Header (2)

ASMR met Jaims update 12: het was warm!

Welkom bij deze update! Afgelopen weekend was het te warm om comfortabel ASMR-video's op mijn zolderkamer op te nemen. Ondanks de hitte kon ik twee video's maken, maar ik ben er niet helemaal tevreden mee. Gelukkig wordt er koeler weer voorspeld voor de komende week, wat het opnemen weer dragelijker zou moeten maken.

Ondanks de warmte blijft mijn ASMR-kanaal goed lopen, hoewel ik nog steeds hoop op een virale video. Ik merk dat de meeste kijkers mijn video's bekijken omdat ze al eerder een video van mijn kanaal hebben gezien. Ik vraag me af hoe ik mijn video's bij een breder publiek kan krijgen en overweeg zelfs een give away om meer abonnees te krijgen.

Daarnaast heb ik een verzoek gekregen voor een McDonald's mukbang-video, die ik met veel plezier heb opgenomen. Hoewel ik wat uitdagingen tegenkwam, zoals het ontbreken van fritessaus, ging de video goed. Ik blijf ook experimenteren met thumbnails en titels om de click-to-rate van mijn video's te verbeteren. Volgende week zal ik jullie op de hoogte houden van de resultaten.

Lady Diamond avatar geplaatst in Over knaken door Jaimy Isarin
op 2 juli 2023
laatste update: 2 juli 2023
Header (2)
Cijfers Afgelopen Week
Cijfers van afgelopen week

Te warm!

Afgelopen weekend had ik me voorgenomen om wat extra ASMR video’s te gaan maken, maar het was gewoon niet te doen op mijn zolderkamer. Het zweet liep langs mijn rug en benen en ik kon me gewoon niet concentreren. Ik heb er twee video’s uit weten te persen, maar niet dat ik er heel blij mee ben.

Gelukkig is er aankomende week iets koeler weer voorspelt, dus ik hoop dat het dan weer wat dragelijker wordt om boven te kunnen opnemen! Wat regen kan trouwens ook geen kwaad voor de plantjes buiten, of voor de slapeloze plakkerige nachten!

Viral

Waar blijft die viral toch?

Desalniettemin loopt het ASMR-kanaal meer dan prima door. Ik denk ook omdat het kanaal natuurlijk steeds groter wordt, het ook steeds meer bereik krijgt. Al heb ik wel een beetje de hoop op een virale video verloren. Geen idee waar het aan ligt of een video viraal gaat of niet.

Al mijn video’s worden ook het meeste bekeken door geabonneerde kijkers of kijkers die al eerder een video van mijn ASMR hebben bekeken. Hoe kan ik er nou toch voor zorgen dat mijn video’s bij een breder publiek gezien worden? Ik denk dat er ook een stukje geluk bij komt kijken.

Ik weet dat het mogelijk is om 40k views op een Nederlandse ASMR video te krijgen. Dat zie ik namelijk ook bij andere goedlopende Nederlandse ASMR kanalen. Maar ik heb natuurlijk geen idee of dit allemaal Nederlandse kijkers zijn, of dat er ook veel buitenlands publiek naar die kanalen kijkt.

Nieuwe Kijkers Vs Terugkomende Kijkers
Nieuwe vs terugkerende kijkers

Give-away

Ik zag trouwens bij mijn analytics wel iets opvallends. Ik weet al dat de meeste kijkers op mijn YouTube kanaal terugkerende kijkers zijn, maar meer dan de helft, namelijk 56,9% is niet geabonneerd op mijn ASMR kanaal!

Ik doe al best wel veel om te zorgen dat kijkers zich abonneren, zoals dit benoemen in mijn video. Daarnaast plaats ik ook kaarten in de video, waar kijkers zich kunnen abonneren, en heb ik een extra abonneeknop toegevoegd op mijn hoofdpagina.

Misschien kan moet ik een give-away organiseren onder mijn abonnees, zodat ze een extra motivatie hebben om toch even op die abonneerknop te drukken! Ik moet nog even bedenken wat ze kunnen winnen. Misschien een custom ASMR, zodat ik dat ook onder de aandacht kan brengen, want ik heb al een paar weken geen verzoekjes meer gehad, terwijl het juist zo lekker liep!

Mcdonalds Mukbang

McDonald's mukbang

Ik maak niet veel mukbangs voor mijn ASMR-kanaal, want die doelgroep is wat kleiner. Maar toch krijg ik zo nu en doe een verzoekje of ik er toch weer eentje wil maken. Het verzoek om een McDonald's mukbang te maken stond alweer een tijdje, en het verzoek kwam van iemand die trouw reageert op iedere video, dus vond ik wel dat ik dit verzoekje moest doen!

Afgelopen woensdagmiddag had ik eerst beneden alles klaar gezet. Lamp, camera, tafeltje en alles in de juiste positie, zodat ik alleen maar op REC hoefde te drukken zodra ik binnenkwam met het eten.

Ik had namelijk het geniale idee ook een McFlurry mee te nemen, en aangezien ik eerst van de Mac terug naar huis moest rijden, moest ik zo snel mogelijk beginnen voordat de McFlurry helemaal in een milkshake zou veranderen.

Gelukkig woon ik niet ver van de dichtstbijzijnde McDonald's, maar daarentegen was het wel heel warm. Ik zette de airco op standje sneeuwstorm, en reed met de buit terug naar huis. Ik had expres de hele ochtend nog niet gegeten om flinke honger te hebben, en zo verschillende McDonalds items te kunnen eten.

Ik had een cheeseburger, een McKroket, McChicken, McNugget, Cheesebites, frietjes en een McFlurry. Toen ik alles ging klaarzetten kwam ik er tot grote ontsteltenis achter dat ze de fritessaus waren vergeten mee te geven!! En dat is juist het lekkerste bij de frietjes!

Maar goed, the show must go on! Ik heb in totaal 12 minuten gefilmd. Dat had zeker langer kunnen zijn, want toen ik het filmpje ging monteren zag ik dat ik gewoon veel te snel at! Iets wat ik normaal gesproken ook doe als ik honger heb...

666 Abonees

666

Toen ik vanochtend mijn ASMR-kanaal opende, zag ik meteen mijn aantal abonnees. Precies 666! Nou ben ik niet (heel) bijgelovig aangelegd, maar ik hoop niet dat dit een slecht voorteken is voor mijn ASMR YouTube-kanaal! Gelukkig is daar nu nog niks van te merken (even afkloppen).

Afgelopen week zijn er zo’n 56 abonnees bijgekomen, en dat is 21% minder dan vorige week. Alsnog een dikke vette prima en het loopt nog steeds lekker door. Ik heb voor aankomende week weer wat video’s klaarstaan, maar dit zijn redelijk standaard ASMR-video’s.

Ik wil vandaag iets unieks bedenken waardoor het ASMR-kanaal weer een push krijgt. Ik zat eraan te denken een video te maken met mijn "tweelingzus". Die heb ik natuurlijk niet, dus moet ik twee video’s opnemen en zorgen dat de interactie goed in elkaar overloopt. Volgens mij is dat ontzettend moeilijk, maar lukt het... dan zal het wel eens een goede ASMR-video kunnen gaan worden!

Mooie Cijfers Asmr Kanaal
Mooie cijfers!

Click-through-rate

Ondertussen ben ik ook aan het experimenteren met thumbnails. Ik had laatst namelijk een video gepost die op zich wel goed ging. Toen ik ging kijken in de analytics, zag ik dat de ASMR video meer dan 16k impressies had gehad, en dat er in totaal maar 1100 keer op geklikt was. Dat is slechts 5,4%.

Rond de 10% click-through-rate is een dikke prima, dus hier zit zeker nog ruimte voor verbetering in. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor de thumbnails, de titel is minstens net zo belangrijk. Het moet nieuwsgierigheid opwekken, maar tegelijkertijd moet het natuurlijk geen clickbait worden.

Ik heb de thumbnail en de titel van deze ASMR-video nu aangepast, om te kijken wat dat gaat doen. Krijgt de video weer een boost en wordt de click-through-rate beter, is dit iets om vaker in de toekomst te gaan toepassen. Volgende week in de volgende update laat ik jullie weten hoe dit afloopt!

on air