Hitbtc

HitBTC, een exchange met veel mogelijkheden - onze uitleg

HitBTC is een grote exchange die al sinds 2013 bestaat en waar je terecht kunt voor veel verschillende cryptovaluta. Wij hebben het hele proces doorlopen: van registreren tot uitbetalen. Onze bevindingen lees je in onderstaand artikel.

Hitbtc

Registreren bij HitBTC

We trachten alle belangrijke exchanges van een review te voorzien. Vandaag stond de exchange HitBTC op het programma. We hebben alle facetten getest, waaronder uiteraard ook het registreren en het openen van een account. Dit verliep in eerste instantie niet geheel vlekkeloos. Waarschijnlijk kwam dit door de nieuwe stroom aan crypto fanatiekelingen, want registreren bleek wat lastig. Na enkele pogingen te hebben gedaan, lukte het alsnog.

Hierop volgde een e-mail waarin de inschrijving moest worden bevestigd en direct daarna konden we inloggen. Direct na het inloggen gingen we op zoek naar extra veilheidsmaatregelen om ons account beter te beschermen.

Registreren Voor Hitbtc
Registreren bij HitBTC

Registreren en 2FA aanzetten

Bij settings was er de mogelijkheid om een 2FA veiligheidsmaatregel aan te zetten. Hiervoor dien je de ‘Google authenticator app' te downloaden, waarna je de streepjescode kunt scannen. Voordat je dit doet is het belangrijk om de back-up code te noteren op een veilige plek.

Vervolgens zet je de 2FA aan door de QR code te scannen en daarna het nummer in te geven. Direct hierna ontvang je een e-mail, waarbij je deze keuze moet bevestigen. Pas daarna is 2FA ingeschakeld. Je kunt  bij settings ook instellen na hoeveel tijd van inactiviteit het account zichzelf uit zal loggen.

2FA Bij Hitbtc
2FA bij HitBTC

Storten van cryptocurrencies

Net als bij een online casino, moet je eerst tegoeden storten om te kunnen starten met de handel in cryptocurrencies. Hiervoor druk je op ‘deposit' rechts boven in het scherm.

Vervolgens kies je de gewenste cryptovaluta om vervolgens op deposit te drukken. Er zal een adres worden aangemaakt, waar de cryptovaluta naar kan worden overgeboekt.

Als je dit hebt overgeboekt vanuit een andere exchange of wallet, moet er worden gewacht totdat de transactie is goedgekeurd. Dit kun je in de gaten houden, door op dezelfde pagina helemaal naar beneden te scrollen.

Storten Van Bitcin Cash Bij Hitbtc
Storten van Bitcoin Cash bij HitBTC

Handelen bij HitBTC: hoe werkt het?

Ben je eenmaal in het bezit van Bitcoin of een andere cryptocurrency op je HitBTC account, dan kan het handelen in een andere cryptovaluta beginnen. Het is het makkelijkste om Bitcoin te hebben, omdat je daar nagenoeg iedere andere cryptomunt mee kunt kopen.
Heb je een andere munt gestort, dan dien je deze eerst te verkopen ten gunste van bitcoin, alvorens je een andere munt kunt aanschaffen.

Stel je hebt bitcoin in bezit en je hebt jouw zinnen gezet op de aankoop van Tron (TRX). Daarvoor moet je de volgende stappen nemen:

 • Ga naar account en verplaats je tegoed naar trading. Dit doe je om bij de currency (Bitcoin) op de pijl naar rechts te drukken.
 • Ga naar ‘exchange' in het hoofdmenu.
 • Tik rechts bovenin de zoekbalk ‘TRX' in, dit is de afkorting van Tron.
 • Na het ingeven van de zoekterm, verschijnt ‘TRX'. Klik hier op.
 • Onder in je scherm zie je nu het orderscherm van TRX. Daar geef je de hoeveelheid en de gewenste limiet in. Het ligt aan de cryptovaluta of er eisen worden gesteld aan de hoeveelheid. In het geval van ‘TRX', kun alleen duizendtallen kopen, dus bijvoorbeeld 1.000, 2.000, etc en bijvoorbeeld niet 2.500 stuks.
 • Daarna druk je op ‘buy limit' en komt je order in het orderboek totdat deze is uitgevoerd.

Limietopties

Standaard maakt HitBTC gebruik van de optie om via limit (een limiet-order) te handelen. Je kunt er ook voor kiezen om de opties ‘market' & ‘scaled' te gebruiken.

Market: je koopt of verkoopt tegen de best mogelijke koers. Hierdoor heb je altijd zekerheid van uitvoering, maar is de uitvoeringskoers ‘onbekend’.

Scaled: dit gebruik je als echt grote orders wilt ingeven en je de order in delen wilt laten uitvoeren om de markt niet te verstoren.

Limit: je geeft een limiet mee aan de order, zodat je weet wat je maximaal betaalt voor je aankoop. Je kunt een limiet onder de huidige koers leggen, waarna je order in het boek komt totdat er een verkoper is voor je koers, of je geeft een limiet mee die boven de huidige koers ligt en dan zal (een deel van je) order direct worden uitgevoerd tegen de best mogelijke koers met een maximum van je limiet.

De kosten voor een order bedragen bij HitBTC 0.1% en op dit moment krijg je een korting (rebate) van 0.01%, dus zijn de kosten op dit moment 0.09%.

Aankoop Van TRX
Aankoop van TRX

Verkopen bij HitBTC

In het geval je Tron (TRX) wilt verkopen, dan kun je dit op dezelfde manier als je aankoop via de exchange regelen. Wanneer je dit met succes hebt afgerond, zal het tegoed in de vorm van Bitcoin in jouw account worden gezet.

Voor de verkoop van ‘TRX' volg je deze stappen:

 • Ga naar account en zorg dat je TRX overzet naar 'trading'
 • Ga naar ‘exchange' in het hoofdmenu
 • Tik rechts bovenin de zoekbalk ‘TRX'.
 • Na het ingeven van de zoekterm, verschijnt ‘TRX'. Klik hier op.
 • Onderaan krijg je het trading scherm weer te zien voor TRX ten gunste van bitcoin.
 • Daar geef je de hoeveelheid en de verkoopprijs in.
 • Daarna druk je op ‘sell limit'
 • Je order verschijnt in het orderboek, of zal afhankelijk van de limiet direct worden uitgevoerd.

Uitbetalen van bitcoin naar bijvoorbeeld Bitvavo

Stel dat je de hoeveelheid Bitcoin wilt uit laten betalen naar echte euro’s op je bankrekening? Wij hebben een uitgebreide uitleg hier voor gemaakt, zodat je binnen 1-2 werkdagen het geld op je rekening hebt staan.

Conclusie

HitBTC is een exchange zonder al te veel poespas. What you see is what you get. Het is een exchange waar je geen bonussen kunt verdienen, en het heeft geen eigen cryptomunt.

HitBTC is een exchange met een ruim aanbod: meer dan 150 instrumenten, variërend van cryptovaluta tot zelfs ook ICO's. Je kunt er voor veel munten terecht en de kosten voor het handelen zijn vergelijkbaar met die van andere exchanges, zoals Kucoin of Binance.

Het registreren verliep moeizaam, maar het verdere verloop is prima te noemen. Om toch een serieus nadeel te noemen van deze exchange zijn dit de torenhoge fees voor een uitbetaling naar je walllet. Dit is voornamelijk een exchange te noemen voor grotere handelaren die in serieuze volumes handelen.

on air