HelmondSportwedden

Wedden op Helmond Sport: zo werkt dat in de praktijk

Topvoetbal is leuk. Iets minder topvoetbal is vaak veel leuker. Er komt een stuk minder stress bij kijken. Bovendien is de afstand tussen spelers en supporters vaak veel kleiner wat het clubgevoel sterker maakt.. Het draait bovendien minder om geld en meer om het sportieve. Winnen is leuk, maar als er een keer verloren wordt vergaat de wereld niet.

Het pure voetbal wordt gespeeld in de Keuken Kampioen Divisie. Helmond Sport is één van de twintig clubs in deze Eerste Divisie. Hoe ziet de geschiedenis van de club uit Helmond eruit? En kun je ook wedden op Helmond Sport. Dit en meer lees je in dit artikel.

Helmond Sport beleefde een aantal donkere jaren in de kelder van de Keuken Kampioen Divisie, maar is zich langzaam maar zeker weer op aan het richten. De Brabanders hopen met hun keuze voor talentontwikkeling de glorie seizoenen van een decennium geleden te kunnen laten herleven.

Placeholder Gold door Onetime
op 14 augustus 2022 - laatste update: 31 juli 2023
HelmondSportwedden
Screenshot 2022 01 25 12.39.37
Wedden op Helmond Sport kan bij Bingoal

Wedmogelijkheden Helmond Sport

Als je gaat inzetten op Helmond Sport kun je kiezen uit weddenschappen op het resultaat. Ook kun je kiezen om te wedden op het wedstrijdverloop. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het aantal doelpunten dat er in een wedstrijd gescoord wordt en of deze doelpunten in de eerste of juist de tweede helft gescoord worden.

Een ander voorbeeld van een weddenschap op basis van karakteristieken zijn de zogenaamde match specials en player specials die de bookmakers aanbieden. Bij match specials voorspel je welk team na hoeveel minuten op voorsprong staat. Player specials zijn vaak gericht op welke speler één of meer keer scoort, welke speler scoort en wint, welke speler het eerst doelpunt maakt, et cetera. 

Onetime voorspelling voor Helmond Sport 2022/23

Helmond Sport is een club die enkele jaren geleden het beleid veranderd heeft en heeft gekozen voor talentontwikkeling in plaats van het betalen van transfersommen. Door de samenwerking met het Belgische KV Mechelen spelen er talentvolle Belgische voetballers voor Helmond Sport die in het Solarunie Stadion de volgende stap in hun ontwikkeling moeten gaan zetten.

De jeugdige selectie kan ervoor zorgen dat het mis kan gaan in Brabant, maar ook dat de club boven zichzelf uit kan stijgen. Wij durven het dus ook niet te zeggen en adviseren vooral om per wedstrijd in te zetten en naar de vorm van de Helmonders te kijken.

2560Px Helmond Stadion De Braak Oostzijde
Stadion de Braak. Door WoodenSpoon – Eigen werk, CC BY-SA 4.0

De geschiedenis van Helmond Sport

Helmond Sport zag het levenslicht in 1967 als voortzetting van Helmondia ‘55 om betaald voetbal in Helmond te behouden. Helmond Sport debuteert in de Tweede Divisie, maar promoveert na een beslissingswedstrijd tegen Fortuna Vlaardingen in het eerste jaar van haar bestaan direct naar de Eerste Divisie. Daar speelt de club vervolgens vele jaren. 

De gloriejaren van Helmond Sport

In 1982 wordt Helmond Sport, ook tot haar eigen verrassing, kampioen van de Eerste Divisie. Promotie naar de Eredivisie is een feit. In het seizoen 1982/83 slaagt Helmond Sport erin om zich te handhaven, maar in 1984 volgt alsnog degradatie. 

In 1985 bereikt Helmond Sport de finale van de KNVB Beker. Tegen FC Utrecht wordt echter met 0-1 verloren. Na deze gloriejaren breekt een periode van sportieve tegenslag aan. Helmond Sport speelt slechts een bescheiden rol in de Eerste Divisie. 

Herkansing voor Helmond Sport

Aan het begin van de 21ste eeuw meldt Helmond Sport zich aan de top van de Eerste Divisie. Met onder andere oer-Feyenoorder John de Wolf in het elftal wordt Helmond Sport achtereenvolgens derde, vijfde, zesde en vierde. Twee keer wordt de finale van de nacompetitie gehaald. Tot promotie leidt het echter niet. 

Na een aantal mindere seizoenen kent Helmond Sport tussen 2011 en 2013 een nieuwe opleving waarbij het twee keer vierde en een keer derde wordt. Telkens stranden de Helmondse ambities in de play-offs.

De laatste jaren is het vooral kommer en kwel aan De Braak. Met twee twintigste en een negentiende plaats viel er weinig te genieten. Met de aanstelling van Wil Boessen als trainer in juli 2020 keerde het tij in Helmond. Boessen werd in zijn eerste seizoen als eindverantwoordelijke keurig twaalfde.

Wat is het budget van Helmond Sport?

Helmond Sport draait op een begroting van ongeveer 2 miljoen euro. Daarmee heeft de club een van de kleinste begrotingen in het Nederlandse betaalde voetbal.

Helmond Sport is samen met de gemeente Helmond het initiatief Heel Helmond Sport gestart, waarbij de club een maatschappelijk gezicht toont. Hoofdsponsor Vescom heeft de plek op het shirt ter beschikking gesteld aan dit project. Andere grote sponsoren zijn Dixap en SolarUnie. 

Lees de wed-ervaringen van andere spelers op ons forum!

on air