Fortuna Sittard Logo

Wedden op Fortuna Sittard: zo ga je te werk!

Na regen komt zonneschijn. Dat is een waarheid die geldt voor Fortuna Sittard. De Limburgse club zakte na de degradatie uit Eredivisie helemaal weg in het moeras van de Eerste Divisie waarin het jaren na elkaar in de kelder vertoefde.

Onder nieuwe eigenaar Isitan Gün rechtte de club de rug en promoveerde het onverwacht terug naar de Eredivisie. Daarin handhaafde het zich drie jaar na elkaar vrij gemakkelijk. In Sittard hoopt men een nieuwe stap voorwaarts te maken en aansluiting te verkrijgen bij de clubs die strijden om de play-off tickets voor Europees voetbal. In dit artikel alles over de Limburgse club en hoe je kunt wedden op Fortuna Sittard.

 

 

Placeholder Gold door Onetime
op 24 februari 2023 - laatste update: 31 juli 2023
Fortuna Sittard Logo
Goedhandicap
handicap weddenschap

Welke weddenschappen zijn interessant bij Fortuna Sittard?

Fortuna Sittard is zich aan het ontwikkelen tot een stabiele middenmoter in de Eredivisie. Tegen de topclubs wordt het geacht te verliezen, subtoppers kan het redelijk partij geven en tegen de laagvliegers en nieuwkomers wordt Fortuna Sittard geacht te winnen.

Welke weddenschappen interessant zijn hangt dus af van de tegenstander. Tegen een topclub zou het interessant kunnen zijn om voor een standaard 1X2 weddenschap te gaan, waarbij je het resultaat van de wedstrijd voorspelt, terwijl het tegen een laagvlieger interessanter kan zijn om voor een handicap weddenschap te kiezen.

Een handicap weddenschap is een weddenschap waarbij je feitelijk inzet op de grootte van de overwinning van Fortuna Sittard. Wanneer je verwacht dat Fortuna Sittard met groot verschil van een tegenstander gaat winnen, dan kun je jezelf op een achterstand zetten.

De meest voorkomende weddenschappen zijn -1 en -2. Wat betekent dat precies? Wanneer je Fortuna Sittard met een handicap van -1 selecteert, betekent dat dat Fortuna Sittard de wedstrijd met twee doelpunten verschil moet winnen om een winnende weddenschap op te leveren. Wanneer je een handicap van -2 selecteert, moet de overwinning groter dan drie doelpunten verschil zijn, et cetera.

Waar moet je op letten bij het wedden op Fortuna Sittard?

Fortuna Sittard is een club die statistisch gezien in eigen huis beter presteert dan op vreemde bodem. Wanneer je bij een van de bookmakers wilt wedden op Fortuna Sittard is het goed om deze statistiek in ogenschouw te houden. 

Onetime's wedtip 2022/23

Fortuna Sittard heeft de ambities om zich te mengen in de strijd om de play-off tickets voor voorronde voetbal voor de UEFA Conference League. Wij denken dat dit het aankomende seizoen voor Fortuna Sittard nog een brug te ver is.

De Limburgers zullen niet in acute degradatienood komen, maar meer dan een plekje in de top van het rechterrijtje voorzien we niet voor Fortuna Sittard. We zijn vooral benieuwd naar Burak Yilmaz. Als de Turkse spits fit is, kan hij met zijn doelpunten Fortuna tot een verrassende ploeg maken.

Eindpositie in de Eredivisie: 10e

Bestbetaalde Voetballers Uit De Eredivisie

De geschiedenis van Fortuna Sittard

Fortuna Sittard ontstond in 1968 als fusieclub tussen Fortuna ‘54 uit Geleen en Sittardia uit Sittard. De club degradeerde in het eerste jaar van het bestaan direct naar de Eerste Divisie en moest het daaropvolgende seizoen zelfs vrezen voor degradatie naar de toen nog bestaande Tweede Divisie. 

Na een decennium in de Eerste Divisie promoveerde Fortuna Sittard in 1982 naar de Eredivisie. Het verblijf in de Eredivisie duurde elf seizoenen. Stadion De Baandert werd een plaats waar menig talent werd opgeleid en menig topclub een ketser maakte. Begin en medio jaren ‘90 braken hier spelers als Erik Meijer, Richard Sneekes, Jürgen Dirkx en Patrick Paauwe door. 

In 1993 degradeerde Fortuna Sittard naar de Eerste Divisie. Na een matig seizoen in de Eerste Divisie werd Fortuna Sittard met de 16-jarige Mark van Bommel in de basis in 1995 kampioen. Het promoveerde terug naar het hoogste niveau en een nieuwe generatie aan talentvolle voetballers brak door in Limburg.  Later volgden naast Van Bommel spelers als Kevin Hofland, Ronald Hamming en Fernando Ricksen. 

Nieuw Limburgs elan

Voor Fortuna brak met al dat Limburgse talent een goede tijd aan. In 1998 werd de club zevende in de Eredivisie, een jaar later tiende. In 1999 werd in de Amsterdam Arena met 1-3 gewonnen van Ajax en in de eigen Baandert werd PSV met 6-4 verslagen. 

Net als andere voetbalclubs aan het eind van de twintigste eeuw verhuisde Fortuna Sittard in 1999 naar een nieuw stadion. Het Wagner & Partners Stadion bracht Fortuna Sittard echter niet het succes waar men op had gehoopt. De club degradeerde in 2002 naar de Eerste Divisie en daar brak het grote stadion de club op.

De resultaten bleven uit, de toeschouwers bleven weg en de financiële bodem kwam in zicht. In 2009 was Fortuna Sittard hard op weg naar een faillissement. De de roep om een fusie met buurman Roda JC werd dan ook luider. Uiteindelijk ketste de fusie tot Sporting Limburg af. De Limburgse politiek wilde niet opdraaien voor het saneren van de schulden van Fortuna Sittard.

Pikdonker decennium

Na de afgeketste fusie brak er een heel donker decennium aan voor de Limburgse club. Het behield ternauwernood de proflicentie nadat een kort geding van de KNVB, dat de licentie geweigerd had, werd gewonnen.

Sportief presteerde Fortuna Sittard niets. De club eindigde respectievelijk als vijftiende, achttiende en zeventiende in de Jupiler League. Medio de jaren ‘10 klauterde de club even uit het dal met een zevende en achtste plaats in 2013 en 2014. Daarna ging het weer mis.

In 2015 werd de club negentiende in de Jupiler League. Slechter kon het niet worden. Er volgde een zestiende en een zeventiende plaats voordat investeerder Gün ten tonele verscheen. Hij stelde de Nigeriaanse ex-international en ex-speler van Ajax Sunday Oliseh aan als nieuwe trainer.

Fortuna richtte zich op en finishte als tweede achter kampioen Jong Ajax in de Jupiler League. Omdat Jong Ajax reglementair niet mocht promoveren, verviel het promotierecht aan Fortuna, dat als een fenix uit haar eigen as herrees en inmiddels aan het vierde opeenvolgende seizoen in de erEredivisie gaat beginnen. 

Wat zijn budgetten van Fortuna Sittard?

Fortuna Sittard draait op een begroting van plusminus € 7,2 miljoen euro. Daarmee hebben de Limburgers een van de kleinste budgetten van de Eredivisie.

Het merendeel van dat bedrag komt uit sponsorinkomsten en uit de inkomsten van de Eredivisie CV, de organisatie de de commerciële belangen van alle Eredivisieclubs behartigd en onder andere de uitzendrechten aan zendgemachtigden zoals ESPN en NOS verkoopt. 

Fortuna Sittard is één van de clubs in Eredivisie die in handen is van een buitenlandse eigenaar. De Turkse eigenaar Isitan Gün heeft reeds aangetoond geen clubhandelaar te zijn, maar heeft daadwerkelijk het beste met Fortuna Sittard voor. Afgelopen zomer was er wel sprake van dat Gün een deel van de aandelen zou verkopen om nieuw kapitaal voor de club los te krijgen, maar deze deal is tot op heden afgeketst. 

Veelgestelde vragen rondom wedden op Fortuna Sittard

Waar kan ik wedtips voor weddenschappen op Fortuna Sittard vinden?

Ook de wedstrijden van Fortuna Sittard worden door bookmakers en strategen veelvuldig geanalyseerd. Partijen die gespecialiseerd zijn in het ontwikkelen van wed strategieën en het geven van wedtips publiceren wekelijks voorspellingen.

Ook wij van OneTime wagen ons geregeld aan analyses en voorspellingen. We geven je op ons forum zelfs advies over systeemweddenschappen en wedstrategieën.

Kan ik wedden op spelers van Fortuna Sittard?

Wanneer je bij het sportsbook van Nederlandse online casino's speelt, is het zeker mogelijk dat je kunt wedden op individuele prestaties van spelers van Fortuna Sittard.

Ook bieden zij regelmatig zogenaamde player specials aan waarop je in kunt zetten, of kom je prepacks tegen waar veel weddenschappen op spelers inzitten.

Kan ik live wedden op de wedstrijden van Fortuna Sittard?

Sinds 1 oktober 2021 kun je legaal live wedden op de wedstrijden van Fortuna Sittard. Live wedden heeft als voordeel dat je niet hoeft te gissen naar het wedstrijdverloop, maar dat je het daadwerkelijke spelbeeld leidend kunt laten zijn voor je weddenschap.

Dat voorkomt dat je weddenschappen verliest doordat er ingrijpende gebeurtenissen vroeg in de wedstrijd het spelbeeld én het resultaat totaal veranderen. 

on air