Inter Milan Vs Man City Champions League Finale

Champions League Finale 2023

Vanavond is het zover: de finale van de Champions League. Inter Milan en Manchester City gaan in Istanboel beslissen wie het beste team van Europa is. Voor voetballiefhebbers is dit een hoogtepunt in het seizoen, maar ook voor veel sportweddenschapsliefhebbers een mooie gelegenheid om een aantal weddenschappen te plaatsen. Wie denken wij dat de beste kansen hebben en wat denken de bookmakers?

Luuk geplaatst in Sport door Luuk Wouda
op 10 juni 2023
laatste update: 10 juni 2023
Inter Milan Vs Man City Champions League Finale

Champions League 2022/ 2023 voor de Nederlandse clubs

Dit seizoen begon met de kans op twee Nederlandse clubs in de Champions League. Ajax mocht deelnemen aan de poulefase, terwijl PSV het helaas niet wist te halen en moest doorstromen naar de Europa League.

Ajax begon sterk met een 4-0 overwinning op Rangers, maar helaas was dat ook direct het hoogtepunt van het seizoen. Tegen Liverpool en Napoli werd twee keer kansloos verloren, met een 1-6 nederlaag als absoluut dieptepunt, waardoor een diepe run in de Champions League niet meer mogelijk was. De focus, van de Nederlandse voetballiefhebber kon dus worden verlegd naar de andere clubs.

FCB Vlag
De vlag kon worden binnengehaald

Grote namen niet naar de knock-outfase

Waar we vroeger standaard de grote namen al konden opschrijven voor de knock-outfase, lijkt dat de laatste jaren toch wat te veranderen. Zo zijn er al grote namen die zich niet eens kwalificeerden, denk aan Manchester United, maar ook zagen we in de groepsfase een aantal grote clubs die niet bij de eerste twee eindigden.

We noemen hierbij Atletico, Barcelona, Sevilla en Juventus. Clubs waar je niet van zou verwachten dat ze al stranden in de groepsfase.

Inter Milan Fans
Veel redenen om te juichen

De weg naar de finale: Inter Milan

Inter Milan begon in groep C met Bayern München, Barcelona en Plzen. Een groep waar je liever niet in zit, omdat er met Bayern en Barca toch twee giganten aanwezig waren. Toch wist Inter zich met 10 punten te verzekeren van de knock-outfase. In de groep werden de volgende resultaten behaald:

  • Inter - Bayern 0-2
  • Plzen - Inter 0-2
  • Inter - Barcelona 1-0
  • Barcelona - Inter 3-3
  • Inter - Plzen 4-0
  • Bayern - Inter 2-0

Het was duidelijk dat Bayern de sterkste in de groep was, maar we weten ook dat Inter de finale heeft gehaald en de Duitsers niet. Hoe verliep de knock-outfase voor Inter Milan?

In de achtste finale werd FC Porto uitgeschakeld met een 0-0 gelijkspel en een 1-0 overwinning. Daarna werd in de kwartfinale afgerekend met Benfica. Een 3-3 gelijkspel en een 0-2 overwinning waren meer dan genoeg om naar de halve finale te gaan. In de halve finale werd tweemaal gewonnen van stadsgenoot AC Milan met 2-1 en 0-1. Behalve tegen Benfica (3-3) werd er niet veel gescoord. Maar is dit niet juist wat we kennen van Italiaanse ploegen? De verdediging dicht houden en dan zelf stiekem een doelpunt maken.

Haaland Man City
10 CL games 12 goals!

De weg naar de finale: Manchester City

Manchester City werd relatief eenvoudig groepswinnaar in groep G, zoals verwacht met Dortmund, Sevilla en Kopenhagen als tegenstanders. Toch werden niet alle wedstrijden gewonnen door Man City. In de groep behaalden ze de volgende resultaten:

  • Sevilla - Man City 0-4
  • Man City - Dortmund 2-1
  • Man City - Kopenhagen 5-0
  • Kopenhagen - Man City 0-0
  • Dortmund - Man City 0-0
  • Man City - Sevilla 3-1

Twee keer werd er 0-0 gelijkgespeeld en zowel in de Champions League als in de Premier League was City nog niet helemaal in vorm. Toch maken ze nu kans op de treble, je kunt dus wel stellen dat ze zich goed hebben herpakt. Hoe verliep hun route verder naar de finale?

In de achtste finales leek het spannend te worden tegen Leipzig. Uit werd er 1-1 gespeeld en Leipzig kreeg dichtte zichzelf kansen toe om verder t gaan.  In Engeland werd er echter keihard met ze afgerekend met een overtuigende 7-0 overwinning voor City.

In de kwartfinale moest er afgerekend worden met een internationale topclub. Bayern München werd in Engeland met een 3-0 nederlaag naar huis gestuurd, terwijl het in Bayern 1-1 werd. Meer dan genoeg om de halve finale te bereiken. In deze halve finale stond City tegenover een andere grootmacht, Real Madrid. Na een 1-1 gelijkspel in Madrid, domineerde City in Manchester en wonnen ze met maar liefst 4-0.

Manchester City weet dus wel hoe ze moeten scoren, waarbij vooral Haaland als een beest tekeer gaat. De thuiswedstrijd tegen Real Madrid was indrukwekkend om te zien. De vraag is echter of ze dat straks ook gaat lukken tegen een Italiaanse ploeg!

Wat zijn de odds?

Voetballiefhebbers die een weddenschap willen plaatsen, willen natuurlijk weten wat de odds zijn. Daarom hebben we gekeken bij 3 van onze partners om te zien welke odds er beschikbaar zijn. We houden het simpel en hebben alleen gekeken naar 1x2. Natuurlijk is het een finale en moet er een winnaar zijn. Maar bij 1x2 weddenschappen wed je op de reguliere speeltijd, dus de stand na 90 minuten + blessuretijd. Verlenging en penalty's tellen niet mee bij deze weddenschap. Als je de eindwinnaar wilt kiezen, dan moet je een weddenschap plaatsen op "wint de competitie".

Bookmaker Inter Milan Gelijkspel Manchester City
Bet365 7.00 4.50 1.45
Circus 6.90 4.75 1.48
Unibet 7.50 4.90 1.47

** dit zijn de odds op het moment van schrijven van dit artikel

Wat denkt Onetime?

Allereerst hopen wij op een mooie en spannende wedstrijd. De finale van de Champions League is een hoogtepunt in het voetbalseizoen en het liefst zien wij een 3-3 gelijkspel na 90 minuten, gevolgd door een verlenging waarin beide ploegen nogmaals scoren, om vervolgens te eindigen met een epische penaltyreeks.

Helaas zal dit waarschijnlijk niet gebeuren. Als we kijken naar de aangeboden odds, lijkt Manchester City de gedoodverfde favoriet te zijn. Ook als we terugblikken op de wedstrijden die we in de halve finales hebben gezien, zou je zeggen dat Manchester City heer en meester zou moeten zijn.

Maar de finale draait om één wedstrijd. En als er een club is die zich volledig kan aanpassen aan de tegenstander, dan is het Inter Milaan wel. Het is dus mogelijk dat Manchester City het doel niet zo gemakkelijk weet te vinden. Misschien kan een inzet op een gelijkspel daarom winstgevend zijn. En als je echt een gokje wilt wagen, kun je natuurlijk op Inter inzetten, maar dat lijkt wel heel erg op een long shot.

Wedden op de Champions League finale

Wil je zelf een weddenschap plaatsen op de Champions League finale? Dat is eenvoudig mogelijk bij een van onze bookmakerpartners. Bij onderstaande bookmakers kun je volledig legaal een weddenschap plaatsen op de aankomende wedstrijd.

Leovegas Review

LeoVegas

100% FREE BET tot max. €50!
Logo Jacks.nl

Jack's.nl

€60 aan Free Bets
Circus

Circus Casino

Tot €250,- aan Free Bets
on air