Gonzosquest

Gonzo’s Quest

In de topper Gonzo’s Quest moedigt ontdekkingsreiziger Gonzo jou aan, om Inca schatten te verzamelen. In een prachtige setting staat Gonzo linksonder in het speelveld om je aan te moedigen, en soms om met zijn hoed het vallende goud op te vangen. Er zijn 20 winlijnen in dit spel. 

Wanneer je prijs hebt verpulveren de winnende symbolen en komen er anderen voor in de plaats: geen draaiende rollen dus, maar vallende stenen! Door Gonzo's Quest kreeg deze Avalanche feature grote bekendheid, want zo’n 10 jaar geleden was dit namelijk een behoorlijk innovatieve feature. Geen excuses, deze klassieker moet je gewoon eens gespeeld hebben!

Gonzosquest

Gonzo's Quest

Gonzo's Quest
Onetime's oordeel
4,6/5

Algemeen

Ontwikkelaar
NetEnt
Uitbetalingspercentage
96%
Volatiliteit
Medium
Minimale inzet
€ 0,20
Aantal winlijnen
20
Jackpot
Nee

Voordelen

  • Een klassieke topgame, die je minstens een keer moet uitproberen
  • Mooie 3D-animaties
  • Geschikt voor spelers met klein budget
  • Hogere multiplier in Bonusspel
  • Free spins genereren nog meer Free spins

Nadelen

  • De Return To Player is niet ontzettend goed
  • De belangrijkste feature in dit spel is de Avalanche feature, na enige tijd wordt dat wat saai
  • Geen aanpasbare winlijnen
Logo Netent Onetime

Gonzo’s Quest Review

Gonzo's Quest is een vrij eenvoudige slot met vijf rollen, drie rijen, en 20 winlijnen. Maar vergis je niet; het multi-way winsysteem zorgt ervoor dat je op 117.649 manieren kunt winnen. Je wint wanneer dezelfde symbolen opeenvolgend, maar op een random plek, op de rollen vallen, beginnend vanaf de eerste rol. De winnende symbolen worden vervolgens vergruisd en vallen omlaag. 

Nieuwe symbolen nemen de lege plekken in en winsten worden uitgekeerd. Elke Free Fall - bij drie gouden wiel symbolen precies op een rij - verhoogt de Multiplier, maar let op, want na elke spin keert deze weer terug naar zijn oorspronkelijke waarde. De Avalanche - ofwel de ‘cascades’ - gaan door totdat er geen nieuwe winnende combinaties meer op de rollen verschijnen. 

Bij deze gokkast kan je prijs goed oplopen, door de Multipliers. Als je drie maal achtereen wint, stijgt de Multiplier in het basisspel naar 5x, en in het Bonusspel naar 15x. Gonzo’s Quest heeft een medium tot hoge volatiliteit. Draai je een winnende combinatie van drie dezelfde symbolen of meer op een betaallijn - van links naar rechts - dan kan je winst best goed zijn. 

Helaas betalen niet alle winnende combinaties uit, alleen de hoogst uitbetalende betaallijn! Het beste symbool is het grijze masker: je kunt hiermee tot 125x je inzet uitbetaald krijgen.

Spelontwikkelaar NetEnt staat altijd garant voor avontuurlijke games. Welke videoslot-fanaat kent hun spellen als Starburst en Gonzo’s Quest nu niet? 

Avonturier Gonzo speelt overigens een enorm belangrijke rol in hun spelassortiment, hij verschijnt namelijk in meerdere games, als Gonzo’s Treasure Hunt Live en Gonzo’s Gold. Gonzo werd zelfs gedoopt tot NetEnt’s mascotte!

Uitbetalingen

  Blauw Goud Groen Goud Bruin Goud Paars Goud Bruin Rood Blauw
5 500,00 200,00 100,00 40,00 20,00 15,00 10,00
4 50,00 20,00 10,00 5,00 4,00 3,00 2,00
3 10,00 4,00 3,00 2,00 1,00 0,80 0,60

*De uitbetalingen (€) zijn gebaseerd op de minimale inzet van €0,20

Bonus Features Gonzo’s Quest

Het Bonusspel zorgt niet voor een nieuw speelveld, maar ‘slechts’ voor een verhoogde Multiplier. De basis Multipliers waren 1x, 2x, 3x en 5x, maar worden nu 3x, 6x, 9x en 15x.

Wild symbool

Het vraagteken symbool is de Wild in Gonzo’s Quest, deze kan dus alle andere symbolen, inclusief de Free Fall symbolen, vervangen.

Scatter

De Free spin symbolen triggeren in een groepje van drie de Free spins, maar zijn in deze game apart van elkaar geen scatters: je zult er dus altijd drie moeten verzamelen, om de Free spin te activeren.

Free Spins

De Free spin bonus begint met negen spins en voor ieder Free spin symbool krijg je vervolgens nog drie extra spins! Top ook, dat al spelende de spin Multipliers toenemen. Bij je eerste winst wordt een 3x Multiplier toegepast, die kan oplopen naar een 15x Multiplier.

Megaways

Halverwege 2020 lanceerde Red Tiger Gonzo’s Quest Megaways, afgeleid van de klassieke Gonzo’s Quest gokkast van NetEnt. Wist je dat zowel Red Tiger als NetEnt tegenwoordig beiden eigendom zijn van de mega Evolution Gaming Group? Buiten Gonzo’s Quest Megaways, werd bijvoorbeeld ook Piggy Riches Megaways gelanceerd. 

De vijf reguliere winlijnen in Gonzo’s Quest werden vervangen door zes Megaways winlijnen. De Multipliers bij elke winnende Avalanche bleven gewoon intact, maar de winst kan nu hoger oplopen met de Bonus spins; 20.000x je inzet. Gelukkig bleef Gonzo gewoon weer de ster in deze nieuwe versie!

Unieke features van Gonzo’s Quest

Cool aan deze game is de 3D-weergave, van avonturier Gonzo, en van de stenen symbolen die een muur van rollen vormen. Gonzo laat jou door zijn moves zien, wat hij vindt van het spel. Hij doet zelfs de moonwalk wanneer hij blij is. De geluidseffecten creëren bovendien een spannende jungle-achtige sfeer. Deze game behoort serieus tot de meest populaire ooit. 

Hoe speel je de online gokkast Gonzo’s Quest

1Selecteer Gonzo’s Quest bij jouw favoriete online casino

2Bepaal met welke inzet je gaat spelen

3Tijd om te spelen nu!

Onetime

Gonzo’s Quest blijft voor vele slot-fans de nummer één klassieker. Het thema en de 3D graphics zijn prachtig en het Gonzo figuurtje is fenomenaal. Hij speelt en voelt als het ware met je mee, en blijkbaar zit de kracht van het spel vooral daar in! Het cascade systeem maakt dat je jouw ogen niet los kunt maken van het scherm, je wilt door met spelen!

De bonussen zijn best een leuke bijkomstigheid in deze game, maar niet echt om over naar huis te schrijven. En toch zul je steeds weer opnieuw, een bepaalde spanning voelen tijdens het spelen van Gonzo’s Quest!

Veelgestelde vragen over Gonzo's Quest

Hoe kan ik aan een Free Fall komen?

Bij drie gouden wiel symbolen precies op een rij - dus niet random verdeeld over het speelveld - wordt er een Free Fall veroorzaakt.

Worden de Multipliers verhoogd in het Bonusspel?

De Multipliers in het basisspel zijn 1x, 2x, 3x en 5x, maar deze worden in het basisspel verhoogd naar 3x, 6x, 9x en 15x.

Wat is de Avalanche Feature?

Wanneer je bij Gonzo's Quest gokkast op de startknop klikt, draaien de rollen niet, maar vallen de stenen als in een lawine naar beneden en nemen zo hun plekken in het speelveld in. De Avalanche gaat door totdat er geen winnende combinaties meer vallen.

Hoe spin ik een winnende combinatie?

Je draait je een winnende combinatie wanneer je minstens drie dezelfde symbolen of meer, op een betaallijn ziet. Te beginnen bij de eerste rol, van links naar rechts.

Hoe zit het met de Free spins Bonus?

Bij drie Free spin symbolen trigger je de Free spins Bonus. Je ontvangt negen Free spins en voor ieder Free spin symbool dat valt, krijg je weer drie spins. De Multiplier begint bij 3x, tot max. 15 x.

on air