Wedden Op Het Europees Kampioenschap Futsal

Wedden op het Europees Kampioenschap Futsal, kan dat?

Wanneer Nederland aan een Europees voetbalkampioenschap deelneemt breekt al weken van te voren de Oranje-koorts in alle hevigheid uit. Voor het Nederlands Futsal team geldt dit (nog) niet. Toch maken ook zij kans om Europees Kampioen te worden. In eigen land nog wel. Voordat we uitweiden over hoe en waar je kunt wedden op het Europees Kampioenschap Futsal dat momenteel gespeeld wordt, geven we eerst antwoord op die ene vraag: Is er nu een wezenlijk verschil tussen Futsal en zaalvoetbal? Het antwoord is: Nee.

Futsal is de internationale benaming voor zaalvoetbal en komt uit het Spaans. Het is een samentrekking van de Spaanse woorden Fútbol (voet) en Sala (zaal). Sinds een tiental jaar wordt in Nederland de benaming Futsal voor zaalvoetbal gebruikt. 

Wedden Op Het Europees Kampioenschap Futsal

In vergelijking met het traditionele zaalvoetbal zoals het voorheen gespeeld werd, zijn wel wat kleine verschillen te benoemen, maar dit hoef je niet per se te zien als een verschil tussen Futsal en zaalvoetbal, maar meer als een ontwikkeling binnen de sport. 

In vergelijking met veldvoetbal zijn er wel grote verschillen ondanks dat de basiswaarden, twee teams die al voetballend van elkaar proberen te winnen, overeind zijn gebleven. 

Wedden Op Futsal
Wedden op Futsal bij BetCity

Wedden op (het Europees Kampioenschap) Futsal

Wedden op Futsal is niet super populair. Je kunt niet bij veel bookmakers wedden op de Nederlandse competitie. Wedstrijden tussen clubs als FC Eindhoven Futsal en Hovocubo zullen weinig sports bettors veel zeggen. 

FC Barcelona is momenteel regerend Europees kampioen bij clubteams. Net als bij het veldvoetbal kent Futsal een Champions League. Bij internationale bookmakers wed je hier al wat gemakkelijker op.

Wedden op evenementen zoals EK’s en WK’s zijn veel gangbaarder, maar waar kun je op wedden en hoe weet je of je een goede weddenschap maakt?

Op het Europees Kampioenschap Futsal kun je op een aantal zaken wedden. Inzetten doe je op op de toernooiwedstrijden. Vanzelfsprekend kun je hier kiezen voor een 1X2 weddenschap, maar er is ook een optie voor een Draw No Bet. Of je zet bijvoorbeeld in op het aantal doelpunten. Bij Futsal vallen meer doelpunten dan bij veldvoetbal. Bookmakers bieden deze weddenschap vaak als under/over aan.

Je kunt teams een handicap geven en je kunt voorspellen wat het resultaat bij de rust wordt, ook hier heb je de optie om een Draw No Bet te selecteren. 

Naast op individuele wedstrijden kun je inzetten op het land dat uiteindelijk de finale wint en er dus met de Europese titel vandoor gaat. 

Hoe speel je Futsal?

Twee teams van elk vijf spelers staan op het veld voor een futsalwedstrijd. Een team bestaat uit een keeper, een verdediger, twee flankspelers en een pivot. Dit is zeg maar de spits, maar heeft in het futsal ook andere verantwoordelijkheden dan alleen doelpunten maken. Datzelfde geldt ook voor de flankspelers, die zowel aanvallend als verdedigend werk moeten verrichten.

Naast deze vijf spelers die in de basis beginnen zitten er negen spelers op de bank. Per team mogen per wedstrijd maximaal veertien spelers binnen de lijnen komen. Omdat het futsalspel heel snel gaat en er veel geschakeld moet worden tussen aanval en verdediging, 

Er mag daarom doorlopend gewisseld worden. In de top spelen teams met op elkaar ingestelde teams van vier spelers die vier andere spelers vervangen. IJshockeyers wisselen op dezelfde manier.

Een futsal wedstrijd duurt twee keer 20 minuten zuivere speeltijd. Iedere keer dat de bal buiten het spel is, de scheidsrechters fluiten voor een overtreding of na een doelpunt wordt de klok stilgezet.
De ploeg na deze twee periodes van 20 minuten het vaakst gescoord heeft, wint de wedstrijd. Het is mogelijk om een futsal wedstrijd gelijk te spelen. Verlengen is niet standaard. In de knock-out fase van het EK wordt er wel verlengd bij een gelijke stand na veertig minuten. 

Het Europees Kampioenschap Futsal

Het Europees Kampioenschap Futsal wordt gespeeld in Nederland. Het toernooi duurt tot 6 februari en er wordt gespeeld in Amsterdam en Groningen. 

Portugal is als titelverdediger aan het toernooi begonnen en is volgens de bookmakers wederom één van de favorieten. Spanje is volgens de bookies de grootste kanshebber op de Europese titel. Zij krijgen van bookmakers als Bet365 en Toto de laagste odds en zijn dus het meest kansrijk.

Wie maken kans op de EK-titel?

  Bet365 Bingoal Toto
Spanje 2.75 2.80 2.80
Rusland 3.50 3.55 3.55
Portugal 4.50 4.60 4.60

Nederland neemt als gastland voor de vijfde keer deel aan het Europees Kampioenschap. Kansrijk zijn onze Oranje helden volgens de bookmakers niet. Een inzet op Nederland levert je rond de 80.00/81.00 op. Lucratief, maar niet heel waarschijnlijk is. 

on air