ASMR met Jaims YT

ASMR met Jaims update 6: een dipje, livestream en meer

Iedere week neemt Lady Diamond je mee in haar ASMR-avontuur. Wat komt erbij kijken om deze video’s te maken, en wat voor verzoekjes krijgt ze? Lees mee hoe haar ASMR YouTube-kanaal groeit en groeit, tot haar doel is bereikt, om zo daadwerkelijk geld te kunnen verdienen met het maken van ASMR-video’s.

Lady Diamond avatar geplaatst in Over knaken door Jaimy Isarin
op 20 mei 2023
laatste update: 20 mei 2023
ASMR met Jaims YT
Dip In Het ASMR Kanaal

Het gaat minder...

Afgelopen weekend was ik samen met mijn broertje richting Knokke. Lekker uitwaaien en Belgisch bier drinken. Uiteraard hebben we nog een bezoekje aan het casino aan de boulevard van Knokke gebracht. Ik had mijn laptop niet meegenomen, maar via mijn mobiel hield een beetje mijn ASMR-kanaal in de gaten.

Er viel me wat verontrustends op. Vrijdag, zaterdag en zondag overdag bleef namelijk het aantal abonnees op mijn ASMR-kanaal hangen op 373. Ik hoopte dat het aan mijn mobiel lag en toen ik zondagavond thuis was, klapte ik snel mijn laptop open om te kijken of dit inderdaad het geval was.

Dat was het helaas niet. Ook op mijn laptop was het aantal 373 abonnees te zien. Ai, ai, ai. Dit zag er niet goed uit. Eerlijk is eerlijk, ik heb afgelopen week ook 1 video minder gepost, waardoor er 4 dagen tussen de video’s zaten. De vorige keer dat ik dat deed, kelderende het ook heel hard. Ik moet me dus echt aan die 3 video’s per week houden, om het momentum vast te houden.

Ik moet daarnaast met een verbeterd strijdplan komen. Ik ga bij de aankomende video de titels aanpassen en meer aandacht aan de thumbnails geven, want ik zie dat de click-rate ook wat aan de lage kant is, dus daar is zeker nog winst te behalen. Dus we zijn nog niet verslagen, maar ik moet wel scherp blijven!

ASMR Video Bewerken

ASMR videovoorraad

Ik had nog maar 2 ASMR-video’s ingepland staan, dus ik moest nodig wat video’s bijmaken. Zeker als ik minimaal 3 video’s per week wil publiceren. Sterker nog, ik zat even terug te kijken, maar ik post er tegenwoordig zelfs 4 per week, aangezien woensdag t/m zondag een te groot gat is, en ik dus ook op vrijdag een video post.

Ik zag daarnaast in mijn analytics dat maandagavond ook een drukke avond is, dus dan post ik tegenwoordig ook een video. Met dit tempo ben ik natuurlijk iedere keer snel door mijn video’s heen, maar ik denk dat dit wel nodig is om momentum op te bouwen voor een nieuw kanaal, en zodra er een stevig basis ligt, zou ik weer terug kunnen naar 3 of zelfs 2 video’s per week.

Maandag shooting day

Dus ik ben de hele maandag, van 7:00 tot 22:30, bezig geweest met het maken van ASMR-video’s. Het begon letterlijk toen mijn wekker ging, want gedurende de dag ging ik ook een ASMR-day-in-life vlog maken, wat heel veel kijkers heel leuk schijnen te vinden.

Tussen het maken van die video door heb ik onder andere twee meditatie ASMR-video’s gemaakt en een video waarbij ik de reacties van abonnees voorlees. Ik vond dat wel een grappig concept en het lijkt een beetje op een andere video die ik gemaakt hebt, die erg goed ontvangen werd!

Ook heb ik weer een eet-ASMR-video gemaakt, ook wel een Mukbang genoemd. Dit keer met sushi. Enig nadeel is dat ik heel snel vol zit. Ik snap niet hoe andere dat doen! Die eten zo veel en snel! Ik zat na 8 minuten echt bomvol!

Natuurlijk moeten die video’s vervolgens bewerkt worden. Bij de één gaat daar meer tijd inzitten dan bij de ander. Zo ben ik bij de meditatievideo zo klaar met bewerken, want dat is in één enkele shot gefilmd. Maar bij een video zoals day-in-the-life of het reactiefilmpje heeft wat meer tijd nodig.

Daarna maak ik de thumbnails en plan ik ze in op YouTube. Titel en beschrijving erbij schrijven en ze zijn er klaar voor. Achter de schermen gaat er altijd meer tijd inzitten dan je denkt. Gelukkig maar dat ik het nog leuk vindt om te doen!

Allereerste ASMR livestream

Het is dan eindelijk gelukt! Mijn allereerste ASMR livestream is een feit! Het was maandag al een drukke dag, maar ik heb mezelf een stok achter de deur gegeven, door het op mijn ASMR-kanaal bekend te maken dat ik live zou gaan, en ik heb toen meteen de livestream ingepland.

Hierdoor kon ik in elk geval niet meer terugkrabbelen, ook al was ik tegen die tijd misschien moe. Gelukkig maar dat ik dat gedaan had, want het was ontzettend geslaagd! Ik was bang dat ik een uur lang in mijzelf zou moeten gaan fluisteren, maar tot mijn grote verbazing kwamen de eerste mensen al redelijk snel in mijn chat.

Ik had mijn bureau volgelegd met dingetjes waarmee ik ASMR triggers zou kunnen maken. Toen was het 21:00 en tijd om voor het allereerst live te gaan op mijn ASMR-kanaal! Toch wel een beetje spannend, maar die spanning was achteraf nergens voor nodig!

Ik heb een uur lang met iedereen gekletst en tussendoor ASMR triggers en geluiden gemaakt. Ik vond het echt heel gezellig en het uurtje vloog werkelijk voorbij. Ondanks het natuurlijk niet echt een tijd was om in bed te liggen, waren er op het hoogste punt zo’n 18 mensen in de chat.

Tussenstand ASMR Youtube Kanaal

Een kleine tussenstand

Oké, het is weer even tijd voor een kleine tussenstand. Ik ben begonnen met ASMR video’s posten op 8 maart. Het is vandaag 18 mei, dus ik ben op dit moment 72 dagen bezig met mijn ASMR YouTube-kanaal. Hieronder een klein overzichtje!

Dagen bezig

Video’s online

Kijkuren

Views

Abonnees

72

33

1910

27,469

393

 

Live Asmr

Dus dat is gemiddeld per dag:

  • 5,4 abonnees
  • 26,5 kijkuren

Als dit gemiddelde een beetje stabiel blijft, betekent dat dus dat ik op mijn ASMR-kanaal over 112 dagen mijn 1000 volgers moet hebben gehaald. Het aantal kijkuren gaat sneller, die zou ik moeten halen over zo’n 79 dagen, dat is op 5 augustus. Maar ongeveer 7 september zou ik beide gehaald kunnen hebben, volgens de huidige berekeningen in elk geval!

Zal het me lukken om dit gemiddelde aan te houden of hoger te krijgen met de warme dagen die eraan zitten te komen? Lees het in mijn volgende update!

Liefs, Lady Diamond

on air