Schermafdruk 2022 04 19 12.06.48

Wedden op Olympisch Hockey: zó pak je dat aan!

Eén van de sporten waar Nederland bijzonder succesvol in is op de Olympische Spelen is hockey. Geen enkel ander land pakte meer medailles op het hockeyveld van de mannen en vrouwen van Oranje en alleen India werd vaker gekroond tot Olympisch kampioen. In dit artikel meer over hockey op de Spelen. En ook leer je hoe je kunt wedden op Olympisch hockey.

Schermafdruk 2022 04 19 12.06.48

Nederlandse successen

De Nederlandse successen zijn vooral geboekt op de laatste acht Olympische Spelen. De Nederlandse mannen pakten in 1988 in Seoul brons. Dat betekende de eerste Nederlandse hockeymedaille sinds 1952. Vier jaar later in Barcelona werd opnieuw de halve finale gehaald, maar dit keer werd de troost finale verloren.

De twee edities daarna was het raak voor de hockeymannen. In 1996 werd Nederland Olympisch Kampioen in Atlanta door in de finale met 3-1 af te rekenen van Spanje. Vier jaar later prolongeerde Oranje de Olympische titel door na strafballen te winnen van Zuid-Korea.

Wederom vier jaar later was het Nederlands mannen hockeyteam dichtbij een gouden trilogie, maar Oranje struikelde over de laatste horde. De finale in Athene werd verloren van Australië dat in de verlenging met sudden death de winnende goal maakte.

Ook op de drie Spelen die sindsdien gehouden zijn haalde Nederland steeds de halve finales. In 2008 en 2016 werd de troostfinale verloren en moest Nederland het toernooi zonder medaille verlaten. Terug in 2012 in Londen werd de finale gehaald, maar deze werd verloren van Duitsland. In Tokio gaan de hockeymannen opnieuw voor goud. De bookmakers zijn echter nog niet overtuigd van de Nederlandse medaillekansen. De odds voor een Olympische titel zijn gesteld op 9.00. Daarmee is een gok op de Nederlandse hockeymannen wel lucratief te noemen.

Eindstand Hockey 1988

Nederlandse Hockeyvrouwen

Waar het herenhockey al sinds 1908 Olympisch is, is het vrouwenhockey dat pas sinds 1980. De Nederlandse vrouwen stonden in de tien edities van de Olympische Spelen die sindsdien gehouden zijn vijf keer in de Olympische finale. Drie keer werd daadwerkelijk de Olympische titel in de wacht gesleept. Twee keer moesten de Oranje dames genoegen nemen met de zilveren medaille.

De eerste Olympische titel werd veroverd in Los Angeles in 1984. Daarna werd in 1988 de bronzen medaille gewonnen. Na een toernooi zonder medaille in Barcelona, werd er in Atlanta en Sydney opnieuw brons gewonnen. Op de laatste vier Olympische Spelen haalde Nederland telkens de hockeyfinale. Twee keer werd er gewonnen, in 2008 en 2012. In 2004 was Duitsland in de finale te sterk. De laatste Olympische finale in 2016 werd na strafballen verloren van Groot-Brittannië.

In Tokio gaan de Nederlandse hockeydames op jacht naar nieuw eremetaal. De bookmakers geloven wel in de ploeg. De odds voor een gouden medaille zijn gesteld op 1.90. Het is verstandig daar voor het begin van de Spelen op in te zetten. Wanneer de poulefase eenmaal begonnen is, zullen de odds dalen omdat het de verwachting is dat de dames de poulefase goed door gaan komen. 

Wedden Op Olympisch Hockey Via De TOTO

Wedden op het Olympisch Hockey

Er zijn heel veel verschillende weddenschappen die je af kunt sluiten op het Olympisch hockeytoernooi. Wedden op het Olympisch hockey maakt het beleven van de wedstrijden net even wat intenser en je bent net even wat blijer als de ploeg waarvan je denkt dat het kansrijk is voor de overwinning ook daadwerkelijk wint en jij er een leuk geldbedrag aan overhoudt.

Naast dat je heel veel weddenschappen af kunt sluiten op de wedstrijden in de verschillende sporten op de Olympische Spelen, waarover je op deze site andere artikelen kunt vinden, kun je ook specifieke weddenschappen op het Olympische hockey.

Waar kan ik wedden op de olympische spelen?

Wedden op de Olympische Spelen doe je bij een bookmaker. Lees hier alles over bij welke bookmakers je legaal een gokje kunt wagen.

Nederland Favoriet Hockey

waarop kan ik wedden bij het olympisch hockeytoernooi?

Het aanbod aan Olympische hockey weddenschappen is best uitgebreid. De belangrijkste weddenschappen die je bij het hockey kunt plaatsen zijn het voorspellen van het land dat in het mannen en het vrouwentoernooi Olympisch kampioen gaat worden en welke landen er met de andere medailles vandoor gaan. Dit noemen we een long term outright bet.  

Voor elke groepswedstrijd, kwartfinale, halve finale, troostfinale en finale kun je ook wedden op het resultaat van de wedstrijden. Dit kun je op meerdere manieren doen. De meest eenvoudige manier is het voorspellen van de winnaar van een wedstrijd. Soms is dit echter nauwelijks lucratief. Laten we de eerste Olympische wedstrijd van het Nederlands Damesteam als voorbeeld nemen.

Nederland speelt deze wedstrijd tegen India en is de overduidelijke favoriet om te winnen. De odds voor een Nederlandse zege zijn 1.01, wat wil zeggen dat je één cent winst maakt op deze weddenschappen. Een gelijkspel is 16.50 per ingezette euro waard en wanneer je inzet op een overwinning voor India, dan krijg je zelfs 26.50 terug als India daadwerkelijk wint. De kans dat dat gebeurt is echter niet groot.

Bet builder

Wanneer je meer wilt verdienen aan je voorspelling dat Nederland gaat winnen, dan kun je weddenschap uitbreiden. Je kunt door middel van een bet builder meerdere voorspellingen op deze wedstrijd met elkaar combineren. Je voorspelt hierbij bijvoorbeeld naast het resultaat van de wedstrijd ook of beide teams tot scoren gaan komen, hoeveel doelpunten er gescoord gaan worden, wat de stand 10, 20 of 30 minuten spelen zal zijn en eventueel ook nog welke spelers een doelpunt of doelpunten maken.

Een andere manier om de odds te verhogen is door een handicap weddenschap af te sluiten. Wanneer het niet de vraag is of een team de wedstrijd gaat winnen, maar met hoeveel doelpunten verschil, dan is die wedstrijd wellicht geschikt om eens te experimenteren met een handicap weddenschap.

Handicap Weddenschap

Handicap weddenschap

Wanneer je een handicap inzet, dan zet je jezelf op een achterstand om de weddenschap te winnen. Anders gezegd kun je stellen dat je met een handicap weddenschap de underdog op een virtuele voorsprong zet. Daarmee is de favoriet in het nadeel en moeten zij vaker scoren om de wedstrijd voor jouw weddenschap te winnen.

Een term die je vast weleens gehoord of gezien hebt op de website van een bookmaker is de Asian Handicap. Wat is een Asian Handicap. Dit is een weddenschap waarbij je gehandicapte teams, volgens hun quotering, op een voorsprong zet voorafgaand aan de wedstrijd.

Het Asian handicap spelen kan vanaf 0.25 doelpunt volgens het systeem. Niet iedere bookmaker biedt deze mogelijkheid echter aan. Sommige bookmakers accepteren alleen handicap weddenschappen van hele doelpunten, startend bij 1, terwijl andere bookmakers akkoord gaan met weddenschappen vanaf een half doelpunt.

Net zoals bij iedere vorm van sportsbetting geldt ook voor een Asian handicap de vuistregel dat hoe kleiner je de waarschijnlijkheid maakt waarmee een resultaat kan voorkomen, hoe meer winst je van de bookmaker krijgt uitgekeerd op het moment dat toch dat resultaat in de boeken komt te staan.

Wanneer je Nederland in deze voorbeeld wedstrijd tegen India een handicap van 3 doelpunten geeft, krijg je betere odds van de bookmaker dan wanneer je Nederland een handicap van 2 doelpunten geeft. De kans dat Nederland immers met 3 doelpunten verschil wint is immers groter dan dat Nederland met 4 doelpunten verschil wint.

Handicap omdraaien

Een handicap weddenschap kun je ook andersom spelen. Wanneer je er best van overtuigd bent dat Nederland gaat winnen, maar je gelooft niet dat het een monsterscore gaat worden dan kun je India een positieve handicap geven. Geef je India een handicap van +3.5 dan is elke nederlaag met minder dan drie doelpunten verschil voor jou een winnende weddenschap. Ook hier geldt dat hoe onwaarschijnlijker het scenario is, hoe beter de odds zijn die je van de bookmaker krijgt aangeboden.  

JE WEDDENSCHAP VOLGEN

De NOS zal het hockey uitgebreid in beeld brengen. Vooral de Nederlandse dames hebben goede kansen om de finale van het toernooi te bereiken. Een weddenschap op een hockeywedstrijd van de Nederlandse dames of herenploeg is dus goed te volgen tijdens de Olympische Spelen.

on air