Scorum

Scorum, geld verdienen door zelf niet te sporten

Scorum wil de markt van sportwebsites op zijn kop gaan zetten, door met een eigen platform te komen. Dit platform zal het voor sportmedia websites moeilijker gaan maken om geld te verdienen. In dit artikel leggen we uit hoe Scorum dit wil gaan doen.

Scorum

Welk 'probleem' wil Scorum tackelen?

Op dit moment zijn er duizenden sport gerelateerde websites. Deze websites hebben over het algemeen het doel geld te verdienen. Dit doen ze onder andere door affiliatie- en advertentie-inkomsten.

Deze inkomsten komen allemaal terecht bij de investeerders en eigenaren van deze websites. Als trouwe lezer raadpleeg je dit soort sites, juist om het laatste nieuws te volgen, maar hier verdien je verder niets aan. Dit klinkt ook logisch, je krijgt tenslotte al gratis content!

Maar Scorum wil dit anders gaan doen, door iets terug te geven aan trouwe lezers.

De oplossing voor dit probleem

Scorum wilt deze trouwe fans belonen (in de vorm van SCR) en samenbrengen op een platform, waarvan iedereen kan profiteren. Een platform gericht op sporten en waarbij je als fan jouw steentje bij kan dragen.

Lees ook over de ICO's

Blog Platform
Blog platform

Blog platform

Sportfanaten kunnen binnenkort terecht op het blog platform van Scorum. Niet enkel om de verschillende bijdragen te lezen, maar door ook een steentje bij te dragen. Dat an sich is niet zo bijzonder. Wel het feit dat je als blogger geld kunt verdienen, door artikelen te posten, maar ook door het stemmen op andere artikelen. Hoe meer betrokkenheid je toont, des te meer geld je zult verdienen. We krijgen het gevoel van een kopie van Steemit.

Voor sportschrijvers die teksten schrijven als vak, heeft Scorum allerlei tools ontwikkeld, waardoor het schrijven van teksten makkelijker wordt gemaakt.

Statistieken

Scorum lanceert daarnaast een gedeelte waarin statistieken worden opgeslagen. Deze statistieken kunnen met behulp van tools worden omgezet in infographics. Daarnaast zijn er live resultaten aanwezig en kunnen er tickets en andere spullen worden aangeschaft.

Sportweddenschappen

Via Scorum kunnen er in de toekomst sportweddenschappen worden geplaatst. Voordeel is dat er geen derde partijen bij nodig zijn en er geen commissies worden gerekend en alles transparant is. Scorum zal hier niets aan verdienen, maar doet dit als gunst naar de community. Bovendien zal het de koers van SCR positief beïnvloeden.

Team Scorum
Team Scorum

Het team achter Scorum

Het team achter Scorum bestaat uit ontwikkelaars, investeerders en adviseurs. Het team bestaat momenteel uit iets minder dan 30 werknemers. We hebben er een aantal voor jou uitgepikt:

Vladislav Artemyev: CEO en medeoprichter van scorum. Vladislav heeft jarenlange ervaring met blockchain technologie en heeft in het verleden Ruslands grootste fantasy sports community opgericht.

Nikolai Pobol, operationeel manager en medeoprichter van scorum. Nikolai is de eerste investeerder die zijn privégeld in dit project heeft geinvesteerd.

Alexei Belov, chef sport analist en medeoprichter. Hij heeft jarenlange ervaring met het schrijven van redactionele stukken over sport.

Sergey Brui, eigenaar van Vizor Games: Sergey heeft een adviserende rol in dit project. Heeft veel ervaring in de wereld van social games.

Start tokensale

De tokensale zal worden opgedeeld in drie fasen:

  • De eerste 1,6 miljoen SCR werd verkocht met een korting van 50% op de voorverkoop.
  • De volgende 2 miljoen SCR worden met een korting van 25% verkocht.
  • Daarna is 3 miljoen SCR beschikbaar met een korting van 10%.

De 12 miljoen SCR die  overblijft, worden tegen een waarde van (1 USD) verkocht.

Conclusie

Scorum komt met een mooie dienstverlening. Het project an sich lijkt veelbelovend, hoewel we ons kunnen voorstellen dat het niet meevalt om een plek te veroveren tussen de al bestaande sportmedia websites. Bovendien kunnen deze websites ook overschakelen naar een andere opzet, waardoor het tegemoet komt in zijn gebruikers.

En zoals we van de mensheid weten, zijn het gewoontedieren, die niet snel overstappen naar een ander platform. Uiteraard is de mensheid ook gericht op het verdienen van geld, dus we geven het zeker een kans van slagen.

on air