Cryptonieuws Week 40

Cryptonieuws: BCM overname, Bitvavo de grootste & meer!

In dit nieuwsartikel bespreken we de overname van BCM door Kraken, voorheen bekend als Bitcoin Meester. Ook vertellen we over een onderzoek over de dominantie van Bitvavo als het grootste crypto-uitwisselingsplatform in Nederland en belichten we het aankomende evenement Bitcoin Amsterdam 2023. Lees verder voor het laatste Nederlandse cryptonieuws!

Transpareng BG TG geplaatst in Crypto door Frank Kruit
op 6 oktober 2023
laatste update: 6 oktober 2023
Cryptonieuws Week 40

Crypto kopen? Dit zijn onze favoriete exchanges

Ben jij voornemens crypto te kopen? Via onderstaande exchanges kun je veilig handelen. Profiteer van mooie welkomstaanbiedingen.

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €10.000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's

Kraken neemt BCM over, voorheen bekend als Bitcoin Meester

Kraken, de in Amerika gevestigde crypto exchange, is van plan om BCM (voorheen bekend als Bitcoin Meester) over te nemen. Deze overname is echter nog in afwachting van goedkeuring van verschillende autoriteiten, waaronder De Nederlandsche Bank.

Kraken: Een wereldwijde gigant in de crypto-wereld

Sinds zijn oprichting in 2011 heeft Kraken zich gevestigd als een dominante speler op de wereldwijde cryptomarkt. Met meer dan 10 miljoen klanten in meer dan 190 landen, heeft de exchange een indrukwekkende voetafdruk. Per kwartaal wordt er meer dan 200 miljard aan cryptocurrency verhandeld op Kraken.

Daarnaast biedt het platform de mogelijkheid om meer dan 200 cryptomunten te verhandelen, vergelijkbaar met het aanbod op Bitvavo.

BCM Kraken

BCM: Een Nederlandse trots in crypto

BCM, opgericht in 2017 en geregistreerd bij De Nederlandsche Bank, heeft zich snel gevestigd in de Nederlandse crypto-community. Hoewel deze crypto broker iets minder munten aanbiedt dan Kraken, met een totaal van iets meer dan 170, heeft het een solide klantenbestand opgebouwd.

Voorlopig hoeven klanten van BCM zich geen zorgen te maken of actie te ondernemen. Pas wanneer er definitieve duidelijkheid is over de overname, zal er verdere berichtgeving naar buiten komen.

De voordelen van de overname

Met de overname door Kraken kunnen BCM-klanten mogelijk profiteren van een uitgebreider handelsplatform, betere beveiligingsfuncties en een groter internationaal bereik. Het samenvoegen van de expertise en middelen van beide bedrijven kan leiden tot een versterkte positie op de Nederlandse en wereldwijde cryptomarkt.

Bitvavo is de grootste crypto exchange van Nederland

Uit recent onderzoek van Multiscope, uitgevoerd onder 4.000 Nederlanders in 2023, blijkt dat Bitvavo zich opnieuw heeft gevestigd als de grootste crypto exchange in Nederland. Het platform blijkt een marktaandeel van 47% te hebben.

Marktaandeel 

Bitvavo wordt op de voet gevolgd door Binance en Coinbase, elk met een marktaandeel van 14%. BLOX staat op de vierde plaats, gevolgd door Litebit.

De timing en daarmee de uitslag van dit onderzoek zijn opmerkelijk te noemen, aangezien Binance zich recentelijk heeft teruggetrokken uit Nederland en haar klanten heeft doorverwezen naar Coinmerce. Ook stopte Litebit met haar diensten en adviseerde haar klanten om over te stappen naar Bitvavo. 

Nieuwe munten Bitvavo (YGG) + (API3)

Nieuwe cryptomunten toegevoegd aan Bitvavo

Bitvavo heeft deze week aangekondigd dat het twee nieuwe cryptomunten heeft genoteerd aan haar exchange: Yield Guild Games (YGG) en API3 (API3). YGG is een gedecentraliseerde autonome organisatie gespecialiseerd in investeringen in non-fungible tokens (NFTs) binnen virtuele werelden.

API3 richt zich op het verbinden van smart contracts met APIs, waardoor een directe verbinding mogelijk wordt zonder tussenkomst van oracles.

Speciaal welkomstaanbod voor nieuwe klanten

Nieuwe klanten bij Bitvavo kunnen profiteren van een speciaal welkomstaanbod: zij kunnen tot een bedrag van €10.000 aan crypto kosteloos verhandelen. Een geweldige kans voor nieuwkomers.

Bitcoin Amsterdam 2023: Terug voor de tweede editie

Aankomende 12 oktober gaat de tweede editie van Bitcoin Amsterdam van start, die ditmaal twee dagen zal duren. Dit evenement belooft opnieuw een bron van kennis en netwerkmogelijkheden te zijn voor zowel particulieren die zich in de cryptowereld willen verdiepen als voor bedrijven die hun aanwezigheid in de crypto-sector willen versterken.

Een indrukwekkende line-up van sprekers

Een van de grote trekkers van het evenement is zonder twijfel het indrukwekkende scala aan sprekers. Onder hen bevindt zich Edward Snowden, de klokkenluider en cybersecurity-expert die bekend staat om zijn onthullingen over de NSA-spionageactiviteiten. Naast hem zal Mark Nuvelstijn, de CEO van Bitvavo, zijn inzichten delen, evenals Elke Karskens, de Country Director van Coinbase. Deze namen zijn slechts een fractie van de vele experts die hun kennis zullen delen tijdens dit twee dagen durende evenement.

Voor geïnteresseerden die dit niet willen missen: kaarten voor het evenement zijn verkrijgbaar via https://b.tc/conference/amsterdam. 

Samenwerking tussen DNB en BIS voor inzicht in cryptomarkt

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft de handen ineengeslagen met het BIS Project Atlas om dieper inzicht te krijgen in de snel evoluerende cryptomarkt. Om een holistisch beeld te verkrijgen, put Project Atlas uit een verscheidenheid aan bronnen.

Hierbij valt te denken aan off-chain gegevens van verschillende crypto-exchanges en on-chain data direct van openbare blockchains via nodes.

Doel van het project

Het primaire doel van deze samenwerking is om centrale banken en financiële toezichthouders van gedetailleerde en actuele informatie over de cryptomarkt te voorzien.

Door deze data kunnen zij beter geïnformeerd beleid en beslissingen nemen met betrekking tot de markt en komende MiCa wetgeving, die in 2024 van kracht gaat. 

Praat mee over crypto

on air