Craig Wright

Crypto nieuws: Craig Wright nog steeds ongeloofwaardig als Satoshi Nakamoto

In de bruisende arena van de cryptowereld blijft één mysterie onopgelost: de identiteit van Satoshi Nakamoto, de meesterbrein achter Bitcoin en de blockchain. Terwijl het pseudoniem Nakamoto blijft gehuld in nevelen, betwist een man genaamd Craig Wright stoutmoedig deze eretitel.

Maar in een zee van speculaties en juridische twisten, blijft Wright's claim om Satoshi te zijn rammelend. COPA is het zat en wil Wright voor altijd het zwijgen opleggen over deze kwestie. Ontdek hoe deze epische rechtszaak zich ontvouwt en of Wright ooit de sleutel zal vinden tot de ultieme crypto-kroon.

Lady Diamond avatar geplaatst in Crypto door Jaimy Isarin
op 20 februari 2024
Craig Wright

Satoshi Nakamoto

Wie zich heeft verdiept in de geschiedenis van Bitcoin, weet dat Satoshi Nakamoto de bedenker en uitvinder van Bitcoin en de Blockchain is. Echter, Satoshi Nakamoto is een pseudoniem, en de ware identiteit of identiteiten zijn tot op heden onbekend. Niettemin zijn er tal van speculaties over wie er werkelijk achter de ontwikkeling van Bitcoin zit.

Naast speculaties zijn er ook mensen die beweren Satoshi Nakamoto te zijn, de bedenker van misschien wel de meest revolutionaire uitvinding van onze tijd, de Blockchain. Craig Wright is zo'n persoon. Momenteel loopt er wéér rechtszaak waarin Wright probeert te bewijzen dat hij schuilgaat achter dit pseudoniem. Dit keer tegen hem.

Handel en koop crypto via deze Nederlandse brokers

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €1000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's
Cryptonieuws Week 44

Wie is Craig Wright

Craig Wright, een Australische computerwetenschapper en ondernemer, beweert al jaren dat hij Satoshi Nakamoto is, de mysterieuze maker van Bitcoin. Hij is betrokken geweest bij verschillende rechtszaken waarin hij heeft geprobeerd dit te bewijzen.

Er zijn meerdere rechtszaken geweest waarin Craig Wright heeft geprobeerd te bewijzen dat hij Satoshi Nakamoto is. Hoewel ik niet het exacte aantal kan geven, zijn er verschillende gevallen geweest waarin Wright heeft beweerd dat hij de bedenker van Bitcoin is en heeft geprobeerd dit te bewijzen door middel van juridische procedures en verklaringen.

Deze rechtszaken hebben echter nog geen definitieve conclusie opgeleverd over de identiteit van Satoshi Nakamoto. Wright is een controversiële figuur in de cryptocommunity, en zijn beweringen worden over het algemeen met scepsis ontvangen.

Rechter

Rechtszaak COPA vs. Wright

De Cryptocurrency Open Patent Alliance (COPA) heeft Craig Wright voor de rechter gedaagd. Wright beweert al jaren dat hij de maker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto, is, maar heeft tot nu toe geen overtuigend bewijs geleverd. COPA wil nu definitief vaststellen dat Craig Wright niet Satoshi Nakamoto is.

De Australiër heeft in het verleden vaak rechtszaken aangespannen tegen mensen die hem tegenspraken, en zelfs tegen bitcoinontwikkelaars die gebruikmaakten van het Bitcoin whitepaper van Satoshi Nakamoto. Dit zorgde ervoor dat ontwikkelaars niet alleen aan het protocol konden werken, maar ook rekening moesten houden met juridische procedures.

COPA wil nu duidelijkheid scheppen over de identiteit van Craig Wright en zijn recht om wereldwijd tegen bitcoinontwikkelaars te procederen. Wright heeft een schikkingsvoorstel gedaan, maar COPA heeft dit afgewezen. De rechtszaak is op 5 februari van start gegaan.

Wright op de vingers getikt

In de voortdurende rechtszaak tegen Craig Wright, die beweert Satoshi Nakamoto te zijn, heeft een Britse rechtbank hem opgedragen om relevante argumenten te gebruiken. Wright moet bij de feiten blijven en stoppen met irrelevante beschuldigingen, zoals die tegen de Cryptocurrency Open Patent Alliance (COPA). De rechter, James Mellor, benadrukte dat de focus moet liggen op de vraag of Wright daadwerkelijk Satoshi Nakamoto is, niet op andere discussies over Bitcoin.

Praat mee over crypto op ons forum

on air