Bitcoins Kompas

Cryptocurrency - top 10 grootste stijgers 2017

Cryptocurrencies stijgen en dalen. Vooral het stijgende karakter is voor veel mensen interessant, hoewel er sinds enige tijd ook kan worden gespeculeerd op een daling van een specifieke cryptomunt.

De afgelopen jaren is er een wildgroei aan cryptocurrencies ontstaan. Enkele van deze cryptomunten zullen wellicht een toekomst hebben en het gros zal waarschijnlijk sneuvelen.
Op het moment van schrijven, bestaan er maar liefst 1358 verschillende cryptocurrencies. Enkele van deze cryptocurrencies, hebben een enorme groei doorgemaakt. En dan is enorm nog maar flauwtjes uitgedrukt, want als jij er vanaf het begin van het jaar in had geïnvesteerd, had je wellicht nooit meer hoeven te werken. We hebben de top 10 grootste stijgers van 2017 voor jou op een rijtje gezet.

Transpareng BG TG geplaatst in Crypto door Frank Kruit
op 2 februari 2023
Bitcoins Kompas

Cryptocurrencies: toppers van 2017

Onderstaande cryptocurrencies hebben een duizelingwekkende stijging doorgemaakt in het afgelopen jaar (gemeten over de laatste 365 dagen). Vooral de nummer 1 in deze lijst heeft een absurde stijging weten te realiseren.

1. DigiCube

Digicube heeft een prijsstijging doorgemaakt waar menig belegger jaloers op zal zijn. De prijsstijging zelf had waarschijnlijk een iets minder fraaie oorzaak: dit had te maken met het ‘pump & dump‘ fenomeen.

Over digiCube zelf is maar weinig te vinden, de website lijkt niet eens te werken. Over digiCube is bekend dat het een decentrale munt is waarbij je zowel privé als zichtbare transacties kunt maken. Wanneer je hier als investeerder bij had gezeten, had het je waarschijnlijk niets uitgemaakt. Met enkel een tientje inleg, had je miljoenen kunnen verdienen. En dat is toch veel voor dit mysterieuze muntje!

De stijging in % in het afgelopen jaar: 28.781.000%

2. Einsteinium

Einsteinium heeft zijn naam te danken aan de heer Einstein. Het heeft een open source netwerk en is vooral bedoeld om kennis over blockchain te vergroten. Men kan deze altcoin aankopen en met dit geld wordt onderzoek gedaan naar blockchain technologie. En hoe toepasselijk: de afkorting van deze coin is de bekendste formule uit de relativiteitstheorie: EMC2!

Einsteinium doet het erg goed en heeft dan ook een mooie plek (39) in de coinmarketcap.

De stijging in % in het afgelopen jaar: 207.500%

Einsteinium
Einsteinium
Verge 1
Verge
Groestlcoin
Groestlcoin

3. Verge (XVG)

Verge is een cryptomunt waarbij anonimiteit en veiligheid de speerpunten zijn. Transacties via verge kunnen niet worden achterhaald. Deze cryptomunt is te vergelijken met Monero. Naast veiligheid en anonimiteit, worden transacties met verge supersnel uitgevoerd. Verge heeft een enorme community en onlangs sprak niemand minder dan John Mcafee lovende woorden over deze munt. Hij gaf aan dat verge nooit meer zou verdwijnen, juist vanwege het anonieme karakter.

De stijging in % in het afgelopen jaar: 111.500%

4. GroestlCoin

Groestlcoin is een altcoin: het heeft veel weg van de technologie achter bitcoin, echter met een paar mooie aanpassingen. Via groestlcoin kun je net als bij verge anonieme transacties uitvoeren. Bovendien kun je deze transacties ultrasnel en goedkoop laten verlopen. Ook zijn ze bezig met het ontwikkelen van zijketens, waarop applicaties kunnen worden gebouwd. Het voordeel van het bouwen van apps op zijketens is dat de originele blockchain geen snelheid verliest.

Laat je vooral niet afschrikken door de naam, deze altcoin heeft aardig wat potentie.

De stijging in % in het afgelopen jaar: 110.400%

5. BananaBits

BananaBits: we hebben voor deze coin het internet afgezocht naar meer informatie. Opmerkelijk: er is geen website over deze altcoin en op twitter hebben ze in 2015 voor het laatst iets van zich laten horen.

Waarschijnlijk was het doel om heel snel geld te verdienen en niets meer dan dat. BananaBits is een alternatieve bitcoin op basis van ‘proof of stake'. Bananabits is alleen al ongeloofwaardig vanwege het foeilelijke logo, maar dat hier mensen schatrijk mee zijn geworden, kunnen we wel raden.

De stijging in % in het afgelopen jaar: 105.500%

6. Transfercoin

TransferCoin zou de nieuwe PIVX moeten zijn, volgens veel mensen. Deze cryptomunt richt zich op het mogelijk maken van transacties tussen (online) winkels en consumenten. Dit is de focus en dit proberen ze voor elkaar te krijgen, door een grote community op te bouwen die het product willen omarmen.

TransferCoin kan snel worden verhandeld en is beveiligd en niet te traceren. Qua marktaandeel liggen ze nog ver achter op PIVX, ondanks de grote stijging in het afgelopen jaar.

De stijging in % in het afgelopen jaar: 103.300%

7. Pivx

PIVX is een acroniem voor ‘Private Instant Verified Transaction (X)‘ en werd in februari 2016 gelanceerd onder de naam Darknet. De naam is later veranderd, omdat het beter zou passen in de huidige visie. PIVX is net als verge en transferCoin gericht op het maken van volledig beveiligde en anonieme transacties. Leuk detail is dat team PIVX bestaat uit leden van de gemeenschap. Leden worden vermeld op de website, ondanks dat men anonimiteit hoog in het vaandel heeft staan.

De stijging in % in het afgelopen jaar: 84.500%

8. Sphere

Er zouden geruchten de ronde gaan over een mogelijke samenwerking met Microsoft (net als MIOTA), maar verdere informatie blijft achterwege. (SPHR) is meer dan alleen een cryptomunt, het is een hulpmiddel om de handel in de crypto-wereld te verbeteren.

Bijzonder detail: Tim Draper, bitcoin miljonair, heeft sphere in zijn portefeuille. Op dit moment kun je sphere enkel verkrijgen via Bittrex en staat hij bij de eerste 300 munten qua marktaandeel.

De stijging in % in het afgelopen jaar: 62.750%

9. Martexcoin

MarteXcoin is een cryptomunt die het mogelijk maakt sneller transacties uit te voeren. Bovendien worden transacties veilig en anoniem opgeslagen. Deze cryptomunt maakt gebruik van ‘proof of stake' in combinatie met ‘proof of work'. De ontwikkelaars achter deze coin zijn altijd op zoek naar innovaties om ervoor te zorgen dat de coin klaar is voor de toekomst. Wat wel opmerkelijk is, is het feit dat de website van deze cryptomunt de stempel ‘gevaarlijk' heeft door de virusscanner van Mcafee.

De stijging in % in het afgelopen jaar: 60.100%

10. Universal Currency

Universal Currency (UNIT) is een virtuele munt die gebruik maakt van peer-to-peer-technologie, zodat er geen centrale autoriteit aan te pas hoeft te komen. Het ontwerp is openbaar en iedereen kan deelnemen. Het beheren van transacties wordt uitgevoerd door het netwerk.

Volgens de ontwikkelaars is dit “Cryptocurrency For The World”. Volgens mij: niet doen, UNIT heeft geen bijzondere eigenschappen en beschikt over een website, waar bijna geen informatie te vinden is. Wil je als virtuele munt het vertrouwen krijgen, zou dit toch echt beter moeten. Desondanks een flinke stijging over het afgelopen jaar.

De stijging in % in het afgelopen jaar: 58.850%

Top 3 grootste stijgers met grootste marktaandeel

Een aantal van de genoemde cryptocoins hebben volgens ons geen toekomst. Daarom is het goed om een aantal van de grootste cryptovaluta te bekijken voor wat betreft de procentuele stijging over het afgelopen jaar. Als we de huidige top 10 bekijken met grootste cryptocurrencies, hebben de volgende 3 munten de grootste stijging doorgemaakt in het afgelopen jaar. De volgende cryptovaluta staan tevens in het lijstje van de beste cryptomunten voor 2018.

1. Nem

NEM (cryptomunt heet XEM) is een afkorting voor ‘New Economy Movement'. De ontwikkelaars hierachter hebben een unieke blockchain ontwikkeld met een bijzondere eigenschap, namelijk Proof of Importance. Houders van XEM worden beloond naar de mate van ‘importance'.

De koers steeg het afgelopen jaar met: 16.700%

2. Ripple

Ripple is anders dan Bitcoin. Daar waar Bitcoin decentraal is, heeft Ripple een centrale organisatie. Hierdoor kunnen beslissingen binnen het netwerk sneller worden gemaakt. Ripple moet dé schakel worden tussen consument en bank.

De koers steeg het afgelopen jaar met: 11.950%

3. Dash

De mensen achter Dash hebben deze cryptomunt ontwikkeld met het doel snelle en semi-anonieme transacties te kunnen verrichten, door consumenten. 10% van alle transactie fees wordt in de ontwikkeling van de munt gestopt.

De koers steeg het afgelopen jaar met: 9.665%

on air