Wedden Op Almere City FC

Wedden op Almere City FC: dit is hoe je dit aanpakt!

Topvoetbal is leuk. Iets minder topvoetbal is vaak veel leuker Er komt een stuk minder stress bij kijken en de afstand tussen spelers en supporters is vaak veel kleiner. Het draait minder om geld en winnen is leuk, maar als er een keer verloren wordt vergaat de wereld niet.

Het pure voetbal wordt gespeeld in de Keuken Kampioen Divisie. Almere City FC is één van de twintig clubs in deze Eerste Divisie. Lees meer over de club uit Almere en hoe je kunt wedden op Almere City FC.

Placeholder Gold door Onetime
op 30 april 2022 - laatste update: 31 juli 2023
Wedden Op Almere City FC

OneTime prognose

OneTime ziet Almere City FC ook dit jaar als dark horse voor de Keuken Kampioen Divisie. Vorig jaar was een flinke tegenvaller, waar het onder Verbeek een gevaarlijke outsider zou moeten zijn. Alex Pastoor moet nieuw elan brengen maar het is niet onmogelijk dat de club uit Flevoland weer terug zijn in de play-offs.

Van lelijk eendje naar mooie zwaan

Wanneer we het hebben over een lelijk eendje dat langzaam maar zeker een prachtige zwaan aan het worden is, dan hebben we het over Almere City FC. De club met waarschijnlijk een van de lelijkste namen in het Nederlandse betaalde voetbal heeft grootse ambities en bij OneTime geloven we er eerlijk gezegd wel in dat Almere City over niet al te lange tijd in de Eredivisie speelt. 

De club investeert waar het moet investeren zonder dat er geld over de balk gesmeten wordt. De spelersgroep wordt elk jaar een beetje beter. Almere City FC slaagt er jaarlijks in om een scorende spits te contracteren.

In het verleden waren dat Vincent Janssen en Fabian Serrarens, enkele seizoenen geleden stond cultspits Thomas Verheydt aan het eind van vele Almeerse aanvallen. Verheydt koos echter voor zijn jeugdliefde ADO, maar met de nieuwere spitsen Maarten Pouwels en Jonas Arweiler staan ook zijn opvolgers alweer te trappelen om de trekker over te halen. 

1920Px Almere City FC Logo
Logo Almere City FC. Door Youri165 – Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=27536931

Geschiedenis van Almere City FC

De roots van Almere City FC gaan helemaal terug naar 1954. Flevoland bestond nog niet en dat Almere zo’n grote stad is zoals het vandaag de dag is, kon niemand nog vermoeden.

In Amsterdam werd de Beroepsvoetbalclub Amsterdam opgericht. Deze club kreeg in de eerste jaren van haar bestaan de bijnaam ‘De Zwarte Schapen’. Deze club zou uiteindelijk een fusie met DWS en De Volewijckers aangaan waarmee FC Amsterdam gevormd werd. Oud-leden van BWC richten als reactie hierop een nieuwe club op die ze De Zwarte Schapen noemden. 

In 1995 verhuisden De Zwarte Schapen naar Almere waar de club onder leiding van oud-international Johnny Rep de Hoofdklasse van het amateurvoetbal bereikte. Om meer binding met de nieuwe omgeving te krijgen, veranderde de club haar naam in 1997 naar Sporting Flevoland.

In 2001 trad de voetbalclub toe tot het Omniworld-project waarmee het college van Burgemeester & Wethouders in Almere probeerden om de stad sportief op de kaart te zetten. 

Profvoetbal

Het huisvesten van een profvoetbalclub stond hoog op het prioriteitenlijstje. In het seizoen 2005/2006 was het zo ver. FC Omniworld trad toe tot het betaalde voetbal. De allereerste wedstrijd werd gespeeld tegen FC Eindhoven. Er werd met 2-0 verloren.

Eigenlijk had het profavontuur van Omniworld een week eerder moeten beginnen, maar de thuiswedstrijd tegen BV Veendam werd ter elfder ure afgelast omdat de kunstgrasmat in het Fanny Blankers-Koen Stadion niet voldeed aan de richtlijnen van de KNVB.

De eerste jaren van het avontuur in het betaalde voetbal werd er nog niet opzienbarend gepresteerd door de Flevolanders. Met negentiende, achttiende en twintigste plaatsen zijn de eindklasseringen niet om over naar huis te schrijven. Het is in het seizoen 2010/11 aan het faillissement van RBC Roosendaal te danken dat Omniworld behouden bleef voor het betaalde voetbal. 

In 2011 wordt de naam van de club veranderd in Almere City FC om meer verbondenheid met de stad uit te stralen en de club bovendien een Engelse cultuur mee te geven. Het eerste seizoen onder de nieuwe naam wordt de club laatste in de Eerste Divisie, maar daarna wordt langzaam maar zeker  de weg naar boven gevonden. 

Dichtbij de Eredivisie

Het seizoen 2014/15 betekent voor de Almeerders een eerste deelname aan de play-offs voor promotie. De club wint de tweede periode, maar kan in de eindronde geen potten breken.

Dat is drie jaar later anders. In 2017/18 behaald de club opnieuw de play-offs. Hierin schakelt Almere City in de eerste ronde MVV uit, waarna er in de halve finale gewonnen wordt van Roda JC, waarmee er voor de Limburgers een eind kwam aan het eredivisieschap.

In de finale van de play-offs hield Almere favoriet De Graafschap in het eigen inmiddels Yanmar geheten stadion op 1-1. In Doetinchem kwam Almere City op een 0-1 voorsprong waarmee de club de Eredivisie een beetje kon ruiken. De Graafschap slaagde er echter in om de wedstrijd nog om te draaien en zodoende promoveerden de Doetinchemmers en niet Almere City naar de eredivisie. 

In 2020/21 was Almere opnieuw van de partij in play-offs. De club was in het reguliere seizoen op de vierde plaats geëindigd en had hoge verwachtingen van de eindronde. In de eerste de beste wedstrijd ging het echter al fout. NEC was met 4-1 te sterk.

Omdat er dat seizoen vanwege de coronapandemie slechts play-offs over één wedstrijd gespeeld werden, was het direct einde oefening en moest Almere zich opmaken voor een nieuw seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Ook in het seizoen 2022/23 komen de Almeerders uit in de Eerste Divisie.

Budget
Budget Almere City FC

Wat is het budget van Almere City FC?

Almere City FC is anno 2023 zeker niet meer de armste club in het Nederlandse betaalde voetbal. Waar FC Omniworld ooit met een budget van een appel en een ei toetrad tot de Eerste Divisie is er in de loop der jaren het nodige veranderd in Almere.

Ondernemer Lesley Bamberger speelt daarin een grote rol. De miljardair, top 100 van de Quote 500, is eigenaar van vastgoedbedrijf Kroonenberg Groep en verwierf daarmee eigendom van de club. Bamberger is ambitieus.

Hij bouwde het stadion af en trok zijn portemonnee om voor het seizoen Gertjan Verbeek 2021/22 als trainer voor de groep in Almere te hebben staan. Dat laatste leverde niet het verwachte resultaat op en Verbeek werd dit seizoen vervangen voor Alex Pastoor, die ook na 2022/23 nog een jaar aan mag blijven.

De rest van de begroting van plusminus € 5 miljoen wordt ingebracht door sponsoren zoals Yanmar, dat het stadion van een naam voorziet en shirtsponsor SenS online solutions. Financieel hebben ze de zaakjes in Almere goed op orde.

on air