Satos

SATOS.nl - Cryptogeld kopen en verkopen zonder registratie

Satos is een platform waar je diverse cryptomunten kunt aankopen, maar ook verkopen. De naam Satos komt van Satoshi Nakamoto, de mysterieuze en pseudonieme maker van Bitcoin. Satos beschikt naast het online platform, over een fysieke winkel, waar je onder andere terecht kunt voor advies.

SATOS: registreren is niet nodig

Bij het merendeel van de platforms voor de aankoop en verkoop van cryptovaluta dien je een account aan te maken. Bij Satos zijn ze van mening dat dit niet gebruiksvriendelijk is. Dit scheelt weer een paar minuten werk, wel zo fijn!

Satos
Ethereum Aankopen Via Satos
Ethereum aankopen via SATOS

Verificatie van paspoort of ID

In enkele gevallen vraagt Satos om het aanleveren van een paspoort of ID. Men vraagt in ieder geval om het opsturen van een kopie van het legitimatiebewijs indien het bedrag van aankoop meer dan €10.000 betreft. Satos is dit wettelijk verplicht: dit heeft te maken met het voorkomen van witwaspraktijken.

Aankoop van cryptovaluta

Via Satos kun je diverse cryptovaluta aankopen. De munten die je kunt aankopen zijn: Bitcoin, EthereumLitecoinBitcoin Cash & Ripple. In ons voorbeeld willen we graag Ethereum aankopen. Let op, want je moet minimaal €100 spenderen voor een aankoop.

Hoe je dit doet lees je hieronder:

 • Kies in het hoofdscherm voor kopen;
 • Klik onder ‘cryptocurrency' op Ethereum
 • Bij ‘Euro' vul je het gewenst bedrag in, of je kiest bij ‘Ethereum' voor de gewenste hoeveelheid (de kosten zitten in de prijs verwerkt)
 • Tot slot kies je voor betalen via iDEAL of een bankoverschrijving. Voor de aanschaf via een bankoverschrijving moet je rekening houden met een aantal dagen wachttijd
Bevestiging Order Satos
Bevestiging order SATOS

Extra gegevens dienen ingevuld te worden

Nadat je deze stappen hebt opgevolgd, kom je bij het volgende scherm waar je enkele aanvullende gegevens dient in te vullen:

 • Je krijgt allereerst nogmaals je aankoop te zien
 • Vervolgens selecteer je jouw bank
 • Vul je je e-mailadres in
 • Tot slot het ontvangstadres.

Het ontvangstadres is het adres van de wallet die je gebruikt voor het ontvangen van cryptovaluta. Je kunt hiervoor Litebit gebruiken, aangezien je hier meerdere valuta kunt opslaan. In ons geval kiezen we voor MyEtherWallet, zodat we onze Ethereum veilig kunnen opslaan, in combinatie met een hardware wallet (Ledger Nano S).

Eenmalige verificatie bankrekeningnummer

Direct na het plaatsen van je eerste bestelling krijg je een e-mail. Om je e-mailadres te bevestigen druk je op de link in de e-mail. Vervolgens krijg je een tweede e-mail waarin je instructies krijgt over het laten verifiëren van je rekeningnummer. Dit eenmalige proces is noodzakelijk. Wanneer je dit verificatieproces buiten werktijden doet, kan er een dag overheen gaan.

Als het verifiëren is gelukt, krijg je een e-mail waarin staat dat de verificatie akkoord is. Hier ging in ons geval 4 uur overheen. In deze mail wordt tevens aangegeven dat er nog een nieuwe e-mail wordt verzonden, indien de bestelling is verzonden (enkele minuten nadat verificatie akkoord is bevonden).

In de e-mails die je krijgt van Satos staat een link naar de status van de order, zodat je het gehele proces kunt volgen.

Versturen Van Ethereum Naar Satos
Versturen van Ethereum naar SATOS

Verkopen van cryptovaluta voor euro's bij SATOS

Stel dat je naar verloop van tijd jouw aangekochte hoeveelheid cryptomunten wilt omzetten in euro's, dan kun je prima bij Satos terecht. Hiervoor ga je naar het hoofdscherm. In ons voorbeeld willen we onze Ethereum verkopen.

Volg hiervoor de volgende stappen:

 • Kies in het hoofdscherm voor verkopen;
 • Klik onder ‘cryptocurrency' op Ethereum
 • Bij ‘Euro' vul je het gewenst bedrag in, of je kiest bij ‘Ethereum' voor de gewenste hoeveelheid (de kosten zitten in de prijs verwerkt). Het minimum te verkopen bedrag is €100 of meer
 • Tot slot kies je voor ‘handmatige bankbetaling'

Hierna krijg je het vervolgscherm te zien, waarbij je de aanvullende gegevens dient in te vullen:

 • Je krijgt allereerst nogmaals je verkoop te zien
 • Dan vul je je e-mailadres in
 • Daarna vul je de naam van de rekeninghouder in
 • Tot slot je bankrekeningnummer.

Wanneer je dit allemaal hebt gedaan, krijg je het adres te zien (van Satos) waar je je cryptovaluta naartoe kunt sturen. Je dient dit binnen 15 minuten te hebben gedaan. Dit alles is vergelijkbaar met hoe Bitvavo werkt.

Status Uitbetaling In Euros
Status uitbetaling in euro's

Binnen een paar minuten overschrijving gelukt

Wij hebben onze Ethereum via MyEtherWallet verzonden en binnen een paar minuten was de overschrijving in goede orde ontvangen. Dit zagen we aan de status op de website van Satos, maar we kregen ook een e-mail waarin werd aangegeven dat de betaling was ontvangen.

Ook werd er in die e-mail aangegeven dat er een bericht zou verschijnen zodra het geld werd overgemaakt naar het opgegeven bankrekeningnummer. Deze laatste e-mail liet niet lang op zich wachten (5 minuten). Het geld stond de volgende dag al op onze rekening.

Conclusie

Satos is erg makkelijk in gebruik en het is overduidelijk wat er moet gebeuren. De kosten zijn lager dan bij de meeste verkoopplaatsen. Vanaf de aankoop loopt alles snel, wel neemt de eerste aankoop enige tijd (in ons geval 4 uur) in beslag. De aankopen daarna verlopen vele malen sneller. De eerste uitbetaling verliep ook goed, want dit was binnen een paar minuten gepiept, waarna het geld een dag later op onze rekening stond.

Verder is het goed om te weten dat dit een Nederlands bedrijf is en je kunt rekenen op goede support via de chat, e-mail, telefoon of social media. We hebben de chat getest en we kregen instant antwoord, weliswaar door een robot. Een aantal tellen later, kregen we ook een persoonlijk bericht over de chat. Goed geregeld.

Klein puntje van kritiek is dat niet alle pagina's in de FAQ werken, waardoor we op enkele vragen geen antwoord konden krijgen.

We kunnen Satos van harte aanbevelen aan alle nieuwkomers op de wondere markt van cryptovaluta.

on air