Wedden Op De Graafschap

Wedden op de Graafschap: hoe pak je dit aan voor deze club?

Topvoetbal is leuk. Iets minder topvoetbal is vaak veel leuker Er komt een stuk minder stress bij kijken en de afstand tussen spelers en supporters is vaak veel kleiner. Het draait minder om geld en winnen is leuk, maar als er een keer verloren wordt vergaat de wereld niet.

Het pure voetbal wordt gespeeld in de Keuken Kampioen Divisie. De Graafschap is één van de twintig clubs in deze Eerste Divisie. Alles over de club uit de achterhoek, lees je in dit artikel. Bijvoorbeeld over hoe je kunt wedden op de Graafschap.

Placeholder Gold door Onetime
op 17 september 2021 - laatste update: 31 juli 2023
Wedden Op De Graafschap
Inzetten Op De Graafschap Via De TOTO
Inzetten op de Graafschap via de TOTO

Waarop kun je inzetten als je wilt wedden op De Graafschap?

Wanneer je wilt wedden op De Graafschap kun je wedden op het resultaat van de wedstrijd en op het wedstrijdverloop. Enkele voorbeelden van resultaat weddenschappen zijn:

  • 1X2 weddenschap – Hierbij voorspel je of de wedstrijd eindigt in een overwinning voor de thuisspelende ploeg (1), een gelijkspel (X) of de uitspelende ploeg. Een gelijkspel heeft vrijwel altijd de hoogste odds. Dit komt omdat een gelijkspel statistisch gezien het minst waarschijnlijke resultaat van de wedstrijd is. 
  • Correcte score combinatie – Hierbij selecteer je een rijtje met drie of vier uitslagen waar de uitslag die jij verwacht tussen staat. Dit is een andere weddenschap dan het voorspellen van de juiste uitslag, correct score. Met de combinatie-optie vergroot je je kansen doordat je op meerdere uitslagen inzet.
  • Half time/Fulltime– Bij deze weddenschap voorspel je het resultaat na de eerste helft en na de tweede helft. Staat De Graafschap er om bekend een achterstand in de tweede helft om te kunnen buigen, dan is dit misschien wel een erg interessante weddenschap. 

Naast het wedden op het resultaat van een wedstrijd zijn er heel veel weddenschappen die te maken hebben met variabelen die in een wedstrijd kunnen gebeuren. Enkele voorbeelden hiervan zijn under/over weddenschappen op het aantal doelpunten, of slechts één van beide teams of juist allebei de teams tot scoren komen.

Bookmakers bieden bijvoorbeeld ook player specials waarbij je kunt voorspellen welke spelers één of meerdere doelpunten gaat maken. 

De geschiedenis van De Graafschap

De Graafschap wordt in 1954 opgericht met als doel profvoetbal te gaan spelen. Er werd daartoe zelfs een nieuw stadion in Doetinchem gebouwd, De Vijverberg geheten. De Graafschap trad in 1955 toe tot het betaalde voetbal en speelde tot 1973 in de Eerste Divisie. In dat jaar promoveerde de club onder leiding van trainer Piet de Visser voor het eerst. 

In 1990 werd de club ongeslagen kampioen van de Eerste Divisie. De bijbehorende promotie leverde echter maar één seizoen voetballen in de Eredivisie op. Tussen 1995 en 2003 speelde De Graafschap maar liefst acht seizoenen op rij op het hoogste niveau. De beste prestatie was in het seizoen 1996/1997 toen de club achtste werd. 

In 2003 volgde er een degradatie en in de jaren die volgden, volgende promoties en degradaties elkaar in rap tempo op. Twee keer werd de club kampioen van de Eerste Divisie. Dat was in 2007 en 2010. 

In 2019/20 was De Graafschap net als SC Cambuur hard op weg naar de Eredivisie toen de KNVB omwille van de coronapandemie besloot om de competitie definitief stil te leggen. De Graafschap verwachtte te mogen promoveren, maar de KNVB besloot om RKC Waalwijk en ADO Den Haag in de Eredivisie te houden, tot woede van Cambuur en De Graafschap.

Waar Cambuur een jaar later alsnog promotie naar de Eredivisie afdwong, gooide De Graafschap in de slotfase van het seizoen alles weg. Ook in seizoen 2022/23 komt de club uit Doetinchem uit in de Keuken Kampioen Divisie.

De Vijverberg
Stadion de Vijverberg

Wat is het budget van De Graafschap?

De Graafschap werkt in de top van de Keuken Kampioen Divisie met een budget van plusminus 6 miljoen euro. Het grootste deel daarvan is afkomstig van de sponsoren van de club. Een gedeelte daarvan komt voort uit de televisie-overeenkomst die de Coöperatie Eerste Divisie heeft gesloten met ESPN.

De Graafschap heeft als club die veel op en neer gaat tussen Eredivisie en Eerste Divisie ook regelmatig recht op een zogenaamde degradatie-compensatie waarmee de club teruglopende inkomsten van het niet spelen in de Eredivisie kan dekken. 

Veelgestelde vragen over wedden op De Graafschap

Is het veilig om te wedden op De Graafschap?

Ja, een weddenschap verliezen kan natuurlijk altijd, maar wanneer je speelt bij een sportsbook van online casino's die een vergunning hebben gekregen van de Nederlandse kansspelautoriteit, weet je zeker dat je als speler juridisch beschermd bent.

Is het legaal om op ADO Den Haag te wedden?

Ja, per 1 oktober 2021 mogen bookmakers legaal online kansspelen aanbieden. Ook is het actief reclame maken voor hun diensten
als bookmaker legaal.

Hoeveel moet ik wedden op De Graafschap?

Wedden op voetbal en dus ook wedden op De Graafschap moet je doen als een manier om het volgen van de wedstrijden spannender te maken. Inzetten op voetbal is geen manier om snel rijk te worden. Je moet derhalve dan ook geen geld inzitten dat je niet kunt missen. 

on air