Tijdreizen

Miljoenen verdienen met 800 dollar in 2 weken

Kun je honderden miljoenen verdienen in twee weken tijd met slechts een startbudget van 800 dollar? Als we het verhaal over Andrew Carlssin moeten geloven dan zou het moeten kunnen. Wij gaan berekenen of het überhaupt mogelijk is, maar zullen je eerst kort het verhaal van Andrew Carlssin of Karlssin vertellen.

Mr Money (1) geplaatst in Over knaken door Mr.Money
op 4 mei 2023
laatste update: 4 mei 2023
Tijdreizen

Het verhaal van Andrew Carlssin

Voor dit verhaal gaan we terug naar 2003, naar New York in de Verenigde Staten. Bij de Amerikaanse beurswaakhond, de SEC (Securities and Exchange Commission), komt een man binnenlopen, die naar later blijkt Andrew Carlssin heet.

Voor hen lijkt het een rare kwibus, want hij geeft aan een tijdreiziger te zijn. Uiteraard wordt hij niet gelooft door de medewerkers van de SEC, maar ze zijn toch getriggerd als hij verteld in twee weken tijd 350 miljoen dollar te hebben verdiend. Nu is dat natuurlijk niet zo knap, als je 100 miljard hebt is 350 miljoen dollar verdienen niet zo spannend, maar hij had deze 350 miljoen dollar verdiend met slechts 800 dollar inleg!

Hij liet de SEC zien welke trades hij gemaakt had in de afgelopen twee weken en zij konden hun ogen niet geloven, hij had bij elke trade winst gemaakt! Dit hadden ze nog nooit gezien.

Andrew gaf aan uit het jaar 2256 te komen en in dat jaar had hij een manier gevonden om terug in de tijd te reizen. Hij was naar 2003 afgereisd met maar één doel: geld verdienen op de beurs! Hij wist precies welke aandelen zouden gaan stijgen en welke aandelen zouden gaan dalen.

Op deze manier wist hij precies of hij aandelen moest kopen, of juist short moest gaan op bepaalde aandelen. En aangezien 2003 nou niet bepaald een goed jaar was voor de beurs, zal hij vooral gebruik hebben gemaakt van de optie om short te gaan op bepaalde aandelen.

Wall Street 264381 1280

Van de aardbodem verdwenen

Omdat het zo ongeloofwaardig was wat Andrew vertelde hebben de medewerkers van de SEC Andrew gearresteerd, omdat ze hem verdachten van het handelen in voorkennis, wat strafbaar is. Ze stopten hem in een gevangenis zodat ze de bewijzen konden gaan rond maken en een zaak konden starten.

Echter is Andrew nooit veroordeeld, aangezien hij plotsklaps verdween uit de gevangenis. Wat dat betreft zou dit verhaal wellicht beter passen bij Pasen, waar iemand ook plotsklaps uit een grot verdween.

Dit is, kort samengevat het verhaal van Andrew Carlssin. Een spannend verhaal, waar we een spannend boek over zouden kunnen schrijven. Echter ben ik benieuwd, is het überhaupt mogelijk om op de beurs met een initiële inleg van 800 dollar in twee weken tijd 350 miljoen dollar te verdienen, zelfs als je elke ‘trade’ goed hebt?

Kun je met 800 in 2 weken 350 miljoen verdienen?

Een simpele berekening leert ons dat dat je 437.500 keer je inleg moet verdienen om 350 miljoen dollar te verdienen met slechts 800 dollar inleg. Je moet dus bijna een half miljoen keer een trade maken waarmee je 800 dollar verdient. Dat is bij de laatste trades, waar je wellicht enkele miljoenen per keer verhandelt wel mogelijk, maar op de beurs 100% rendement in één trade in enkele minuten pakken dat is eigenlijk niet mogelijk.

Uiteraard zijn er mogelijkheden tot het gebruik van bepaalde hefbomen, waardoor je rendement gemakkelijk keer 10 of zelfs meer zou kunnen gaan (ook je risico gaat dan keer 10, maar als je als tijdreiziger alles al weet is dat natuurlijk geen probleem), maar zelfs dan moet je zoveel trades maken dat het qua tijd eigenlijk onmogelijk is om dit in twee weken, dus tien werkdagen, voor elkaar te krijgen.

Alles in ogenschouw nemend durf ik te beweren dat dit verhaal een mooie mythe is, en niet meer dan dat. Tijdreizigers bestaan dus nog steeds niet, ook niet naar aanleiding van dit verhaal.

Wat denk jij?

Tijdreizen is dus net als het voorspellen van de toekomst nog niet mogelijk, alhoewel het wel steeds dichterbij lijkt te komen nu met de opkomst van Artificiële Intelligentie (AI).

Als jij mocht kiezen, wat zou jij dan liever kunnen: terugreizen in de tijd of de toekomst kunnen voorspellen? TheGreatOne staat bekend om zijn visualisaties en kan de toekomst naar eigen zeggen dus al wel een beetje sturen, maar valt dat onder het voorspellen van de toekomst?

on air