Dead Or Alive

Dead or Alive

Dead or Alive uit 2009 is een van de klassiekers van NetEnt. Inmiddels heeft deze slot drie opvolgers: het nog populairdere Dead or Alive 2, een Megaways-versie en een live game show van Evolution met bijna dezelfde naam. Dat betekent natuurlijk ook dat Dead or Alive nog genoeg te bieden heeft. Voor de vormgeving hoef je Dead or Alive niet te spelen, maar bijvoorbeeld de ouderwetse prijzentabel is misschien reden genoeg.

Dead Or Alive

Dead or Alive

Dead or Alive
Onetime's oordeel
3,5/5

Algemeen

Ontwikkelaar
NetEnt
Uitbetalingspercentage
96,82%
Volatiliteit
Hoog
Minimale inzet
€ 0,09
Aantal winlijnen
9
Jackpot
Nee

Voordelen

  • Sticky wilds
  • Prima RTP
  • 2500x je inzet voor vijf scatters

Nadelen

  • Gedateerde vormgeving
  • Hoge volatiliteit
Netent Icon

Dead or Alive review

Dead or Alive is een klassiek slot van NetEnt, met een klassiek speelveld van vijf rollen en drie symbolen per rol, die je op negen ouderwetse winlijnen combineert. Door die negen winlijnen is de laagste inzet € 0,09. Met de hoge variantie zijn winsten vrij zeldzaam, waarbij de nadruk op de (ook zeldzame) free spins liggen. De hoogste winst in het basisspel is maar 111x je inzet, maar in de bonus is de kans op hoge winsten een stuk groter.

Bonus Features Dead or Alive

Waar het speelveld en de manier van spelen traditioneel is, geldt hetzelfde voor de features uit Dead or Alive. Je komt op de rollen scatters en wilds tegen, waarbij de wilds in de bonus een extra rol spelen.

Scatters

De scatters zijn verantwoordelijk voor de grootste uitbetalingen. Zet je namelijk vijf scatters in beeld, dan krijg je direct 2.500x je inzet uitbetaald. Ook krijg je toegang tot de bonus, net als voor drie of vier scatters. Loop je de bonus net mis doordat er maar twee scatters in beeld staan, dan krijg je een troostprijs van 2x je inzet.

Wilds

De wilds zijn de bekende ‘wanted’ posters uit het Wilde Westen. Deze wilds werken als gewone jokers die alle andere symbolen in een combinatie kunnen vervangen. Wilds komen voor op iedere rol en kunnen ook zelf combinaties maken. Een combinatie van vijf wilds is zelfs € 15 waard met een inzet van € 0,09.

Free Spins

Drie of meer scatters zorgen voor de free spins. Je krijgt altijd twaalf van deze spins, waarbij het dus niet uitmaakt hoeveel scatters je in beeld hebt gekregen. Tijdens de free spins worden alle combinaties met 2x vermenigvuldigd. Dat zorgt direct voor een kans op hogere winsten.

Belangrijker is echter dat de wilds weer voorkomen en niet meer van de rollen verdwijnen. Deze sticky wilds blijven staan zolang de free spins duren. Staan er dus meerdere wilds op een winlijn (en liefst op de eerste rollen), dan levert iedere spin al een winst op.

Weet je op iedere rol een wild te zetten, dan zorgt dat niet alleen voor veel winsten, maar krijg je ook vijf extra free spins. Deze vijf spins worden aan het totaal toegevoegd en zo krijg je extra kansen om optimaal te profiteren van de verzamelde wilds.  

Hoe speel je de online gokkast Dead or Alive

1Kies Dead or Alive bij je favoriete online casino

2Stel de inzet in

3Speel en combineer

Onetime

Onetime kan deze slot waarderen. Het is vooral te doen om de bonusgame. Eenmaal gehit, kan het een behoorlijke big win worden. Je moet echter wel houden van de volatiliteit van deze slot. 

Veelgestelde vragen over Dead or Alive

Wat is de grootste win?

In dit spel, kun je tot 12.000x jouw inzet winnen. Daarmee is een big win, absoluut een big win te noemen

Hoeveel free spins krijg je?

Je kunt 12 freespins verdienen tijdens het basisspel. Weet je in de bonusronde, op iedere rol een sticky wild te krijgen? Dan krijg je er 5 freespins bij en komt het totaal op 17 freespins. 

Zitten er wilds in Dead or Alive?

Ja, in dit spel kun je wilds in beeld krijgen, die dienen als joker. Jokers vervangen ieder symbool. In het bonusspel, worden wilds sticky. Ze blijven in dit geval in de resterende bonusronde staan. 

Hoe vaak krijg je de bonus?

De bonus valt niet super vaak. Deze slot is uiterst volatiel, wat wil zeggen dat je veel kunt winnen, maar ook lange tijd kunt verliezen, zonder dat je een bonusgame krijgt. 

on air