IOTA (MIOTA) is volgens veel mensen dé toekomst. De ontwikkelaars bereiden zich voor op de toekomst, door IOTA uit te rollen. Deze cryptomunt moet dienen als een soort van schakel, tussen jou, jouw apparaten en bedrijven. Hoe ze dat willen bereiken, lees je in dit artikel.
Wat is IOTA
IOTA (koers en market cap) is een alternatieve blockchain oplossing voor The Internet of Things. In de toekomst staan steeds meer apparaten in verbinding met het internet. Van een koelkast tot een elektrische auto. Deze ontwikkeling is niet zonder gevaar, want een heleboel van deze apparaten zijn slecht beveiligd.
Dit kan desastreuze gevolgen hebben. Uiteraard wordt hier alles aan gedaan om dit te beveiligen. Middels IOTA kunnen deze apparaten worden beveiligd.
Deze cryptomunt moet ervoor zorgen dat alle transacties en informatieoverdracht tussen apparaten en bedrijven/consumenten beveiligd worden. Houders van de munt kunnen deze processen valideren. IOTA heeft hiervoor het Tangle netwerk ontwikkeld, waardoor dit mogelijk is.
De technologie van blockchain vergt veel rekencapaciteit, doordat gebruikers steeds moeilijkere rekensommen moeten oplossen. Naast dat dit veel energie kost, zorgt dit ook voor grotere transactiekosten. Het Tangle netwerk werkt op een andere wijze, waardoor er meer transacties kunnen plaatsvinden en waarbij er geen kosten worden gemaakt. Dit is essentieel om ervoor te zorgen dat er eindeloos veel microtransacties kunnen worden gemaakt, zonder dat het geld kost.
Internet of Things (IoT)
Internet of Things: het is iets waar we steeds meer mee te maken krijgen. Veel van onze apparaten hebben reeds een verbinding met het internet. Denk aan je smart TV, koffiezetapparaat, maar ook het speelgoed van de kinderen.
Het moet er allemaal voor zorgen dat processen energiezuiniger kunnen worden gemaakt, het milieu minder wordt belast, oplossingen bieden voor minder criminaliteit en veel meer nuttige zaken.
Toch is het allemaal niet zo rooskleurig als dat het klinkt, want daar waar data rondslingert, zijn er criminelen die daar op inhaken. Het is dus noodzakelijk dat dit alles goed beveiligd zal worden.
IOTA: wat kun je ermee?
De primaire taak van IOTA is om alle slimme apparaten in de wereld op een efficiënte manier te beheren. Het creëert een “economie van dingen”, waar we de rekenkracht van onze slimme apparaten overal ter wereld in realtime kunnen delen.
Maar daarnaast is IOTA ook voor andere zaken in te zetten:
Data overdracht
Doordat IOTA gebruik maakt van het Tangle netwerk is het erg eenvoudig om data over te dragen tussen verschillende apparaten. Belangrijk hierbij is het stukje veiligheid: het is onmogelijk voor indringers om hier een vinger tussen te krijgen.
Gedeelde informatie
IOTA maakt het mogelijk dat meerdere gebruikers informatie kunnen ophalen over één apparaat. Deze informatie kan gedeeld worden
Discussieer mee op ons forum over de hoogvlieger MIOTA.
Alles kan worden ingezet
IOTA kan alles met een chip gebruiken en tot een dienst maken. Hierbij kun je denken aan computerkracht, WIFI, drones en andere apparaten. Indien je geen gebruik maakt van deze apparaten, zou je deze beschikbaar kunnen stellen.
Schaalbaar
Over het algemeen kan worden gezegd dat alles wat een schaalbaar grootboek nodig heeft, gebruik kan maken van IOTA's eigen Tangle netwerk.
IOTA Partnerships
Deze cryptomunt heeft een aantal zeer belangrijke partners om zich heen. Zo zijn er een aantal universiteiten waarmee wordt samengewerkt. Studenten doen hierbij onderzoek naar de toepassingen van IOTA.
Daarnaast zijn er specialisten (studenten) betrokken bij het onderzoek naar andere grootboek toepassingen, die bovenop het bestaande grootboek kunnen worden gebouwd.
Verder is IOTA een samenwerking aangegaan met F6S, een enorm platform van ontwikkelaars en specialisten. Dit zou ervoor moeten zorgen dat de mogelijkheden van Tangle verder worden bekeken.
Tot slot is IOTA in zee gegaan met niemand minder dan software gigant Microsoft, voor het ontwikkelen van een blockchain oplossing. Er is dus genoeg steun van allerlei mensen en bedrijven die het product steunen.
IOTA wallet
Naast dat je MIOTA op je exchange kan laten staan, kun je gebruik maken van één van de wallets die beschikbaar zijn. Om gebruik te maken van één van de wallets dien je deze te installeren. Het ligt aan de soort wallet hoe moeilijk de installatie hiervan is. Je kunt de volgende wallets gebruiken:
- Lightwallet (setup makkelijk);
- Android wallet (setup makkelijk);
- GUI Full Node (setup gemiddeld)
- Headless Node Full Node (setup moeilijk)
Speculeren op een koersstijging of koersdaling
Er zijn verschillende mogelijkheden om te kunnen profiteren van cryptovaluta. Een van de methodes is via CFD's. Hiervoor kun je storten en uitbetalen via Ideal, Paypal of een ander gewenste methode.
“CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.”
Exchanges die MIOTA aanbieden
Conclusie
IOTA belooft de oplossing te zijn voor het beheer van alle slimme apparaten. Het moet ervoor zorgen dat jij als consument in staat bent jouw ongebruikte apparaten te verhuren en andermans apparaten in te huren voor diens rekenkracht. IOTA maakt dit mogelijk door een schaalbaar netwerk, waardoor er geen kosten zijn.
Aangezien er steeds meer apparaten zijn, die op het internet informatie uitwisselen, is er een goede oplossing nodig. Het wordt alleen maar belangrijker. Alles staat nog in de kinderschoenen, maar heeft alle potentie om groot te worden. Zeker omdat er veel mensen meedenken om het product naar een hoger niveau te tillen.