Coinigy

Wat is Coinigy, en hoe werkt het? (review)

Coinigy is een platform waar digitale valuta verhandeld kan worden. Maar voordat je kunt starten met handelen, moet je een account aanmaken. Dit is een proefaccount dat na 7 dagen moet worden betaald. Coinigy zorgt ervoor dat alle gegevens van de gebruiker veilig zijn door middel van verschillende veiligheidsmaatregelen. Om te kunnen handelen, moet je de exchanges koppelen via een API-sleutel. Dit artikel geeft een stapsgewijze handleiding over hoe je kunt registreren bij Coinigy, hoe je de exchanges kunt koppelen en hoe je veilig kunt handelen met behulp van extra veiligheidsmaatregelen.

Transpareng BG TG door Frank Kruit
op 28 januari 2018 - laatste update: 4 maart 2023
Coinigy

Handelen in crypto?

Crypto aankopen kan via een van onderstaande populaire websites. 

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €10.000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's

Registreren bij Coinigy

Voordat je überhaupt een stap binnen de virtuele wereld van Coinigy kunt zetten, is het nodig om een account aan te maken. Dit is een proefaccount, aangezien je na een periode van 7 dagen, moet betalen.

Voor de registratie heb je alleen een e-mailadres en een wachtwoord nodig. Vervolgens krijg je een e-mail waarin je het geheel moet bevestigen. Daarna kun je inloggen om vervolgens te starten met handelen!

Veiligheid bij Coinigy

Aangezien Coinigy een website is waar digitale valuta verhandeld kan worden, is het noodzakelijk dat deze van allerlei strenge veiligheidsmaatregelen is voorzien. Coinigy heeft hiervoor een uitgebreide pagina gemaakt waarin wordt aangegeven op welke wijze alles beveiligd is. Het is belangrijk om een aantal zaken te weten:

 • Coinigy versleutelt al jouw gegevens met AES 256-bit encryptie, inclusief gevoelige informatie die nooit onversleuteld aan de klant wordt teruggegeven.
 • Coinigy ondersteunt wachtwoorden tot 40 tekens. Het wordt aanbevolen om een lang, uniek en complex wachtwoord te gebruiken met een mix van alfanumerieke tekens en symbolen.
 • Coinigy ondersteunt Twee-Factor Authenticatie (2fa) met behulp van TOTP (Time-based One Time Password) Authenticatie. Dit is een gratis offline service die geen gebruik maakt van servers van derden.
 • Coinigy ondersteunt U2F (Universal Second Factor) Authenticatie. Dit omvat alle FIDO-compatibele apparaten zoals de Yubikey en Trezor om jouw account te beveiligen.
 • Coinigy registreert elke geslaagde en mislukte inlogpoging en stuurt automatisch authenticatie-e-mails, waarbij Twee-factor authenticatie (TOTP of U2F) verplicht is om te kunnen handelen via het account.
Registreren Bij Coinigy
Registreren bij Coinigy

Handelen via Coinigy

Voordat je Coinigy kunt gebruiken, is het noodzakelijk om de exchanges te koppelen via een API-sleutel. Voor iedere exchange kun je deze sleutels krijgen. Hiervoor heb je twee dingen nodig: een API Key (public key) en een Secret (private key).

Via de website van Coinigy kun je ontdekken waar je deze gegevens per exchange kunt vinden. Wanneer je deze gegevens hebt, kun je aan de slag!

Instellen van API

Om via een API-sleutel te koppelen, moet je de volgende stappen nemen:

 1. Ga naar "accounts" op het hoofdscherm.
 2. Klik op "nieuw uitwisselingsaccount toevoegen".
 3. Kies de gewenste exchange.
 4. Vul je nickname in.
 5. Ga vervolgens naar de uitwisseling zelf om de gewenste gegevens (API) te kopiëren.
 6. Voor de uitwisseling bevinden deze zich onder account>beveiliging.
 7. Vul deze gegevens in bij "API Key" & "Secret".
 8. Er verschijnt een melding of het hele proces is gelukt.
 9. U kunt vervolgens "saldi" bekijken om uw tegoeden te zien.

Starten met beleggen

Nadat je verschillende exchanges aan jouw account hebt toegevoegd, kun je daadwerkelijk beginnen met het handelen in cryptocurrency. Open hieronder nog gratis een account bij jouw favoriete broker of exchange.

Maar doe dat niet voordat je een extra verplichte veiligheidsmaatregel hebt ingeschakeld: 2FA. Dit kun je doen door naar "instellingen" > "2FA" te gaan en daarvoor heb je de "Google Authenticator-app" nodig.

Na de activering moet je bij het inloggen op jouw account een extra code invoeren.

Nadat je 2FA hebt ingeschakeld, moet je nog een extra stap doen voordat je daadwerkelijk kunt beginnen met handelen. Je moet namelijk naar "accounts" gaan en vervolgens bij de exchange waar je wilt handelen "handel" aanvinken.

Prijzen Coinigy
Prijzen voor het gebruik van Coinigy

Balans bekijken

Via "balances" kun je bekijken wat jouw tegoeden zijn bij de verschillende exchanges. Alle cryptomunten worden hier geladen, mits je de exchange hebt gekoppeld. Zo heb je een totaaloverzicht van al jouw aangekochte munten.

Er zijn hier verschillende mogelijkheden:

 • Filteren op de exchange waarvan je het overzicht wilt bekijken. Dit doe je aan de linkerzijde.
 • Selecteren van de gewenste valuta door rechtsboven te klikken op "toon waarde in". Hier kun je bitcoin, dollars en euro's selecteren.
 • Kleine hoeveelheden cryptomunten verbergen. In het geval dat je kleine plukjes van bepaalde munten hebt, kun je aan de rechterzijde klikken op "toon stof" en selecteer je "ja" of "nee".

Stappenplan aankoop en/of verkoop cryptovaluta

1Stap 1

2Stap 2

3Stap 3

4Stap 4

5Stap 5

6Stap 6

7Stap 7

Handelen Via Coinigy
Handelen via Coinigy

Historie aankopen/verkopen

Vervolgens kun je aan de slag met het plaatsen van een eerste aankooporder door de volgende stappen te nemen. De order komt vervolgens bij "open orders" te staan onderaan de pagina.

Indien de order direct doorgaat, zal je zien dat de aangekochte of verkochte munt direct bij "saldi" komt te staan. Voor een totaaloverzicht van orders kun je naar het hoofdmenu > orders gaan. Hier staat ook de volledige historie van aankopen en verkopen.

Zoals gezegd gaat het doen van aankopen eenvoudig en kun je de geschiedenis van alle transacties gemakkelijk bekijken. Coinigy is het platform voor jou voor een uitgebreid overzicht van alle verschillende tegoeden die je hebt bij exchanges.

Conclusie

We zijn positief verrast door Coinigy vanwege de overzichtelijke en gebruiksvriendelijke website. Het biedt een veilige oplossing voor de handel in cryptovaluta en heeft daarmee een perfect product in handen. De website ziet er mooi uit en biedt veel oplossingen zoals uitgebreide technische analyses, nieuwsberichten en meldingen.

De website werkt goed en we hebben geen opvallende problemen gevonden. Als we toch een paar minpunten moeten noemen, dan is het dat op dit moment nog niet alle exchanges worden ondersteund en dat er kosten aan verbonden zijn.

Na de 7-daagse proefperiode moet er betaald worden voor Coinigy. Dit kost hooguit twee tientjes per maand en kan worden betaald met bitcoin.

on air