Cryptonieuws week 39

Crypto update: Kraken into aandelen & ETF's, Gemini stopt & meer

Voor het cryptonieuws van week 39 duiken we in het nieuws dat Kraken, een prominente Amerikaanse crypto beurs, zich gaat mengen in aandelen en ETF's. Daarnaast wordt de wereldberoemde crypto-influencer BitBoy plotseling gearresteerd tijdens een live stream, en komt een grote crypto-exchange in Hong Kong onder vuur te liggen wegens vermeende onregelmatigheden. Lees snel verder...

Transpareng BG TG geplaatst in Crypto door Frank Kruit
op 29 september 2023
laatste update: 29 september 2023
Cryptonieuws week 39

Handel veilig en betrouwbaar in crypto

We hebben de volgende crypto exchanges voor je geselecteerd:

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €10.000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's

Kraken beurs heeft plannen voor aanbieden van aandelen en ETF’s

De gerenommeerde Amerikaanse crypto beurs, Kraken, heeft plannen aangekondigd om zich in 2024 te richten op de handel in aandelen en ETF's. De beurs, die bekend staat om zijn crypto-handelsdiensten, richt zich in eerste instantie op de markten in het VK en de Verenigde Staten. Het doel is om deze uitgebreide dienstverlening in 2024 te lanceren, waarmee het de eerste crypto beurs met aandelen en ETF’s zal worden.

Geselecteerde gebruikers die in aanmerking komen voor deze nieuwe dienst zullen hierover bericht ontvangen. Het uiteindelijke saldo dat men op Kraken zal zien, biedt een totaaloverzicht waarin crypto, aandelen en ETF's zijn opgenomen.

CEO Dave Ripley licht toe

CEO Dave Ripley van Kraken lichtte toe:

"Het betreden van de aandelenmarkt is een spannende maar doordachte stap voor Kraken. Wij geloven dat deze diversificatie waarde toevoegt voor onze gebruikers, maar zijn ons er van bewust dat we ons richten op een uiterst competitieve markt’’

Wij denken dat deze zet van Kraken mogelijk kan worden geïnterpreteerd als een strategische beweging om zich te wapenen tegen toekomstige crypto bearmarkten.

''Door hun dienstenaanbod te diversifiëren, kan Kraken een stabielere positie in de markt behouden. Elke cryptowinter toont aan dat het voor sommige crypto brokers en exchanges een uitdaging is om te overleven. Met deze stap zou Kraken wel eens een nieuwe trend kunnen zetten in de branche."

Ben Armstrong Bitboy

Crypto-influencer BitBoy in opspraak

In een schokkende wending van gebeurtenissen is de wereldberoemde crypto-influencer Ben Armstrong, beter bekend onder zijn alias 'BitBoy', opgepakt tijdens een live stream. Dit incident komt slechts een week nadat hij de wenkbrauwen deed fronsen door openlijk om Ripple-donaties te vragen om zijn lopende rechtszaak te bekostigen.

Eerdere controverses

Vorige week kwam Armstrong in het nieuws toen hij zijn volgers vroeg om Ripple (XRP) tokens te doneren in verband met een rechtszaak tegen zijn voormalige zakenpartners. Het nieuws veroorzaakte heel wat opschudding in de crypto-gemeenschap, waarbij velen zich afvroegen waarom iemand met zijn status en veronderstelde rijkdom om financiële steun zou vragen.

De arrestatie: Wat ging er mis?

Deze week kwam de situatie tot een hoogtepunt toen Armstrong, midden in zijn live stream, onverwacht werd geconfronteerd met de politie en live voor duizenden kijkers werd gearresteerd. Het exacte motief achter zijn arrestatie is nog niet duidelijk, maar de beelden van een verbouwereerde BitBoy die door de politie wordt meegenomen, gingen snel viraal.

Armstrong en controverse: Een bekend verhaal

Dit is niet de eerste keer dat Armstrong in opspraak komt. Hij staat bekend om zijn controversiële YouTube-video's waarin hij verschillende crypto-projecten promoot en daarmee zijn volgers aanspoort bepaalde crypto te kopen.

Het grote punt van kritiek hierbij is dat hij vaak niet onthult dat hij betaald wordt om deze projecten te hypen, wat velen in de industrie als een groot ethisch probleem zien.

JPEX exchange

Grote Crypto exchange JPEX sluit deuren

JPEX, een vooraanstaande crypto platform gevestigd in Hong Kong, heeft recentelijk de deuren moeten sluiten. Er zijn diverse beschuldigingen van fraude en onregelmatigheden geuit aan het adres van de exchange, wat leidde tot een uitgebreid onderzoek door de financiële toezichthouder van Hong Kong.

Arrestaties, waaronder crypto-influencers

Als gevolg van dit onderzoek zijn er meerdere arrestaties verricht. Onder de arrestanten bevonden zich enkele prominente crypto-influencers, die vermoedelijk betrokken waren bij de verdachte activiteiten van JPEX. Hun precieze rol en betrokkenheid worden nog onderzocht.

De toezichthouder in Hong Kong heeft naar aanleiding van het JPEX-schandaal aangekondigd een lijst te publiceren met daarop crypto-bedrijven die als verdacht worden beschouwd.

Dit initiatief is bedoeld om het publiek te waarschuwen en hen te helpen bij het nemen van geïnformeerde beslissingen over hun investeringen in de crypto-sector.

Hong Kong omarmt crypto

Sinds het begin van dit jaar heeft Hong Kong de deuren geopend voor crypto-bedrijven, ondanks de complexe wereldwijde houding ten opzichte van cryptocurrencies. Deze open houding heeft veel nieuwe bedrijven aangetrokken en de regio gepositioneerd als een van de meest veelbelovende landen voor de crypto-industrie.

Gemini stopt dienstverlening in Nederland

De Amerikaanse crypto-exchange Gemini heeft aangekondigd haar diensten voor de Nederlandse markt te staken vanaf 17 november 2023. Deze beslissing is genomen vanwege eisen opgelegd door De Nederlandsche Bank (DNB).

Bitvavo als aanbevolen alternatief

In een recente blogpost op hun website, raadt Gemini haar Nederlandse gebruikers aan om over te stappen naar Bitvavo. De keuze voor Bitvavo komt voort uit het feit dat deze Nederlandse crypto beurs geregistreerd staat bij de DNB, wat het een betrouwbaar alternatief maakt.

Actie vereist vóór 17 november

Gebruikers van Gemini worden geadviseerd om hun crypto- en fiat-tegoeden vóór 17 november veilig te stellen. Hierbij hebben ze meerdere opties:

  • Het omzetten van hun cryptovaluta naar euro's binnen Gemini en dit vervolgens uit laten betalen naar een gelinkte bankrekening.
  • Het overzetten van hun cryptovaluta naar een andere crypto-exchange, zoals Bitvavo.
  • Het overbrengen van hun crypto naar een externe wallet.
Bitvavo Gemini

Geen extra kosten

Gemini heeft duidelijk gemaakt dat er geen handelskosten in rekening worden gebracht voor deze transacties, ook niet voor het uitbetalen in fiatgeld. Wel kunnen er, afhankelijk van de drukte op de blockchain, kosten worden gerekend voor het overzetten van crypto.

Consequenties van inactiviteit

Mocht een gebruiker vóór 17 november geen actie hebben ondernomen, dan zal Gemini de overgebleven cryptovaluta verkopen tegen een marktconforme prijs. De opbrengsten hiervan (minus eventuele kosten) zullen vervolgens worden overgemaakt naar de aan het account gelinkte bankrekening.

Praat mee over crypto

on air