Asmr Candy

ASMR met Jaims update 18: partnerprogramma

De update van deze week staat in het teken van het verder aanmelden in het YouTube partnerprogramma. Daar zitten nogal wat haken en ogen aan, waardoor je als creator een hoop geld mis kunt lopen. Over geld gesproken, we gaan ook langzaam maar zeker zien wat de video’s zoal opbrengen, maar dat viel een beetje tegen. Of ben ik dan te ongeduldig? Lees snel mee!

Lady Diamond avatar geplaatst in Over knaken door Jaimy Isarin
op 2 september 2023
Asmr Candy
Verifieren

De volgende stappen op YouTube Partner te worden

Poeh, als je dan eindelijk na maanden de mijlpalen van 1000 abonnees en 4000 kijkuren hebt gehaald, kun je je inderdaad aanmelden voor het partnerprogramma van YouTube, maar dit is zo simpel nog niet.

Maar ik ben goed op weg, denk ik. Ik heb de volgende mijlpaal van €10 ook gehaald, en kon vervolgens mijn persoonlijke gegevens verifiëren.

Het is nu een klein beetje onduidelijk wat de volgende stap moet zijn. Ik moet namelijk ook nog een betalingsmethode toevoegen, om straks uitbetaald te krijgen. Wat mij betreft de belangrijkste stap! Hier staat weer een mijlpaal voor, namelijk €70.

Youtube betaalt namelijk ook alleen uit als je per 28 dagen 70 euro of meer hebt verdiend, maar ik hoop wel dat het resterende geld wordt meegenomen naar de volgende 28 dagen.

Ik had dat ook gehoopt dat die eerste €10  meegenomen zou worden, maar helaas begin ik weer op 0. Wat een boeven daar bij YouTube, want de advertenties staan wel gewoon aan, maar naar dat eerste geld kun je dus fluiten? Of misschien trek ik te snel conclusies, we gaan het meemaken!

Per Video

RPM begint laag op YouTube

Het geld stroomt nog niet als water naar binnen. De RPM is een stuk langer dan ik vooraf verwacht had, maar toen ik op onderzoek uitging was dat omdat je de RPM per video moet bekijken en in de algemene analytics, want wordt berekend over al je video's. Dus ook de video’s die ik gepost heb voordat ik in het partnerprogramma zat.

Maar ondanks dat is de RPM per video erg laag, namelijk €2,45 per 1000 views. En op dit moment krijg ik rond de 1000 views per video, dus die rekensom is niet heel moeilijk. Ik ben benieuwd of dit puur komt omdat in de midden-advertenties heb uitgezet, of dat dit nog gaat stijgen. Ik hoop natuurlijk op dit laatste, want ik had gehoopt op een RPM van rond de €7.

ASMR Livestream

ASMR-content maken

Ik ben het weekend niet alleen druk geweest met alle instellingen van het partnerprogramma, maar ook met ASMR-video’s maken en bewerken, aangezien ik aankomende week veel op pad ben. Zowel met mijn mobiel, vlogcamera als webcam heb ik weer wat leuke ASMR-content voor mijn kanaal gemaakt!

Mijn oudste dochter heeft me weer gezellig geholpen met het maken van twee video’s. We zagen zaterdag toevallig dat de video met haar erbij het best bekeken is, dus ik heb hoge verwachten van de volgende ASMR-video’s waarin ze meedoet!

Daarnaast heb ik weer een meditatie ASMR-video gemaakt, en onder andere een video over mijn schoenencollectie, dus deze week te zien zullen zijn op mijn YouTube-kanaal. Ook ben ik zaterdagavond weer eens live gegaan via mijn ASMR-kanaal. Het was erg gezellig! Op het hoogtepunt zaten er 31 mensen te kijken, en het heeft me ook weer een nieuwe abonnees opgeleverd.

ASMR Candygirls

Maandag en dinsdag was ik vooral buitenshuis bezig voor Onetime, maar toen ik dinsdagmiddag thuiskwam, lag er een pakketje op de mat, geadresseerd aan mijn oudste dochter. Die had d'r loon weer binnen, en dat betekent meestal een week lang pakketjes die bezorgd worden.

Ik legde het pakketje op de eetkamertafel, en ging achter mijn laptopje zitten om aan het werk te gaan. Toen mijn dochter thuis kwam, gilde ze enthousiast. “Aaahh nu kunnen weer we samen weer een ASMR-video maken!” jubelde ze.

Ze scheurde het pakket open en er kwamen allemaal soorten snoep uit het pakket gerold. Uiteraard hebben we meteen een video opgenomen, en er veel lol om gehad! De video is uiteraard aankomende week te bekijken op mijn ASMR YouTube-kanaal.

Week Statistieken

Weekstatistieken

De statistieken van afgelopen zijn helemaal prima! Natuurlijk moet dit in de toekomst steeds hoger worden, maar we gaan zeker de goeie kant op. Ik ben blij. In een week tijd zijn er bij 8000 views bijgekomen. In totaal zo’n 764 kijkuren en 42 abonnees erbij.

Helaas was augustus nog maar kort, dus die €70 revenu gaan we niet halen. Ik vraag me alleen af, als je in een maand tijd de 70 euro niet haalt, of deze vervalt en je weer opnieuw moet beginnen. Het zou me eerlijk gezegd niet verbazen, aangezien ze de 10 ook in eigen zak hebben gestoken. Geld verdienen met ASMR heeft wat voeten in de aarde, maar lijkt vooralsnog wel een groter succes te worden dan mijn voetenfoto-avontuur

We gaan het weer zien! Tot volgende week!

on air