Blox (1)

BLOX, dé nr. 1 bitcoin app van Nederland? [review]

Je hebt misschien al hun reclame op tv voorbij zien komen. Cryptocurrency worden steeds populairder en ook in Nederland heb je steeds meer aanbieders waar je crypto’s kunt kopen. BLOX is een Nederlandse crypto app uitgebracht in 2018. Ze beweren de Nr.1 bitcoin app van Nederland te zijn. Onetime nam ze voor jou onder de loep en in deze review lees je onze bevindingen!

BLOX Review
Beoordeling:
|   4,4 / 5

BLOX

BLOX
Onze review
4,4/5

Voordelen

  • Tot 250,- geen verificatie nodig
  • Zeer gebruiksvriendelijk
  • Veilig
  • Nederlands
  • Gratis storten en opnemen via iDEAL en SEPA
  • Fijne en snelle klantenservice

Nadelen

  • Geen handelsfuncties
  • Storten en versturen van crypto is niet mogelijk
  • 1% transactiekosten bij iedere aankoop en verkoop crypto’s
Jaar van lancering
2018
Vestigingsland
Nederland
App
Ja
Stortingsmogelijkheden
Creditcard, iDEAL, SEPA
Uitbetalen naar bank
Ja
Instrumenten
Cryptovaluta
Demo account
Nee
Aanbod Bij BLOX
Cryptovaluta bij BLOX

De website van BLOX

Als ik de website van BLOX bezoek voelt dat al meteen persoonlijk en laagdrempelig. “We Are BLOX” zegt het webadres. De site is strak, overzichtelijk en gemakkelijk. Alles waar BLOX voor staat.

De website is in het Nederlands, maar als je naar beneden scrolt, is er ook voor de Engelse bezoeker een site. Hier kun je overigens minder verschillende crypto’s aankopen.

Alles op de site is gemakkelijk en met een knipoog uitgelegd. Ook staat er een leuk stukje via de “cryptopedia” over de geschiedenis van bitcoin beschreven. Evenals een Jip-en-Janneke-uitleg over wat bitcoin precies is en andere handige informatie over bitcoin in het algemeen.

Ook kun je via de beginpagina op hun andere social media kanalen komen en met name het BLOX youtube-kanaal is handig als je vragen hebt.

Ze zijn te vinden op YouTube, Instagram, Telegram, Facebook, twitter en LinkedIn.

App BLOX
Koersen

De app van BLOX

Het traden met crytpocurrency via BLOX is alleen mogelijk via een app op je mobiel. Deze is te downloaden via de app-store op je mobiel onder de naam “BLOX”. Of je scant met je mobiel de QR-code op de website.

Daarna is het een kwestie van aanmelden. Dit gaat allemaal heel snel en makkelijk. “Kinderspel en razendsnel”, zoals ze beloven op de website van BLOX.

Via de app kun je onder andere de koersen per cryptocurrency in de gaten houden op een tijdslijn van 1 uur, 24 uur, 7 dagen, 1 maand en 12 maanden. Als je naar beneden scrolt kun je ook een piepklein stukje informatie vinden over de crypto-coin die je aanklikt in de koersen.

Als je “instellingen” kiest zie je een tal van opties staan, waaronder “wachtwoord en beveiliging”. Hier kun je onder andere je wachtwoord wijzigen en 2F-authenticatie instellen. Om je app te openen via je mobiel heb ik geen opties kunnen vinden om deze te kunnen vergrendelen.

Bij “instellingen” kun je ook “veelgestelde vragen” vinden. Deze is heel uitgebreid, maar kun je zo snel jouw vraag niet vinden dan kun je hier ook een zoekopdracht invullen.

Saldo storten en opnemen

 Als je “kluis” aanklikt, kun je hier je saldo, aangekochte crytpo’s en transactie-geschiedenis vinden. Hier kun je geld storten en opnemen als je op “saldo” klikt. De app onthoudt je bankgegevens wanneer je geld op de app stort. Het terugstorten kan daarna dus alleen op rekeningnummers die eerder geld hebben gestort op het account.

Je kunt kosteloos via Ideal of bankoverschrijving (sepa) geld opnemen in je “kluis”. Wil je via creditcard opnemen, kan dat ook. Dit kost dan 1,5% per transactie. 

Je kunt al vanaf €1,- opwaarderen. Je kunt tot €250,-  opwaarderen en weer opnemen zonder account-upgrade. Dus zonder identiteitsverificatie. Wil je wel meer storten op je BLOX-account? Dan kun je via de app een foto van je ID, rijbewijs of paspoort sturen. Daarna is het wachten tot goedkeuring vanuit de beheerders. Dit was bij mij binnen een paar minuten geregeld.

Rijbewijs Foto
Verificatie In Behandeling

Beginnen met crypto’s via Blox

Als je dan vanaf je bank geld hebt gestort kun je beginnen met het kopen en traden van cryptocurrency. Je hebt de keuze uit 60 verschillende cryptocurrency, in de toekomst kunnen hier nog andere aan toegevoegd worden.

Via “koersen” klik je op de crypto die je zou willen kopen. Hier zie je dan de optie “koop” in het geel aangegeven. Kies het gewenste bedrag en violá! Nu ben je de trotse bezitter van een crypto-coin. Welkom bij de crytpo-familie!

Let wel! Bij iedere aankoop of verkoop van crypto betaal je 1% transactiekosten. Dus vaak kleine bedragen heen en weer gooien, kost je dus onnodig geld. BLOX is dus misschien niet zo geschikt om te handelen met crypto’s, maar meer voor de lange-tijds-investeringen.

Transactie
Kluis

Basic

BLOX wil zijn app zo makkelijk en basic mogelijk houden. Dit betekend dus geen moeilijke of ingewikkelde opties zoals stop/loss en futures. Tante Bep moet de app ook nog snappen, dus veel meer dan je cyptocurrency kopen en verkopen zit er dan ook niet bij. Zelfs een koersnotificatie zit er nóg niet in, maar die hopen ze dit jaar nog te kunnen introduceren.

Wallet en staking

Bij BLOX heb je geen wallet en geen crypto-adres en kun je je crypto’s niet versturen naar andere adressen, of andersom, crypto’s versturen naar je BLOX account. Dit betekend dus als je in de toekomst een aankoop wilt doen met je bitcoins, bijvoorbeeld een Tesla, je eerst je bitcoin’s moet verkopen en dan met je verdiende euro’s de aankoop moet gaan doen.

Je gekochte crypto’s zijn dus eigenlijk niet echt van jou. Hierdoor is staking (rente over je crypto) dus ook niet mogelijk, want de crypto’s van BLOX zitten veilig opgeborgen in hun cold wallet’s, waar hackers niet bij kunnen.

BLOX zegt wel de crytpo’s daadwerkelijk in te kopen, zodra jij een kooporder hebt gedaan. Dit is natuurlijk belangrijk als jij straks weer je cypto’s met een dikke winst wilt verkopen. BLOX staat dus garant voor de waarde die jij in je BLOX kluis hebt staan.

De keuze van BLOX om geen wallet in de app toe te voegen is puur op veiligheid en gebruiksgemak gebaseerd. Hackers hebben hierdoor geen mogelijkheid om jou account leeg te roven door middel van je app te hacken en de crypto’s naar hun adres te sturen. Dit is natuurlijk wel een geruststellend idee!

Welkomstactie en commissie

BLOX heeft tijdelijk een leuke actie lopen voor de volgende 500 leden die de app downloaden.

“Maak een account aan, gebruik de vouchercode ONETIME en je krijgt instant 10 euro van ons om cryptocurrency te kopen. Hulp nodig? Check de handleiding hieronder.

*Deze actie geldt alleen voor nieuwe gebruikers van BLOX. De vouchercode ONETIME kan maximaal 500 keer worden gebruikt. Daarna vervalt de code.”

Ook bij het binnenhalen van vrienden en familie krijg je een leuke commissie van 20% op hun handelskosten. Als ze jouw vouchercode gebruiken krijgen zij ook de 10,- welkom-bonus op hun saldo gestort van BLOX.

Het team

Via de website van BLOX kom je op de LinkedIn van BLOX. Hier kun je ook het team (meer dan 100 teamleden) vinden. Veel medewerkers hebben connecties of een werkverleden met BTC Direct, een geen onbekende Nederlandse speler in de crypto-wereld.

Op de website van BLOX en ook via de website van BTC direct zie je verwijzingen naar elkaar. Deze twee aanbieders hebben waarschijnlijk de zelfde oorsprong en werken met elkaar samen. BLOX lijkt het kleine zusje van BTC Direct te zijn en middels BLOX proberen ze een andere groep kopers aan te spreken.

Review Blox

BLOX is een super gemakkelijke en leuke app. Als ik mijn moeder of tante kennis wil laten maken met cryptocurrency, zal ik ze waarschijnlijk doorsturen naar BLOX. Maar om echt te traden of serieus bezig te zijn met crypto’s, zal ik ze waarschijnlijk verder sturen.

Puur om het feit dat de fees (transactiekosten) een stuk hoger liggen met vergelijkbare aanbieders en BLOX geen wallet heeft om de crypto’s door te sturen of in je eigen cold wallet te kunnen zetten. Je zult dus altijd weer je crypto’s moeten verkopen om er wat mee te kunnen.

Dus zit je er puur in voor de winst, veiligheid en je bent een hodler (Iemand die voor een langere tijd zijn cryptos vasthoudt), is BLOX een prima app voor jou. Wil je net dat stapje extra zetten, dan adviseren we Bitvavo!

on air