ASMR Eerlijk Zijn

ASMR met Jaims update 11: mag ik eerlijk zijn?

In de afgelopen periode heeft het ASMR-kanaal een aantal uitdagingen gekend, variërend van teruglopende cijfers door het mooie weer tot persoonlijke gezondheidsproblemen. Desondanks besloot ik eerlijk te zijn met mijn kijkers en deelde mijn ervaringen in een oprechte ASMR-video.

De reacties op deze video waren overweldigend positief, niet alleen in termen van kijkcijfers, maar vooral vanwege de hartverwarmende steunbetuigingen. Het succes gaf me een nieuwe boost.

Echter, naarmate het kanaal groeit, rijst er een nieuw probleem: advertenties tijdens de video's. Het vermijden van storende reclames wordt een nieuwe motivatie om zo snel mogelijk de 1000 volgers te bereiken. Ondertussen experimenteerde ik met een live ASMR-uitzending, waarin online spelletjes werden gespeeld en de interactie met de kijkers werd vergroot.

Daarnaast bereikte ik een belangrijke mijlpaal met 4000 kijkuren op het kanaal, waardoor ik kon toetreden tot het Youtube Partner Programma en alvast de nodige instellingen kon verrichten. Het harde werk begint langzaam beloond te worden, waardoor ik optimistisch uitkijk naar wat de toekomst nog meer in petto heeft.

Lady Diamond avatar geplaatst in Over knaken door Jaimy Isarin
op 24 juni 2023
laatste update: 24 juni 2023
ASMR Eerlijk Zijn

Mag ik even eerlijk zijn?

In de vorige update liet ik weten dat het best een pittige ASMR week was geweest. De cijfers liepen wat terug, onder andere door het mooie weer. Ook was ik niet helemaal fit door een keelontsteking en was het eigenlijk te warm op mijn zoldertje om daar video’s op te nemen.

Ik besloot op vrijdag een video te maken waarin ik liet weten even eerlijk te willen zijn. Dit was ook meteen de titel van de ASMR-video. Ik liet fluisterend weten (want dat doe je tijdens een ASRM-video) dat het voor mij een pittige week was geweest, maar dat ik ondanks dat toch video’s wilde afleveren voor mijn abonnees.

Daarnaast liet ik weten dat ik het fijn vond eerlijke reacties en mailtjes van kijkers te ontvangen, waarin ze mij lieten weten steun te vinden in mijn video’s, omdat ze momenteel in  een zware tijd zitten. Ik wilde daarom ook eerlijk zijn over mijn eigen pieken en dalen.

De video is bizar goed ontvangen, en dan heb ik het niet alleen over de kijkcijfers, maar vooral over de lieve reacties van iedereen. Ik had ook gevraagd of mijn kijkers mijn kanaal wilden steunen door wat vaker een like of reactie te geven. Daar werd en wordt massaal gehoor aangegeven. Super mooi. Dit was werkelijk een nieuwe boost die ik weer even nodig had.

Reclame Tijdens ASMR Video
Reclame tijdens ASMR

Nieuw probleem

Afgelopen weekend gingen de cijfers van het ASMR-kanaal weer even als een raketje omhoog en ik heb nu bijna de gewenste 4000 kijkuren gehaald. De teller van de abonnees staat momenteel op 583, dus ook dat is lekker hard gegaan. Ik wil verderop in de deze update even een nieuwe berekening maken van wanneer ik de 1000 volgens zou moeten halen.

Dat mijn ASMR-kanaal nu steeds groter begint te worden, brengt een nieuw probleem met zich mee. Namelijk reclames tijdens mijn ASMR-video’s. Het is juist het laatste wat je wilt: een kneiterharde of irritante reclame terwijl je juist probeert te ontspannen of in slaap probeert te komen.

Straks, als ik ben aangemeld in het partner-programma van YouTube, kan ik die reclames zelf instellen. Natuurlijk verdien je meer geld als je ook reclames tijdens de video laat zien, maar dit is juist superirritant voor de kijkers en daar verlies je juist abonnees mee. Ik heb dus weer een motivatie erbij om zo snel mogelijk die 1000 volgers te halen.

Live Asmr
Live ASMR

Live ASMR – Online spelletjes spelen

Woensdag had ik eigenlijk een ASMR-video ingepland, maar omdat ik die avond nog wat energie over had en het gezin druk was, besloot ik gezellig even te gaan livestreamen. Het leek me een leuk idee om live met de kijkers online Lingo te gaan spelen.

Dus om 20:00u zat ik er helemaal klaar voor, in mijn bloedhete zolderkamer. Goed plan Jaims! Ik had nog even snel een thumbnail in elk elkaar geflanst en een geschikte website gezocht, waar ik verschillende spelletjes kon spelen. Ik had even een proefpotje Lingo gespeeld, en het bleek dat ik er helemaal niet goed in was.

Toch ging ik lekker live, want er waren ook nog genoeg andere spelletjes die we konden spelen. De eerste kijkers stroomden al snel binnen, en het was best gezellig. Niet heel druk, en Lingo ging zoals voorspeld niet bijster goed. Dus na een uurtje en verschillende spelletjes was de stream weer klaar.

Asmr Aangemeld Bij YPP
ASMR met Jaims aangemeld bij YPP

4000 kijkuren behaald

Toen ik donderdagochtend mijn ASMR-kanaal opende kreeg ik een fijne verrassing! De 4000 kijkuren waren behaald! Wat een gave mijlpaal! Mensen hebben in totaal 4000 uur mijn ASMR zitten of liggen kijken, ik kan het bijna niet bevatten.

Ik kon me al meteen aanmelden voor het Youtube Partner Programma (YPP). Hiervoor had ik wel eerst een Adsense account nodig, dus die heb ik meteen aangemaakt. Ik kan nog geen geld verdienen met het YouTube kanaal, maar we tof en handig dat ik de meeste instellingen nu al kan doen. Dat scheelt straks weer een hoop werk!

Badges En Super Stickers
Badges en Super Stickers

Super stickers en abonnees

Ik kon zelfs al super stickers, betaalde abonnementen, persoonlijke emoji’s  en badges aanmaken! Ik kreeg er gewoon vlinders in mijn buik van! Al het harde werk, begint al beloond te worden, ook al ben ik nog maar net over de helft met mijn abonnees. Afgelopen twee weken zijn er 100 abonnees bijgekomen.

Dat zou betekenen dat ik op dit tempo over 2 maanden de aanmelding voor het Youtube Partner Programma kan gaan afronden. Het kan dan soms nog wel een paar weken duren, voordat YouTube het kanaal heeft goedgekeurd, maar het de Adsense aanvraag waren ze ook snel, dus ik heb goede hoop. Misschien dus al in augustus, een maand eerder dan dat ik eerder berekend had. We gaan lekker!

on air