ASMR met Jaims YT

ASMR met Jaims, update 2: verzoekjes, groei en meer

Het avontuur van Lady Diamond als ASMR-ster op YouTube gaat verder. Er is weer een week voorbij, en wat voor één! Hoe staat het er nu voor? Komen we al in de buurt van geld verdienen op YouTube? En wat voor verzoekjes en vragen komen er zoal binnen? Tijd voor een update! 

Lady Diamond avatar geplaatst in Over knaken door Jaimy Isarin
op 29 april 2023
laatste update: 29 april 2023
ASMR met Jaims YT
Asmr Youtube Kanaal Update 1

Plankenkoorts

Afgelopen vrijdag heb ik mijn allereerste vlog en blog over mijn ASMR avontuur ingeleverd bij Silvie. Ik zit toch wel met een beetje spanning te wachten op het moment dat hij online komt op de website van Onetime. Wat zullen mensen ervan vinden? Als deze blog gepost is, zal ik dat al weten.

Het is natuurlijk ook een apart iets, maar ik ben het echt leuk gaan vinden en ik merk dat ik er veel creativiteit in kwijt kan. Iedere keer nadat er een nieuwe video is gepost, open ik de volgende ochtend vol verwachting mijn YouTubekanaal.

Hoeveel abonnees zullen er nu weer bij zijn gekomen? Hoeveel leuke reacties hebben de kijkers gegeven? Het geeft toch wel een soort van kick als mensen positief zijn over een video. Ik heb mezelf een doel gesteld en ik merk dat ik daar echt gemotiveerd van raak!

Dus misschien heb ik daarom een beetje de zenuwen. Er komt straks een doelgroep naar mijn ASMR-kanaal, die eigenlijk niks met dit onderwerp heeft. Wat gaat dit doen met het algoritme van mijn kanaal? Komen er nu meer negatieve reacties?  Het is een interessant experiment, dat dan weer wel!

Ondertussen ga ik gestaag door met mijn ASMR-kanaal en hij groeit met de dag. Niet heel hard, maar ik mag zeker niet klagen. Op dit tempo moet ik binnen 3 maanden mijn doel zeker behaald hebben, en kan ik gaan beginnen met verdienen met het maken van ASMR-video’s.

Live ASMR Op Youtube

Live ASMR

Afgelopen week wilde ik graag op zaterdagavond voor het eerst live op mijn ASMR kanaal. Het leek me een leuke manier om mijn kanaal te kunnen onderscheiden van andere ASMR-YouTubekanalen.

Ik heb vooraf een poll gemaakt op mijn ASMR-kanaal, en het grootste gedeelte van mijn abonnees zou het leuk vinden als ik een keer een live ASMR deed. Ik heb natuurlijk al wat stream-ervaring, dus ik maakte me daar voor de rest ook geen zorgen om.

Ik zat er helemaal klaar voor, en net toen ik het knopje ‘live’ indrukte om live te gaan, kreeg ik een melding dat ik minimaal 24 uur moet wachten, voordat ik live kon gaan. Helaas viel die planning dus in het water, aangezien ik aankomende avonden niet veel tijd zal hebben om live te gaan.

Productieve zondag

Met het oog op de aankomende meivakantie, besloot ik op zondag wat extra werk te doen voor Onetime. Zo ook voor mijn ASMR-YouTubekanaal, waar ik nu natuurlijk wekelijks een blog over ga bijhouden om jullie op de hoogte te houden van mijn ASMR-avonturen.

Ik had ondertussen al behoorlijk wat filmpjes gemaakt, en voordat ik weer wat ruimte op mijn laptop moest maken, besloot ik kleine stukjes uit die video’s te knippen en daar een compilatievideo van te maken.

Youtube analytics

Ook had ik een andere ASMR-video bewerkt, waarin ik andere ASMR-artiesten liet zien, die ik zelf erg leuk vind om te kijken. Dit filmpje heb ik gepost op de maandagavond, en wordt erg goed bekeken. Dit kan ik zien in de analytics op mijn YouTube-profiel.

Ook kan ik hier zien, hoe vaak de video wordt aangeboden en hoeveel erop geklikt wordt. Dus de video veel wordt aangeboden, maar er wordt weinig op geklikt, dan moet ik de titel en/of thumbnail veranderen zodat mensen wel nieuwsgierig worden en gaan kijken.

Maandag ASMR rustdag

Op maandag was ik druk met andere werkzaamheden, dus naast de dagelijkse check-up en het reageren op reacties, heb ik niks extra’s aan het ASMR-kanaal gedaan.

Wel ben ik continu aan het nadenken over nieuwe ASMR-concepten, die ik kan maken voor het kanaal. Ik haal natuurlijk veel inspiratie van YouTube zelf en probeer ik rekening te houden met verzoekjes van abonnees.

Zo vroeg iemand in de reactie om een video met trigger-woorden. Trigger woorden, die bepaalde klanken hebben zoals klokje, clublid, stippel of klikken, worden als fijne triggers ervaren die ASMR kunnen oproepen.

Vieze Asmr Verzoekjes

Foute ASMR-verzoekjes

Zoals je al in mijn eerste blog kon lezen, kreeg ik af en toe een vieze ASMR verzoekjes, of geile mailtjes. Deze week was het ook weer raak. Ik had al eerder een mailtje van deze meneer gehad en ik had netjes terug gereageerd (omdat deze meneer ook op een nette manier zijn wensen onder woorden bracht, ook al was de insteek met geile bedoelingen).

De boodschap was blijkbaar niet helemaal aangekomen, want dit tweede mailtje ging nog wat verder, doordat hij ging benoemen wat hij graag wilde doen tijdens het luisteren naar mijn sexy (euhm) stem. Ik ben wel wat gewend, maar hier werd ik toch lichtelijk ongemakkelijk van.

Wat iedereen doet, moet hij zelf weten, maar val er een ander niet mee lastig! Dit heb ik dan ook nog een keer duidelijk proberen te maken aan deze hitsige fan. We gaan zien of de boodschap bij deze geland is.

Youtube Upload Info

Dolle dinsdag

Ik wilde deze dag eigenlijk wat extra’s ASMR-video’s maken, maar ik had gewoon geen zin om make-up op te doen en mijn haar in de krul te zetten. Die planning schuif ik lekker door naar de volgende dag, als ik toch moet livestreamen op het Onetime YouTube kanaal.

Vandaag nam ik even goed te tijd om het ASMR-kanaal te optimaliseren. Ik nam als voorbeeld het kanaal van één van de best lopende Nederlandse ASMR-artiesten op YouTube.

Ik bekeek onder andere haar tags en beschrijvingen. Ik zag dat ik daar nog wel in wat kon verbeteren op mijn kanaal, dus dat heb ik netjes gedaan via instellingen, met als voorbeeld de beschrijving van het populaire kanaal.

Dat betreft hoef ik natuurlijk het wiel niet opnieuw uit te vinden, maar moet ik goed opletten wat andere populaire ASMR-artiesten doen. Maar dan nog is het alsnog af en toe geluk hebben, hoe het algoritme van YouTube je oppakt.

Woensdag – Showtime!

Ik stream vaak één keer per week op het YouTube-kanaal van Onetime. Dat doe ik vaak op woensdag, als in: Dat breekt zo lekker de week! Zo ook deze dag. En omdat ik al lekker in de make-up zat en mijn haar was gedaan, was het daarom een kleinere moeite om daarna ook wat video’s voor mijn ASMR-kanaal op te nemen.

Ik had een leuk verzoek gehad van één van mijn abonnees om een shoplog te maken. Dit is een vlog, waarin je laat zien wat voor boodschappen je hebt gehaald en je daarbij vertelt (fluistert) waarom je die producten hebt gehaald.

Daarna heb ik ook nog een ASMR-video gemaakt met verschillende triggerwoorden, ook op verzoek van één van mijn kijkers.

Bij beide video’s heb ik natuurlijk een gezellige thumbnail gemaakt, bewerkt, geüpload en ingepland. De shoplog-video heb ik er meteen voor die avond ingepland, omdat ik in de video ook echt een datum heb genoemd, het zou daarom raar zijn als het 3 weken laten online zou komen.

Asmr Youtube Kanaal Tussenstand Week 1

Laatste update voor deze week

Ik merk dat de views iets rustiger beginnen te lopen, dus ik had natuurlijk al mijn beschijvingen en tags aangepast. Ook heb ik het land gewijzigd van Nederland naar Amerika, in de hoop dat ik ook meer kijkers uit andere landen ga trekken, om hopelijk wat meer views te pakken.

Je merkt wel meteen aan YouTube dat hij dan weer een beetje moet zoeken naar de doelgroep, maar hopelijk is dit binnen een paar dagen weer opgelost.

In de week van de meivakantie ben ik wat dagen vrij, dus ik heb dan geen tijd om ASMR-video’s voor mijn kanaal te maken, maar gelukkig heb ik al een paar klaar staan, dus daar is geen nood.

Misschien dat ik wel een keer live ga aankomende week, maar ik merk dat ik dat toch iedere keer een beetje vooruitschuif! Geen idee waarom, beetje koudwatervrees denk ik! Misschien bang dat die geile mannetje mijn chat in komen?

Als laatste voor deze week, even een tussenstandje van mijn kijkuren en abonnees. Het gaat niet super hard, maar wel blijven volhouden. Armijn zei dat de eerste 500 volgers het moeilijkste is, dus we gaan gestaag door. Ik wens jullie een fijn weekend en op naar de volgende ASMR update!

on air