Heracles Almelo

Wedden op Heracles Almelo: is dit interessant?

Soms is iets in één keer goed. Heracles Almelo promoveerde in 2004 naar de Eredivisie en is sindsdien niet meer in degradatienood gekomen, tot aan 2022. De Almeloërs hebben zich stapje voor stapje ontwikkeld tot een heel stabiele club waar door gedegen beleid de top van de middenmoot niet de eindbestemming hoeft te zijn.

Na de promotie is het Polman Stadion, inmiddels luisterend naar de naam Erve Asito, waar de club haar thuiswedstrijden speelt sinds de verhuizing van de Bornestraat naar het buitengebied van Almelo, structureel uitgebreid naar een stadion waar meer dan 12.000 toeschouwers plaats kunnen nemen.

Heracles Almelo staat voor altijd in de geschiedenisboeken van het Nederlandse betaalde voetbal als de club die als allereerste op kunstgras is gaan spelen. Alles wat je wil weten over deze club en hoe je kunt wedden op Heracles Almelo, lees je in dit artikel.

Placeholder Gold door Onetime
op 24 februari 2023 - laatste update: 31 juli 2023
Heracles Almelo

Welke weddenschappen zijn interessant bij Heracles Almelo?

Heracles Almelo was jarenlang een stabiele middenmoter in de Eredivisie. Tegen de topclubs wordt het geacht te verliezen, subtoppers kan het redelijk partij geven en tegen de laagvliegers moet Heracles Almelo jaarlijks vrij gemakkelijk kunnen winnen. In de Keuken Kampioen Divisie waar het nu uitkomt, zou het met gemak van de meeste clubs moeten kunnen winnen.

Wedden op Heracles is extra interessant met een handicap dit jaar. Een handicap weddenschap is een weddenschap waarbij je feitelijk inzet op de grootte van de overwinning van Heracles Almelo. Wanneer je verwacht dat Heracles Almelo met groot verschil van een tegenstander gaat winnen, dan kun je jezelf op een achterstand zetten.

De meest voorkomende weddenschappen zijn -1 en -2. Wat betekent dat precies? Wanneer je Heracles Almelo met een handicap van -1 selecteert, betekent dat dat Heracles Almelo de wedstrijd met twee doelpunten verschil moet winnen om een winnende weddenschap op te leveren. Wanneer je een handicap van -2 selecteert, moet de overwinning groter dan drie doelpunten verschil zijn, et cetera.

Heracles Almelo

Waar moet je op letten bij het wedden op Heracles Almelo?

Heracles Almelo is een club waarvan het elftal vaak sterker is dan de som van alle spelers samen. Ajax, PSV en Feyenoord zijn allemaal meer dan eens onderuit gegaan in Almelo omdat Heracles van tijd tot tijd weet te verrassen tegen topclubs.

De kunst is om te herkennen wanneer een moment zoals dat aanstaande is. Het belangrijkste daarbij is de vorm van de dag en het aantal blessures en schorsingen dat Heracles Almelo in de selectie heeft. Wanneer iedereen fit is en Heracles heeft als een aantal wedstrijden niet verloren, dan zou dat weleens een teken aan de wand kunnen zijn dat de eerstvolgende club die afreist naar Almelo een moeilijke avond tegemoet gaat.

Omdat Heracles tegen een topclub altijd de odds van een underdog krijgt toegewezen kan dat met een weloverwogen weddenschap op Heracles voor jou weleens een hele mooie avond gaan worden.

Onetime's wedtip 2022/23

Na jaren in de Eredivisie gespeeld te hebben, is het er Heracles veel aangelegen om slechts een seizoen in de Keuken Kampioen Divisie door te brengen. Met een uitgebalanceerde selectie moet dat niet het grootste probleem zijn, de club heeft niet voor niets meer dan 15 jaar veilig in de middenmoot van de Eredivisie gespeeld.

Dit kan van de club wel een onvoorspelbare maken in de wedstrijden, waardoor bookmakers er wellicht wel eens naast zouden kunnen zitten met hun odds. Kortom, Heracles Almelo is een partij om rekening mee te houden dit seizoen!

De geschiedenis van Heracles Almelo

Heracles is één van de oudere clubs in het Nederlandse betaalde voetbal. De club werd al in 1903 in Almelo opgericht. Heracles is vernoemd naar een bekend figuur uit de Griekse mythologie. Net zoals de voetbalclubs Ajax en Achilles, terwijl ook Sparta qua naamgeving Griekse wortels heeft.

Twee keer landskampioen

Heracles werd voor de invoering van het betaalde voetbal twee keer landskampioen. Dit was in 1927 en in 1941. Heracles trad toe tot het betaalde voetbal toen dit in 1955 in Nederland geïntroduceerd werd. Het duurde bijna tien jaar voordat Heracles voor het eerst in de Eredivisie uitkwam.

Na twee jaar op het hoogste niveau degradeerde de club waarna het met uitzondering van één seizoen in jaren ‘80 tot 2005 speelde. In het seizoen 2004/2005 werd de toen beginnende trainer Peter Bosz met zijn elftal kampioen van de Eerste Divisie.

Naamsverandering

In 1998 veranderde de naam van de club van SC Heracles ‘74 officieel in Heracles Almelo. Dit op verzoek van de gemeente Almelo.

In de jaren ‘90 was de club vermaard om spits Folkert Velten, een doelpuntenmachine die in 377 wedstrijden voor de Almeloërs meer dan 200 doelpunten scoorde. Velten speelde zijn hele carrière voor Heracles in de Eerste Divisie ondanks belangstelling van verschillende clubs uit de Eredivisie.

Vanuit zijn geloofsovertuiging wilde Velten echter niet op zondag voetballen, wat een overgang naar de Eredivisie bemoeilijkte.

Finale TOTO KNV beker

In het seizoen 2011/2012 behaalde Heracles Almelo voor het eerst in de clubhistorie de finale van de Toto KNVB Beker. PSV was in de eindstrijd echter met 3-0 te sterk.

Enkele jaren later, in het seizoen 2015/2016, eindigde de club als zesde in de Eredivisie. Hierdoor mocht het mee doen aan de kwalificatie play-offs voor Europees Voetbal. Na in de halve eindstrijd FC Utrecht verslagen te hebben, was Heracles in de finale van de play-offs te sterk voor FC Groningen. Daarmee kwalificeerde de club uit Almelo zich voor het eerst voor Europees voetbal.

De club trof in de 3e voorronde van de Europa League het Portugese FC Arouca, ook een Europese debutant. Na 1-1 in Almelo bleef het in Portugal 0-0. Spits Paul Gladon scoorde de eerste en tot dusver enige Europese treffer in de geschiedenis van Heracles Almelo.

Wat zijn de budgetten van Heracles Almelo?

Heracles Almelo draait op een begroting van plusminus 12 miljoen euro. Het merendeel van dat bedrag komt uit sponsorinkomsten en uit de inkomsten van de Eredivisie CV, de organisatie de de commerciële belangen van alle Eredivisieclubs behartigd en onder andere de uitzendrechten aan zendgemachtigden zoals ESPN en NOS verkoopt.

Heracles Almelo profiteert ook regelmatig van de verkoop van een voetballer. Spelers trekken graag naar Almelo omdat Heracles een stabiele club is, waar je als voetballer beter kunt worden. Zodoende kan Heracles regelmatig spelers met winst verkopen aan grotere clubs. Een voorbeeld hiervan is de verdediger Robin Gosens die van Heracles de overstap naar Serie A-club Atalanta Bergamo kon maken.

Veelgestelde vragen rondom wedden op Heracles Almelo

Waar kan ik wedtips voor weddenschappen op Heracles Almelo vinden?

Ook de wedstrijden van Heracles Almelo worden door bookmakers en strategen veelvuldig geanalyseerd. Partijen die gespecialiseerd zijn in het ontwikkelen van wed strategieën en het geven van wedtips publiceren wekelijks voorspellingen.

Wedtips en kansberekeningen vind je ook op de website van de bookmakers. Ook op ons eigen OneTime Forum komen diverse tips over sportweddenschappen voorbij. Hier geven we je zelfs advies over systeemweddenschappen en wedstrategieën.

 

Kan ik wedden op spelers van Heracles Almelo?

Zeker! Bookmakers bieden de regel per wedstrijd verschillende weddenschappen op prestaties van individuele spelers aan. Zo kun je zetten op welke speler een doelpunt gaat maken, welke speler scoort van buiten het strafschopgebied en of een speler twee of meer keer scoort.

Kan ik live wedden op de wedstrijden van Heracles Almelo?

Ja, per 1 oktober 2021 is het toegestaan om live op voetbalwedstrijden te wedden. Live wedden heeft als voordeel dat je niet hoeft te gissen naar het wedstrijdverloop, maar dat je het daadwerkelijke spelbeeld leidend kunt laten zijn voor je weddenschap. Dat voorkomt dat je weddenschappen verliest doordat er ingrijpende gebeurtenissen vroeg in de wedstrijd het spelbeeld én het resultaat totaal veranderen.

In het sportsbook van een online casino tref je dan ook vaak de optie 'live wedden' aan, al dan niet vergezeld van een live stream om mee te kunnen kijken.

 

on air