PSV Eindhoven Logo (1)

Wedden op PSV: hoe werkt dat? [uitleg]

PSV is al jaren één van de topclubs in de Nederlandse Eredivisie. De club uit Eindhoven won de afgelopen decennia meer dan twintig landstitels en behoort jaarlijks tot de titelfavorieten.

Het maakt een weddenschap afsluiten op PSV weliswaar wedden met een bepaalde mate van zekerheid, maar bijzonder lucratief is het voorspellen van een Eindhovense overwinning niet. Kan dat nou niet anders? Spoiler alert: Jazeker kan dat anders!

We vertellen je verderop in dit artikel hoe je wedden op PSV interessanter kunt maken dan de 1:1,5 quotering die PSV normaliter toebedeeld krijgt voor een wedstrijd in de Eredivisie. Voordat we daarover uitweiden, kijken we eerst even naar waar je weddenschappen op PSV af kunt sluiten. Ook vertellen we je meer over de geschiedenis van deze Brabantse club.

Onetime Las Vegas Fill door Onetime
op 24 februari 2023 - laatste update: 31 juli 2023
PSV Eindhoven Logo (1)

Hoe kun je een voorspelling doen dat PSV kampioen wordt?

Wanneer je denkt dat PSV de beste papieren heeft voor de kampioenstitel, dan doe je er goed aan om voordat het seizoen begint een bookmaker te zoeken die minder vertrouwen heeft in een Eindhovens kampioenschap.

Wanneer je voordat er Eredivisie-uitslagen in de boeken staan wed op de aanstaande kampioen, boek je de meeste winst als je voorspelling juist blijkt te zijn.

Gedurende het seizoen, als de krachtsverhouding tussen de teams steeds duidelijker wordt, worden de quoteringen aangepast aan de waarschijnlijk waarmee een club kampioen gaat worden.

Een stevige weddenschap op een titel voor PSV drie speelronden voor het einde als ze acht punten voorstaan op de nummer 2 van de ranglijst heeft dan ook weinig nut.

Wedtips voor het wedden op PSV

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat begint natuurlijk bij het checken van de quotering die een bepaalde wedstrijd van PSV gekregen heeft bij de bookmakers.

Vanzelfsprekend zoek je de meeste gunstige odds uit. Er kan tussen de sportsbooks bij online casino's onderling best wat verschil in de quotering zitten. Dit heeft onder andere te maken met het tijdstip waarop de quotering gepubliceerd wordt.

Wanneer een bookmaker, vooral rondom de twee transferperiodes, vroeg is met zijn publicatie dan is er geen rekening te houden met eventuele last minute inkomende of uitgaande transfers. Houd daarnaast het nieuws rondom PSV in de gaten. Welke spelers zijn in vorm? Welke spelers juist niet? Zijn er belangrijke spelers geblesseerd of geschorst?

Dit zijn vragen die je voorafgaand aan je weddenschap moet beantwoorden om te kunnen bepalen hoe waarschijnlijk een overwinning voor PSV wordt.

Wedtip: Kijk naast naar de actuele situatie altijd even naar het verleden. Er zijn wedstrijden waar PSV het traditioneel heel erg moeilijk heeft, hoe goed de ploeg ook in vorm is. Een voorbeeld hiervan is SC Heerenveen – PSV. PSV won voor het laatst in 2011 in het Abe Lenstra Stadion.

 

Verschillende mogelijkheden om te wedden op PSV

Omdat PSV in 90% van alle wedstrijden in de Eredivisie als favoriet wordt aangemerkt, biedt een standaard 1X2 weddenschap weliswaar een grotere mate van zekerheid over de juistheid van je voorspelling, maar financieel spin je weinig garen.

Om een weddenschap op PSV interessanter te maken kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een handicap weddenschap af te sluiten. Dit kun je bijvoorbeeld doen als je zeker weet dat PSV een wedstrijd gaat winnen.

Wanneer je dan een handicap van -1 of -2 in plaats van 0 kiest, moet PSV de wedstrijd met respectievelijk twee of drie doelpunten verschil winnen. Hoe hoger je handicap, hoe groter je winst want een zeer grote uitslag zie je tegenwoordig niet meer zo vaak in het moderne voetbal.

Zeker een ploeg als PSV speelt over het algemeen vrij zakelijk. Als de winst binnen is, wordt de voet van het gas gehaald omdat er door het drukke wedstrijdprogramma enkele dagen later alweer een nieuw duel op de agenda staat.

Andere weddenschappen die je af kunt sluiten om een gokje op PSV wat lucratiever te maken zijn correcte score weddenschappen, waarbij je exact de juiste uitslag, en desgewenst ook de ruststand, kunt voorspellen en under/over weddenschappen waarbij je in moet schatten of een gebeurtenis in de wedstrijd voor of na een bepaald gegeven tijdsmoment plaats vindt.

Wedtip: Sinds het seizoen 2010/2011 maakte PSV maar liefst dertien keer het winnende doelpunt van de wedstrijd in de blessuretijd van de wedstrijd. Meer dan elke andere club. Daarmee is PSV met recht Koning van de Extratijd, wat een laatste doelpunt weddenschap op PSV interessant maakt.

Onetime's ultieme wedtip 2022/23

Als je een mooi rendement op je geld wilt scoren, had je bij de start van het seizoen op een titel voor PSV kunnen inzetten. De Eindhovenaren hadden odds van 3.70 voor de landstitel staan.

PSV is sterker dan vorig seizoen. Ondanks het vertrek van Mario Götze en Eran Zahavi, is de Eindhovense selectie er door de komst van keeper Walter Benitez, middenvelder Xavi Simons en spits Luuk de Jong op vooruit gegaan.

De nieuwe PSV-selectie staat onder leiding van een oude bekende. Ruud van Nistelrooy, ex-spits van de Eindhovenaren en vorig jaar aan de club verbonden als trainer/coach van Jong PSV, heeft de fakkel overgenomen van Schmidt. Aan Van Nistelrooy de taak om Ajax te verslaan en de titel terug naar Eindhoven te brengen.

OneTime prognose: 2e

De geschiedenis van PSV

PSV werd opgericht in 1913 als bedrijfssportvereniging van Philips. De Eindhovense wijk Strijp werd de aangewezen plek voor het sportpark van PSV, met de naam Philipsdorp.

Het eveneens voor de werknemers van Philips opgerichte Philips Ontspanningscentrum is inmiddels verdwenen, maar het Philips Stadion staat nog altijd op de plek waar de club is opgericht, in het hart van het centrum van Eindhoven.

In de eerste jaren was PSV in geen enkel opzicht de toonaangevende club die het nu is. Zelfs in de eigen stad delfde de club qua prestaties en populariteit het onderspit tegen stadsgenoot EVV, inmiddels FC Eindhoven en uitkomend in de Keuken Kampioen Divisie, de volksclub uit de wijk Stratum.

Pas na de invoering van het betaalde voetbal in de jaren ’50 zette PSV geleidelijk de opmars naar de top in.

Dubbele Kans Correct Score
Correcte score bet

Tweede helft jaren '70

De tweede helft jaren ’70 is een belangrijke periode in de geschiedenis van PSV. De Eindhovenaren behaalden toen drie landstitels, wonnen twee KNVB-bekers en wonnen in 1978 in navolging van de Europese successen van Feyenoord en Ajax de UEFA Cup door in de finale het Franse SC Bastia over twee wedstrijden te verslaan.

Belangrijke spelers van dat elftal waren de broers René en Willy van de Kerkhof, doelman Jan van Beveren, verdediger Jan Poortvliet en middenvelder Willy van der Kuijlen. Van der Kuijlen, bijgenaamd Skiete Willy, is nog altijd topscorer aller tijden van de Eredivisie.

 

Wachten op een landstitel

Na de successen van de jaren ’70 bleef PSV spelen in de top van de Eredivisie, maar op een volgende landstitel moest de club wachten tot het seizoen 1985/1986.

Het was het begin van de grootste succesperiode uit de geschiedenis van PSV. Onder leiding van de Jan Reker, met als assistent de talentvolle trainer Guus Hiddink, werd met een elftal met onder andere Ruud Gullit, René van der Gijp en Jurrie Koolhof honderd doelpunten gemaakt en werd voor het eerst in acht jaar de kampioenschapsschaal weer naar Eindhoven gehaald.

Guus Hiddink promoveerde tot hoofdtrainer

Het bleek de opmaat voor een prijzenregen. Guus Hiddink promoveerde na het vertrek van Reker tot hoofdtrainer en onder zijn leiding werden er nog drie landstitels op rij, drie KNVB bekers op rij en in 1988 zelfs de Europacup 1, de huidige Champions League, gewonnen door na een doelpuntloze finale het Portugese Benfica na strafschoppen te verslaan.

De heldenrol was voor keeper Hans van Breukelen die de beslissende strafschop van de Portugees Veloso stopte.

Braziliaans elan

In deze periode arriveerde ook het Braziliaanse fenomeen Romario in Eindhoven. Sambavoetbal in de provincie. De spits bezorgde niet alleen tegenstanders hoofdpijn, maar ook zijn eigen trainers.

Romario liep er doordeweeks op trainingscomplex De Herdgang doorgaans de kantjes vanaf, maar zowel Hiddink als zijn opvolger Bobby Robson overwoog nooit serieus om de Braziliaan niet op te stellen.

Legendarisch is de uitspraak in een interview met Studio Sport waarin de journalist aan de spits vraagt wat zijn favoriete Nederlandse uitspraak is en Romario ‘ik ben een beetje moe’ antwoordt.

Met Romario zette PSV een trend want ook de volgende Eindhovense spits van naam kwam uit Brazilië. In 1994 landde de pas 17-jarige Ronaldo in Eindhoven. Met 42 doelpunten in 46 wedstrijden gedurende twee seizoenen was ook zijn verblijf in Brabant een succes.

Toch moest PSV in de jaren ’90 grotendeels toezien hoe de grootste successen en de meeste landstitels naar Ajax gingen. Pas in het nieuwe millennium verzekerde PSV zich weer van nieuw zilverwerk voor de prijzenkast.

Droogteperiode

Van 2009 tot 2015 kende PSV een ongekende droogteperiode waarin de club zelfs tweemaal buiten de top-3 eindigde. Met ex-topspeler Cocu als onervaren trainer aan het roer keerden de Eindhovenaren terug aan de top.

Met drie titels in vier seizoenen waren de prestaties onder Cocu in ieder geval qua prijzen succesvol. De weg die de clubleiding ingeslagen was met het aanstellen van Cocu werd vervolgd toen ex-speler Mark van Bommel, eveneens zonder enige noemenswaardige trainerservaring, werd aangesteld als diens opvolger.

Waar bij Cocu de kwartjes grotendeels de goede kant opvielen, had Van Bommel windkracht 8 tegen. Na anderhalf seizoen werd de Limburger uit zijn lijden verlost. Met interim trainer Ernest Faber aan het roer werd het seizoen 2019/2020 bleekjes voortgezet totdat de coronapandemie de competitie vroegtijdig tot een halt riep.

2000-2008

Van 2000 tot 2008 werd de club maar liefst zeven keer kampioen en won het ook nog een nationale beker in 2005 en diverse malen de Johan Cruijff Schaal.

Tot een Europese hoofdprijs kwam het in deze Eindhovense glorieperiode niet. Het beste Europese resultaat was het behalen van de halve finale Champions League 2004/2005, waarin AC Milan nipt te sterk bleek. Na een 2-0 nederlaag in Milaan scoorde Ji-Sung Park al na 9 minuten de 1-0 voor PSV waardoor de hoop terugkwam in de Eindhovense harten.

Na een uur spelen verdubbelde Philip Cocu de marge waardoor de nederlaag in Milaan weggepoetst was. Waar iedereen zich opmaakte voor een verlenging, stak Milan-aanvoerder in dolk in de Eindhovense harten door in de 90ste minuut van de wedstrijd te scoren. Dat Philip Cocu direct vanaf de aftrap 3-1 maakte, was niet voldoende.

Roger Schmidt

In de zomer van 2020 ging er een nieuwe wind waaien rondom het PSV Stadion. De Duitse voetbaltheoreticus Roger Schmidt, in het verleden met zijn speelstijl bijzonder succesvol bij onder andere Bayer Leverkusen en Red Bull Salzburg, werd aangetrokken om PSV nieuw elan te geven.

In zijn kielzog kwamen een hele Duitse trainersstaf alsmede de op voorspraak van Schmidt gehaalde Duitssprekende spelers Yvon Mvogo, Philip Max en Adrian Fein naar Eindhoven.

Het grootste konijn uit de hoed was echter Mario Götze, een speler van wereldklasse die het winnende doelpunt in de WK-finale van 2014 tussen Duitsland en Argentinië maakte.

De komst van Schmidt en Götze zorgde voor hoge verwachtingen in Eindhoven, al heeft het elftal het nog best lastig om zich de intensiteit van de speelstijl van Schmidt eigen te maken en een wedstrijd lang vol te kunnen houden.

Het leverde een aantal verrassende en onnodige gelijke spelen op, die PSV in de titelstrijd met Ajax duur kwamen te staan. De Eindhovenaren moesten flink terrein prijsgeven op de Amsterdammers, maar stelde met de tweede plaats wel voorronde Champions League voetbal veilig.

Een seizoen later houdt PSV al veel beter bij. Het verschil met Ajax is na 34 speelronden slechts twee punten. Bovendien winnen de Eindhovenaren de KNVB Beker.

Seizoen 2022/23 begint de club uit Eindhoven onder Ruud van Nistelrooij als hoofdtrainer, nadat Schmidt naar Benfica vertrekt. 

Wat zijn de budgetten van de voetbalclub PSV?

PSV werkt met een jaarlijkse begroting van plusminus 60 tot 70 miljoen euro.

Het grootste gedeelte van het budget van PSV wordt bijeengebracht door de sponsoren. Sinds 2019 staat een groot regionaal consortium aan bedrijven uit de regio Eindhoven onder de noemer Metropoolregio Brainport Eindhoven op het wedstrijdshirt.

Daarvoor was energieprijsvechter Direct Energie twee seizoenen lang shirtsponsor, een rol die het bedrijf overnam van Philips dat sinds het toestaan van shirtreclame in de Eredivisie op het shirt van PSV had gestaan.

Een tweede grote inkomstenbron van de club zijn de televisiegelden die ontvangen worden. Op basis van status en behaalde resultaten en kampioenschappen pikt PSV een stevig graantje mee uit de pot die onder alle Eredivisieclubs verdeeld wordt.

Ook heeft PSV jaarlijks één of meerdere grote uitgaande transfers nodig om de financiële huishouding op orde te krijgen. In de zomer van 2022 verdiende PSV al meer dan dertig miljoen euro aan uitgaande transfers. PSV is al jaren van mening dat het kapitaal van de club op het veld moet staan. Daarom wordt het grootste gedeelte van de begroting geïnvesteerd in de spelersgroep en de technische staf.

Veelgestelde vragen rondom wedden op PSV

Kan ik op individuele PSV spelers wedden?

Ja, dat kan. Naast dat je op de teamprestatie kunt wedden, kun je ook voorspellen welke speler het winnende doelpunt maakt, welke speler een of meerdere assists geeft of met een kopdoelpunt scoort.

Waar vind ik wedtips op PSV?

Er zijn flink wat websites op het internet te vinden die pretenderen gouden wedtips te hebben. Voor de meest betrouwbare wedtips verwijzen we je graag naar ons forum en we raden je aan om de voorbeschouwingen van Toto altijd even door te nemen.

Hoeveel geld moet ik inzetten bij een weddenschap op PSV?

We raden je sowieso aan om met mate te gokken. Bij de meeste bookmakers kun je al weddenschappen op PSV afsluiten vanaf € 0,10. Daarmee kun je dus met weinig risico toch meedoen.

 

on air