cryptonieuws week 38

Cryptonieuws: Nieuwe functie bij Finst, MT. Gox & PayPal

Het laatste cryptonieuws uit Nederland en daarbuiten wacht op je! Van de nieuwste ontwikkelingen bij Finst tot de aankomende Netflix-film 'Crypto Boy' en het belangrijke nieuws over MT. Gox investeerders: blijf op de hoogte van alle ins en outs in de cryptowereld met onze uitgebreide verslaggeving.

Transpareng BG TG geplaatst in Crypto door Frank Kruit
op 22 september 2023
laatste update: 23 september 2023
cryptonieuws week 38

Finst maakt crypto opnames mogelijk

Finst heeft goed nieuws voor haar gebruikers! Vanaf heden biedt het platform de mogelijkheid voor handelaren om hun cryptovaluta op te nemen en over te zetten naar een andere exchange of persoonlijke wallet.

Deze functie was al geruime tijd een grote wens van vele traders. Het is een vervolg op de stap die Finst in juli zette, toen het platform het mogelijk maakte voor gebruikers om cryptocurrency te storten.

Om de introductie van crypto opnames te vieren, biedt Finst nieuwe handelaren een welkomstbonus van €10 aan, mits zij voor 30 september voor ten minste €100 aan crypto kopen.

augur delist bitvavo

Bitvavo delist Augur (REP)

Een paar weken geleden vierde Bitvavo een indrukwekkende mijlpaal. Op de Nederlandse crypto exchange is het nu mogelijk om maar liefst 200 verschillende assets te verhandelen. Dit aanbod blijft in beweging, aangezien Bitvavo regelmatig nieuwe cryptomunten toevoegt aan haar platform. Maar zoals elke dynamische markt, betekent dit ook dat soms een munt plaats moet maken voor een andere.

Neem voor 5 oktober actie

Deze week bracht Bitvavo het nieuws naar buiten dat Augur (REP) binnenkort niet meer beschikbaar zal zijn voor handel. Er zijn diverse redenen waarom een munt delisted kan worden, variërend van technische complicaties tot veranderende marktdynamieken. Wat de exacte reden ook is, het is van belang voor houders van Augur om vóór 5 oktober actie te ondernemen. Na deze datum zal Augur namelijk van de Bitvavo-beurs worden verwijderd.

Omzetten of uitbetalen

Als je momenteel in het bezit bent van Augur via Bitvavo, zijn er verschillende stappen die je kunt overwegen. Je kunt ervoor kiezen om Augur om te zetten in een andere asset die beschikbaar is op Bitvavo. Een andere optie is om je Augur-tokens te versturen naar een andere crypto exchange of crypto broker waar het muntje nog wel wordt verhandeld.

Nieuwe film 'Crypto Boy' binnenkort op Netflix

Liefhebbers van cryptocurrency's kunnen vanaf 19 oktober hun hart ophalen bij Netflix. De langverwachte film 'Crypto Boy' maakt dan zijn debuut en belooft een boeiende kijkervaring voor iedereen die geïnteresseerd is in digitale valuta.

De film vertelt het verhaal van een jonge programmeur die verstrikt raakt in de complexe en vaak duistere wereld van cryptocurrency's. Terwijl hij worstelt met ethische dilemma's en de uitdagingen van een snel veranderende technologische wereld, moet hij keuzes maken die zijn toekomst en die van het digitale financiële landschap zullen vormgeven.

Zet daarom 'Crypto Boy' op je kijklijst van Netflix!

Binance waarschuwt: Stablecoins lopen risico door MiCA wetgeving

Binance, een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld, heeft een waarschuwing gegeven over de toekomst van diverse stablecoins. Vanwege de naderende MiCA wetgeving, die in 2024 in werking treedt, verwacht het bedrijf dat meerdere stablecoins van hun platform verwijderd zullen worden.

MiCA wetgeving en stablecoins

Hoewel een gedeelte van de MiCA wetgeving al actief is, heeft dit deel niets te maken met stablecoins. Het specifieke deel dat betrekking heeft op stablecoins zal in 2024 van kracht worden. Deze wetgeving legt strenge eisen op aan de uitgevers van stablecoins. Als ze niet aan deze eisen voldoen, mogen ze niet worden aangeboden binnen de Europese Unie. Opmerkelijk is dat op dit moment geen enkele stablecoin voldoet aan de eisen van de MiCA wetgeving.

Binance en de Europese markt

Het lijkt erop dat Binance vooruitloopt op deze veranderingen om in overeenstemming te zijn met de Europese wetgeving. De exchange heeft recentelijk te maken gehad met diverse uitdagingen in Europa. Zo is Binance onlangs uit Nederland vertrokken. Handelaren die actief waren op het platform kregen de kans om hun assets over te zetten met behulp van de overstapservice van Coinmerce. Deze service is echter niet langer beschikbaar, waardoor handelaren nu zelf de verantwoordelijkheid dragen om eventuele overgebleven cryptovaluta van Binance te verwijderen.

venmo

Venmo-gebruikers kunnen nu ook PayPal's nieuwe stablecoin PYUSD gebruiken

Zoals we onlangs in een nieuwsbericht meldden, kondigde PayPal begin augustus aan een nieuwe stablecoin te hebben geïntroduceerd, genaamd PayPal USD (PYUSD). Deze week kwam naar buiten dat gebruikers van Venmo, een betalingsapp van PayPal die vergelijkbaar is met Tikkie in Nederland, nu ook gebruik kunnen maken van deze stablecoin.

Met Venmo kunnen gebruikers eenvoudig geld versturen en ontvangen. Voorlopig is de app echter alleen beschikbaar voor een selecte groep mensen in de Verenigde Staten.

mt gox

Mount Gox Trustee verzet terugbetalingsdeadline

De trustee van Mount Gox, ooit een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld, heeft bekendgemaakt dat de deadline voor de terugbetaling aan de schuldeisers is verzet. Oorspronkelijk stond deze gepland voor 31 oktober 2023, maar dit is nu uitgesteld naar 31 oktober 2024. Mount Gox kwam in 2014 grootschalig in het nieuws toen het faillissement aankondigde na een enorme hack, waarbij ongeveer 850.000 bitcoins verloren gingen. Dit incident heeft geleid tot een groot aantal schuldeisers die sindsdien wachten op de terugbetaling van hun investeringen.

Bittere pil voor investeerders

Deze wijziging komt als een klap voor vele investeerders die al geruime tijd wachten op hun tegoeden van de inmiddels failliete exchange. Hun geduld wordt nu nog verder op de proef gesteld met deze verlenging van de wachttijd.

TheGreatOne onder de getroffenen

Onder de gedupeerden bevindt zich ook onze eigen TheGreatOne, die al jaren tevergeefs wacht op zijn investering. Zoals vele anderen had hij gehoopt dit jaar eindelijk zijn tegoeden terug te zien. Deze recente ontwikkeling betekent echter dat hij, samen met duizenden anderen, nog een jaar extra in onzekerheid blijft.

Handel veilig in crypto!

Sluit je aan bij één van onderstaande exchanges

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €10.000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's
on air