Lucky Day 1,3 Mio

Wat zou jij doen met 1,3 miljoen?

'Wat zou je doen met een miljoen?' is een vraag die iedereen wel eens te horen heeft gekregen. Vooral als je meespeelt in een loterij of een gokje waagt op een (online) slot met een hoge jackpot bijvoorbeeld. 

Dus waarom vraag ik wat je met 1,3 miljoen zou doen? Nou, omdat dat de prijs is die afgelopen weekend bij de Lucky Day viel, en waarvoor de Nederlandse Loterij nog op zoek is naar de winnaar... Ik zou het wel weten, wat ik zou doen met 1,3 miljoen. Ik zou het in ieder geval claimen ;-)

OneLuckyLady Avatar geplaatst in Over knaken door OneLuckyLady
op 11 april 2023
laatste update: 12 december 2023
Lucky Day 1,3 Mio
Trekkingsuitslag Lucky Day 8 april 2023

Winnaar gezocht!

Op zaterdag 8 april 2023, tijdens de dagelijkse trekking van de Lucky Day loterij, is de hoofdprijs eruit gegaan. Deze bedroeg voor het betreffende lot €1.350.000.

Bij Lucky Day bepaal je zelf je getallen. Kies 10 getallen uit 1 tot en met 80, en zoals je hiernaast ziet, worden er op de trekking 20 getallen getrokken. Hoe meer nummers van jouw 10 erbij zitten, hoe hoger je prijs. Heb je ze allemaal goed? Dan win je - met de minimale inzet van €1,50 - €450.000. 

Kies je daarnaast voor de bonusinzet (nogmaals €1,50) dan maak je daarnaast kans op een vermenigvuldiger van maximaal 10x.

Gezien de prijs, heeft de speler waarschijnlijk gekozen voor 10 getallen voor €1,50 plus de bonusinzet, aangezien de vermenigvuldiger op 3 staat en €450.000 maal drie precies 1,35 miljoen is.

Waar is de winnaar?

Alleen... de winnaar is nog missende. Het lot is gekocht bij een Primera, in Rosmalen. Fysieke loten staan niet op naam, deze koop je anoniem. Je moet dus ook zelf checken of je prijs hebt en je melden.

Nu is het pas zaterdag gebeurd, in een paasweekend, maar je koopt een lot voor dezelfde dag. Het lot vergeten zou dus vreemd zijn, maar je weet het natuurlijk nooit. We gaan er van uit dat de winnaar zich nog wel zal melden, al was het maar omdat verschillende lokale media er aandacht aan besteden.

Het is niet de eerste keer dat de Nederlandse Loterij voor één van de loterijen op zoek is naar een winnaar. Het gaat dan om loten die gekocht zijn in de winkel, en soms duurt het wel even voor er bij de speler een kwartje valt, maar in vrijwel alle gevallen komt de winnaar wel boven water.

Voor de spelers onder ons die loten kwijtraken of vergeten dat ze ze gekocht hebben, kun je natuurlijk ook altijd meespelen via internet. Je koopt je loten dan digitaal en bij winst heeft de Nederlandse Loterij je gegevens.

Kleine bedragen worden in je wallet gestort - of direct op je bankrekening. Bij grotere winsten krijg je in ieder geval een mail en zal er vast ook gebeld worden als je zelf niets van je laat horen.

Kansspelbelasting

Helaas voor de winnaar is het niet zo dat hij of zij netto ruim 1,3 miljoen euro ontvangt. Waar de Staatsloterij de prijzen belastingvrij uitkeert, geldt dat niet voor andere loterijen.

Over prijzen hoger dan €449 betaal je bij Lucky Day dus kansspelbelasting van 29,5%. Dit houdt de Nederlandse Loterij in voordat ze de prijs uitkeren. Kortom, de prijswinnaar krijgt uiteindelijk €950.000 op zijn of haar rekening gestort.

Net geen miljoen, dat is dan wel weer jammer. Maar wel een lekker bedrag! Ik zou het wel weten... en jij?

Wat doe jij met 1 miljoen?

on air