Go Ahead Eagles Logo 2015 Heden

Wedden op Go Ahead Eagles: hoe doe je dat?

Go Ahead Eagles speelt dit seizoen voor het tweede opeenvolgende jaar op het hoogste niveau. De club uit Deventer handhaafde zich onder trainer Kees van Wonderen vrij eenvoudig in de Eredivisie. Lees meer over de club uit Deventer. Met name over hoe je kunt wedden op Go Ahead Eagles.

 

Placeholder Gold door Onetime
op 24 februari 2023 - laatste update: 31 juli 2023
Go Ahead Eagles Logo 2015 Heden

Inzetten op de prestaties van Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles heeft zich als nieuwkomer in de Eredivisie vorig seizoenen bewezen. Toch zal de club in de meeste wedstrijden door de bookmakers de rol van de underdog toegewezen krijgen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat Go Ahead Eagles ook in elke wedstrijd kansloos is voor de overwinning. In Deventer wordt er ook geïnvesteerd om de selectie Eredivisiewaardig te maken.

Dat Go Ahead Eagles geen landskampioen gaat worden wisten we natuurlijk ook al, maar deze odds zeggen wel dat de club uit Deventer een grote degradatiekandidaat is. Die odds kun je zien als waarschuwing, maar je kunt er ook je voordeel mee doen door gebruik te maken van de lage verwachtingen de bookmaker voor het elftal hebben.

Tips voor het plaatsen weddenschap op Go Ahead Eagles

De allerbelangrijkste wedtip die we je mee kunnen geven is: bereid je voor op het aangaan van een sportweddenschap. Vertrouw niet klakkeloos op de odds van de bookmaker. Ook deze zit er wel eens naast.

Blind vertrouwen op de bookmaker levert geen honderd procent winnende weddenschappen op en bovendien is het volgen van de bookmaker lang niet zo lucratief als je eigen plan trekken.

Een bookmaker beslist namelijk op basis van statistische gegevens welk team het meest waarschijnlijk de wedstrijd gaat winnen, zonder de menselijke factor die juist in de sport zo belangrijk is. Juist door zelf een analyse te maken van zaken als vorm, historische prestaties, excellerende of juist teleurstellende spelers kun je tot een meer accuraat oordeel komen dan een bookmaker.

Er zijn bookmakers die hun odds al ver voor een wedstrijd publiceren. Zij laten dan actuele ontwikkelingen niet of minder meewegen op het resultaat. Dit is van groot belang op jouw inzet en winstkansen.

Waar moet je op letten bij het wedden op Go Ahead Eagles?

In de meeste wedstrijden in de Eredivisie zal de quotering voor een overwinning van Go Ahead Eagles achterliggen op die van de tegenstander. Zeker in het begin van het seizoen en daar kun je je voordeel mee doen. 

Naast weddenschappen op het resultaat van een wedstrijd, kun je bij wedstrijden van Go Ahead Eagles wedden op veel wedstrijdspecifieke data zoals het aantal doelpunten, of beide teams tot scoren gaan komen, of de eindstand van de wedstrijden onder of boven een bepaald aantal doelpunten, et cetera. 

Het is voor het plaatsen van een succesvolle weddenschap belangrijk om te weten waarop je wedt. Wanneer uit statistieken blijkt dat Go Ahead Eagles de meeste doelpunten in het laatste kwartier van een wedstrijd maakt en vrijwel altijd op achterstand komt, dan is het niet slim om op veel doelpunten van Go Ahead Eagles in de eerste helft in te zetten. 

Kun je inzetten op individuele spelers van Go Ahead Eagles?

Ja, dat kan. Naast het wedden op het resultaat van de wedstrijd kun je bij de sportsbook in het online casino wedden op de prestaties van individuele spelers. Vaak zijn dit weddenschappen die gekoppeld worden aan een specialiteit van een speler. Zo kun je bijvoorbeeld inzetten op hoeveel doelpunten spits Isac Lidberg gaat maken.

De geschiedenis van Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles werd in 1902 opgericht als Be Quick. Van 1905 tot 1971 heette de club Go Ahead. Vanwege de splitsing in de voetbalvereniging tussen een proftak en een amateurtak werd in 1971 op voorspraak van de Britse trainer Barry Hughes Eagles toegevoegd aan de clubnaam.

Sinds het seizoen 1971/1972 neemt de club dan ook deel aan de Eerste Divisie of Eredivisie onder de naam Go Ahead Eagles. 

Het Eagles is mede geïnspireerd op de naam van het stadion van de club. Het stadion waarin Go Ahead Eagles al sinds 1920 speelt heet De Adelaarshorst. Onder voetbalcult liefhebbers is het stadion vanwege de ligging midden in een woonwijk de heilige graal. Go Ahead Eagles heeft echter meer last dan lust van het accommodatie.

Vanwege de beperkte doorgroeimogelijkheden heeft de club sportief en financieel stappen terug moeten doen op het moment dat concurrerende clubs juist een stap voorwaarts hebben kunnen maken. Daardoor speelde Go Ahead Eagles in de 21ste eeuw meer seizoenen in de eerste divisie dan dat zij op het hoogste niveau uit gekomen zijn. 

Go Ahead Eagles degradeerde

In de jaren ‘90 maakten concurrenten FC Twente en PEC Zwolle stappen voorwaarts terwijl Go Ahead Eagles degradeerde en voor langere tijd op het tweede niveau uit moest komen. Slechts twee keer keerde Go Ahead de afgelopen twee decennia terug op het hoogste niveau. In het seizoen 2012/2013 promoveerde de club voor het eerst in zeventien seizoenen via de play-offs naar de eredivisie.

De trainer destijds was huidig Ajax-trainer Erik ten Hag. Hij ging echter niet meer Go Ahead Eagles mee de Eredivisie in, maar koos voor een baan als trainer bij het tweede elftal van Bayern München.

De nieuwe trainer in Deventer werd Foeke Booy en hij slaagde erin om Go Ahead Eagles in de eredivisie te houden. Met een dertiende plaats werden alle verwachtingen overtroffen. Het seizoen daarop werd Go Ahead achttiende en viel er niet te ontsnappen aan degradatie.

Opvallend was dat na de degradatie Go Ahead Eagles zich wel plaatste voor Europees voetbal. Als een van de sportiefste teams van Europa kreeg de club een voorronde ticket voor de Europa League. De nieuwbakken Jupiler League club was in de eerste voorronde niet opgewassen tegen het Hongaarse Ferencvaros.

Na een 1-1 gelijkspel in Emmen, waar de Eagles de thuiswedstrijd speelden omdat de eigen Adelaarshorst verbouwd werd, werd er in Hongarije met 4-1 verloren. Bart Vriends is de speler die de geschiedenisboeken in gegaan is als de eerste speler die een Europees doelpunt maakte voor de club uit Deventer.

Jupiler League

In het daaropvolgende seizoen in de Jupiler League eindigde Go Ahead Eagles als vijfde. Daardoor mocht het deelnemen aan de play-offs. De club schakelde eerste VVV-Venlo en vervolgens De Graafschap uit, waardoor het terugkeerde naar de Eredivisie.

Opnieuw werd Go Ahead achttiende en was een nieuwe degradatie een feit. Wederom leek de club direct terug te keren in de Eredivisie, maar een sensationele play-off finale tegen RKC Waalwijk eindigde in een 4-5 overwinning voor de gasten waardoor RKC en niet Go Ahead Eagles promoveerde. De promotie kwam er dus twee seizoenen geleden wel.

Veelgestelde vragen over gokken op Go Ahead Eagles

Is het legaal om op Go Ahead Eagles te wedden?

Ja, voetbalwedden is legaal wanneer je dit doet bij een bookmaker met een vergunning van de Ksa. Spelen bij illegale aanbieders kan je op een boete en strafblad komen te staan en raden we dus ten zeerste af!

Waar kan ik wedtips op Go Ahead Eagles vinden?

Er zijn een heleboel websites op het internet die voorspellingen en kansberekening op voetbalwedstrijden publiceren. Het is zeker leerzaam om eens een kijkje op een dergelijke website te nemen.

Laat je echter niet blind leiden door deze websites. Blijf vooral zelf inschatten en nadenken wat voor jou de beste weddenschappen zijn.

Op ons eigen OneTime forum geven we wekelijks tips en analyseren we statistieken en wedmogelijkheden van voetbalwedstrijden. Wedstrijden van Go Ahead Eagles passeren daar ook regelmatig de revue.

Hoeveel geld moet ik wedden op een wedstrijd van Go Ahead Eagles?

Het is nooit verstandig om geld in te zetten op een weddenschap dat je eigenlijk niet kunt missen. Wedden op voetbal is niet de manier om even simpel van één euro twee euro te maken.

Voetbalwedden is een gecalculeerd kansspel, maar een balletje kan raar rollen. Wed zeker de eerste paar keren dat je speelt voorzichtig en leer de verschillende soorten weddenschappen kennen. Wanneer je de gestelde weddenschappen een beetje in de vingers krijgt, kun je wellicht door middel van een combinatieweddenschap een beetje meer risico nemen.

on air