Header (2)

ASMR met Jaims update 17: mijlpaal behaald

Na weken ploeteren, met soms een tegenslag of een meevaller, is het dan eindelijk zo ver. Het had 90 video’s en iets meer dan 5 maanden nodig, maar de belangrijkste mijlpaal voor mijn ASMR YouTube-kanaal avontuur is bereikt. Lees snel mee hoe is gegaan is, hoe ik dit vierde en hoe nu verder!

Lady Diamond avatar geplaatst in Over knaken door Jaimy Isarin
op 26 augustus 2023
laatste update: 26 augustus 2023
Header (2)
1K Abonnees

1000 abonnees gehaald!

Ik val maar meteen met de deur in huis. Ik heb de 1000 abonnees op mijn ASMR-YouTubekanaal gehaald!!! Ik heb geen idee wat er opeens gebeurde. De laatste weken ging het zo langzaam met de cijfers, maar opeens zijn de laatste 30 abonnees die ik nog nodig had binnen 48 uur omhoog geknald!

Niet alleen dat, ik heb ook verschillende records verbroken. Namelijk die van meeste views per 24 uur, per 48 uur én meeste views in één uur! Net niet het record van meeste abonnees binnen 1 dag, want die staat nog steeds op 22 nieuwe abonnees.

Zal het liggen aan het feit dat midden Nederland geen zomervakantie meer heeft? Of pusht YouTube mijn ASMR-kanaal dan eindelijk? Hoe dan ook, ik ben blij! Binnen een half jaar in het YouTube partnerprogramma gekomen, en nu gaan we kijken hoe snel we kunnen groeien, zodat we een interessant extraatje kunnen verdienen.

Volgende Mijlpaal
Volgende mijlpaal

Show me the money!!

Maar we zijn er nog niet helemaal. Zodra je 1000 volgers en 4000 kijkuren hebt gehaald, krijg je niet meteen geld. Ik moet nu nog wat mijlpalen halen, zoals de eerste 10 dollar verdienen, en daarna kan ik mijzelf verifiëren. Daarna moet mijn adres geverifieerd worden, en dit doen ze door een PIN code naar het adres te sturen, die je vervolgens moet invullen op je account.

Alles bij elkaar kan het nog een paar weken duren voordat alles goedgekeurd is. Het ligt er maar net aan hoe snel de medewerkers van YouTube alles verwerken, maar dat gaan we merken! Ik ben wel benieuwd of het geld dat nu wordt opgespaard uiteindelijk wel wordt uitbetaald. Ik ga er wel vanuit.

Cpm Rpm

CPM en RPM op Youtube

Een dag later was in elk geval de allereerste revenu al te zien in mijn YouTube analytics, en ook al kan ik hier krap aan een ontbijtje van eten, ben ik er toch heel trots op. Wauw, ik zit gewoon geld te verdienen met YouTube!

De playback-based CPM staat op dit moment op 3,71 per 1000 weergaven, en dat ik volgens mij helemaal niet slecht. Maar de playback-based CPM* (geschat inkomen) is vaak hoger dan de uiteindelijke CPM (bruto inkomen) en dus RPM* (netto inkomen), omdat het per weergave kan verschillen hoeveel advertenties er op een video worden afgespeeld.

* CPM zijn de kosten die een adverteerder betaalt voor 1000 videoweergaven waarbij een advertentie wordt weergegeven. RPM is je totale opbrengst (na het inkomstenaandeel van YouTube) per 1000 weergaven.

Neon Party

ASMR Neonfeestje vieren

Om te vieren dat ik de 1000 abonnees eindelijk had gehaald, wilde ik een bijzondere ASMR-video maken en diezelfde avond nog te posten, om alle abonnees te bedanken. Ik had al een tijdje een idee in mijn hoofd, en dat idee heb ik nu gebruikt om de 1000 volgers te vieren.

Namelijk een ASMR video met neonverf. Ik had dat al eerder gedaan, maar daar was ik niet helemaal blij mee. Dus kon ik een deel twee maken, maar dit keer met de andere camera. Het was een flinke klus om alle stipjes neonverf te zetten, maar toen ik eenmaal voor de camera stond met de blacklight aan, was ik blij met het resultaat!

Bloemen

Dingdong

Ik zat er helemaal onder, en ik was zo enthousiast dat ik na het filmen meteen de video wilde bewerken. Toen ik met een hoofd en lichaam vol neonverf achter mijn laptop zat, werd er opeens aangebeld. Ik verwachtte niemand, dus ik wilde eigenlijk niet open doen terwijl ik onder de verf zat!

Ik gluurde uit het raam en zag een man teruglopen naar zijn auto. Hij keek om en bleef staan, om te kijken of er iemand open zou doen. Nu moest ik toch echt. Ik zag in de gang dat er iets voor de deur stond, een pakketje ofzo.

Ik deed de deur half open en zag een boeketje naast de deur staan. De meneer zag dat de deur openging en riep dat het boeketje naast de deur stond... ik stak mijn hand naar buiten en zwaaide, maar de meneer was er nog niet helemaal gerust op en bleef halverwege het grasveld staan kijken. Hij vond het waarschijnlijk allemaal maar een beetje vreemd.

Ik verstopte me achter mijn lange haren en probeerde ongelukkig het boeketje naar binnen te trekken. Dat lukte, maar erg onhandig. Wat zal deze meneer gedacht hebben…?? Eenmaal binnen zocht ik het boeket af naar een kaartje. Het was van mijn liefje, om me te feliciteren met de 1000 volgers!!

Schoenen Video

En door!

Veel tijd om te vieren was er verder niet. Ik had geen ASMR-video’s reserve meer staan, dus ik moest voor deze week weer wat content maken. Ik heb voor het eerst mijn mobieltje gebruikt, aangezien ik 45 gigabyte aan foto’s en video’s eraf had gehaald, om alvast ruimte te maken voor Las Vegas.

Hier moet ik een andere microfoon voor gebruiken, die achteraf wat te harde geluiden heeft doorgelaten. Dus die video kostte een hoop extra tijd om te bewerken, maar als ik hier in de toekomst rekening mee houdt, kan ik op veel meer plekken ASMR video’s opnemen.

Ook heb ik een video gemaakt waar ik mijn schoenencollectie laat zien! Dat was een leuke aanvulling geweest voor mijn voetenkanaal, maar ik denk dat die voeten-fanaten me hier ook wel weten te vinden voor wat voetencontent! ;)

on air