loopt synchroon met de webversie: je hebt dus te maken met real time koersen en je kunt daadwerkelijk handelen.

Het werkt super en het is zelfs mogelijk geld te storten en uit te laten betalen via deze app.

Een ander leuk detail is dat je uitgevoerde transacties van andere traders kunt volgen, wanneer je op één van de instrumenten drukt. Op deze manier heb je een beeld van het aantal verkoop – en aankooporders.

‘You're capital is at risk'

Onze beoordeling van Libertex

Registreren: een fluitje van een cent

Het registreren voor Libertex is met een paar drukken op de knop afgehandeld. Na dat je dit hebt gedaan, kun je al beginnen met de demoversie. Om daadwerkelijk voor geld te spelen, worden er wat aanvullende gegevens gevraagd. Dit is tevens een eenvoudig en gebruiksvriendelijk proces.

Overigens is het ook mogelijk om je via Facebook te registreren en tevens in te loggen. Al met al erg eenvoudig!

Account aanmaken
Account aanmaken

Aanbod is prima

Libertex heeft het uitstekend voor elkaar voor wat betreft hun aanbod. Er zijn genoeg instrumenten om mee aan de slag te gaan. Voorts is de mogelijkheid om in cryptovaluta te handelen, zeker gezien de ‘hype' een mooie toevoeging. We verwachten dat er in de toekomst nog wel wat cryptovaluta aan toegevoegd zullen worden. Dat hopen we althans!

Gebruiksvriendelijk

Zowel de websversie als de app werken uitstekend. Van het storten van geld, tot het uitbetalen: alles is helder en duidelijk. Je hoeft geen expert te zijn om dit te begrijpen. Waar de mobiele versie direct met een cursus start, misten we dit bij de webversie. Ook is de cursus duidelijk terug te vinden op de mobiel en bij de webversie hebben we deze niet kunnen vinden.

Mobiel handelen met Libertex
Mobiel handelen met Libertex

Verder vinden we het kleurgebruik erg prettig en vinden we de mogelijkheid om in het Nederlands te handelen, erg fijn.

Klantenservice

De klantenservice is één van die zaken die goed moet zijn. Bij Libertex hebben ze de mogelijkheid een medewerker te spreken, echter beperkt zich dit tot doordeweekse dagen (chat). Het weekend wordt je eigenlijk aan je lot overgelaten. Wel hebben ze een F.A.Q waarop je terug kunt vallen. Dit had wat ons betreft echt uitgebreider gemogen.

Chat met een medewerker
Chat met een medewerker

Promoties

Helaas mogen er in Nederland geen promoties worden gedaan voor diensten zoals Libertex.

Uitbetalen

Mocht je jouw handelskunsten willen verzilveren, dan kan dit via het menu. Hier druk je op ‘bedragen opnemen > nieuwe aanvraag'. Vervolgens moet je je gegevens invullen, om uiteindelijk je betaling in orde te kunnen laten maken. Overigens moet je profiel hiervoor wel volledig geverifieerd te zijn. Nadat we een betaalopdracht hadden verzonden, bleef het uit te betalen bedrag 3 werkdagen in behandeling. In die tussentijd konden we dit bedrag alsnog annuleren. Dit is niet heel prettig, het zou fijner zijn, indien je er dan niet meer aan kunt komen. Na deze drie dagen, duurde het nog een dag, voordat het geld op onze rekening stond. Al met al redelijk snel!

Uitbetalen bij Libertex
Uitbetalen bij Libertex
Top Brokers, getest door onafhankelijke team van OneTime!
Broker Bonus Min. storting Review Rating
Geen transactiekosten 100 euro Review ★★★★★ Handel nu!
Onze favoriet! 10 euro Review ★★★★ Handel nu!
Nederlandse aanbieder 10 euro met iDeal Review ★★★★★ Handel nu
VIP-voordelen $10 Review ★★★★ Handel nu!
RECENSIEOVERZICHT
Registratieproces
Aanbod
Gebruiksvriendelijk
Klantenservice
Uitbetalen
DELEN
Vorig artikelOnline Casino nieuws week 49
Volgend artikelCasino promoties en bonussen week 49, 2017
The Gallant
Gepassioneerd door alles wat er in het casino gebeurt, schrijft deze galante man over zijn ervaringen in het casino. Van een review over een speelautomaat, tot zijn interessante ervaringen binnen de muren van het casino. Zo galant als hij is schroomt hij niet om ook te schrijven over online casino's en beschrijft hij alles wat hij meemaakt tijdens deze online sessies. Daarnaast is deze galante man in te huren voor ieder (privé)feest. Hij neemt hierbij alle service gerichte zaken uit handen: van de bediening tot het aannemen van jassen. Website: Bediening inhuren