FC Dordrecht

Wedden op FC Dordrecht: zo zet je in op deze club!

Topvoetbal is leuk. Iets minder topvoetbal is vaak veel leuker Er komt een stuk minder stress bij kijken. Bovendien is de afstand tussen spelers en supporters vaak veel kleiner wat het clubgevoel sterker maakt.

Het draait bovendien minder om geld en meer om het sportieve. Winnen is leuk, maar als er een keer verloren wordt vergaat de wereld niet. Het pure voetbal wordt gespeeld in de Keuken Kampioen Divisie.

FC Dordrecht is één van de twintig clubs in deze Eerste Divisie. FC Dordrecht heeft een flinke historie op zowel het hoogste als op het een na hoogste niveau. De club verkeert echter al jaren in de marge van de Keuken Kampioen Divisie en slaagt er maar niet in om de sportief succesvolle jaren ‘90 te laten herleven. 

Dit seizoen gloort er nieuwe hoop aan de Krommedijk. Lees alles over de club uit Dordrecht. Bijvoorbeeld over hoe je kunt wedden op FC Dordrecht.

Placeholder Gold door Onetime
op 23 augustus 2021 - laatste update: 31 juli 2023
FC Dordrecht
Screenshot 2021 12 27 14.32.09
Wedden op FC Dordrecht kan bij Jack's

Wedmogelijkheden FC Dordrecht

Als je gaat inzetten op een wedstrijd van FC Dordrecht kun je kiezen uit een heleboel verschillende weddenschappen. Je kunt bijvoorbeeld wedden op het resultaat van een wedstrijd, maar ook wedstrijdkarakteristieken, ook wel het verloop van de wedstrijd genoemd.  

Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het aantal doelpunten dat er in een wedstrijd gescoord wordt en of deze doelpunten in de eerste of juist de tweede helft gescoord worden. Een ander voorbeeld van een weddenschap op basis van karakteristieken zijn de zogenaamde match specials en player specials.

Bij match specials voorspel je welk team na hoeveel minuten op voorsprong staat. Player specials zijn vaak gericht op welke speler één of meer keer scoort, welke speler scoort en wint, welke speler het eerst doelpunt maakt, et cetera. 

Onetime's prognose voor FC Dordrecht

FC Dordrecht is een ploeg in transitie. Jarenlang was in Dordrecht de strijd om te overleven belangrijker dan de sportieve prestaties. Dat zag je terug op de ranglijst. Met een nieuwe investeerder, een nieuwe technische man en een ambitieuze nieuwe trainer is het de bedoeling dat FC Dordrecht de kelder van de Keuken Kampioen Divisie snel achter zich gaat laten.

De nieuwe technische leiding mikte voor het seizoen 2021/22 op een plekje in de middenmoot. Dit is met een 17e plek niet gelukt, maar nieuwe ronde, nieuwe kansen in seizoen 2022/23.

Als wij een gokje moeten wagen, zouden we bij bij de bookmakers niet inzetten op het kampioenschap of periodekampioen voor de club uit Dordrecht. Wij zouden het houden bij een weddenschap op een enkele wedstrijd, en dan goed kijken hoe de vorm is.

De geschiedenis van FC Dordrecht

De geschiedenis van FC Dordrecht start aan het eind van de negentiende eeuw als er in Dordrecht een cricketclub wordt opgericht. Enkele jaren later wordt er bij die club ook gevoetbald. Weer enkele jaren later wordt de naam van de club veranderd in DFC als de cricket-tak wordt opgedoekt. 

Onder de naam DFC wordt er decennia lang gevoetbald totdat in 1972 de proftak van de club gescheiden wordt van de amateurs. De amateurs blijven spelen onder de naam DFC, de profs gaan voetballen onder de naam FC Dordrecht. 

Zeven jaar later wordt er in Dordrecht een flinke knuppel in het hoenderhok gegooid en wordt de club geprofessionaliseerd. Omdat de club een groter achterland wil, wordt de naam veranderd in DS ‘79. DS staat voor Drechtsteden en zou ook inwoners van Barendrecht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht meer moeten verbinden met de club. 

Ajaxds79
DS 79 tegen Ajax KNVB-beker 1-0. Johan Cruijff in aktie. Fotograaf : Croes, Rob C. / Anefo. Auteursrechthebbende : Nationaal Archief

Nieuwe start onder de naam DS '79

Op het moment dat DS’79 wordt opgericht speelt de club in de Eredivisie, maar in het jaar na de oprichting volgt er direct een degradatie naar de Eerste Divisie. Hier speelt de club een aantal jaren, waarna er een nieuwe promotie naar het hoogste niveau volgt. Ook dit verblijf in de Eredivisie is echter van korte duur. 

In 1990 trad Cees den Braven aan als voorzitter van DS ‘79. Hij hernoemd de club naar Dordrecht ‘90 en veranderde de clubkleuren naar groen-wit, dezelfde kleuren als van zijn bedrijf, waarmee hij tevens hoofdsponsor was.

Een jaar later fuseerde Dordrecht ‘90 met SVV uit Schiedam tot SVV/Dordrecht ‘90. In 1992 degradeerde deze fusieclub uit de Eredivisie waarna de naam SVV uit de clubnaam en het profvoetbal verdween. In 2002 werd de club weer FC Dordrecht gedoopt.

Onder leiding van oud-speler Marco Boogers, die aantrad als technisch directeur, werd er een stabiel beleid gevoerd waarbij de (on)mogelijkheden van het huishoudboekje leidend waren. Na een aantal magere jaren leverde dit beleid resultaat op met een onverwachte promotie naar de Eredivisie. In 2014 promoveerde FC Dordrecht via de nacompetitie. In de Eredivisie had de club evenwel niets te zoeken en degradeerden ze na één jaar direct weer. 

Na de degradatie stortte FC Dordrecht direct door naar de onderkant van de middenmoot en later zelfs de kelder van de Eerste Divisie. Met de aanwerving van een nieuwe Turkse investeerder en Leon Vlemmings als ervaren technische man, hoopt men de weg omhoog weer te vinden. 

Wat is het budget van FC Dordrecht?

FC Dordrecht ging in mei van 2021 in zee met de Turkse investeerder Baris Hocaoglu. Daardoor ging het budget van De Schapenkoppen omhoog. Het spelersbudget groeide naar € 1 miljoen euro en met Leon Vlemmings werd er een nieuwe technisch manager voor de langere termijn aangesteld. Het aandelenbelang van de Turkse investeerder loopt de komende jaren geleidelijk op naar meer dan 80%.

Naast de nieuwe Turkse investeerder moet FC Dordrecht het voor het rondmaken van de begroting vooral hebben van regionale sponsoren zoals shirtsponsor Keukenwarenhuis.nl, dat hoopt mee te liften op de branding van Keuken Kampioen als naamgevend sponsor van de Eerste Divisie. 

Veelgestelde vragen over wedden op FC Dordrecht

Is het veilig om te wedden op FC Dordrecht?

Ja. Wanneer je speelt bij een gereguleerde bookmaker, is het veilig om een gokje te wagen op een wedstrijd van FC Dordrecht. 

Is het legaal om op FC Dordrecht te wedden?

Ja. Wedden op voetbalwedstrijden is legaal, mits je speelt bij een bookmaker die een vergunning heeft. Dit zijn alle sportsbooks van de Nederlandse online casino's. Spelen bij buitenlandse bookmakers is niet toegestaan en kan je op een flinke boete en een strafblad komen te staan.

Wordt FC Dordrecht beter van mijn weddenschap?

Nee. Voetbalclubs ontvangen geen percentage van de weddenschappen die op hun worden afgesloten. Bookmakers maken om nieuwe spelers te werven echter wel reclame rondom voetbalwedstrijden.

Met veel nieuwe bookmakers op de markt zullen de marketinguitgaven rondom voetbalwedstrijden en voetbalclubs toenemen. Daar profiteert FC Dordrecht natuurlijk wel van. Een bookmaker die een sponsorovereenkomst sluit bij een betaald voetbalclub, maakt de club financieel een beetje sterker. 

on air