Cryptonieuws Week 44

Cryptonieuws: Finst pakt uit, Sam Bankman-Fried & Solana

In een week waar cryptokoersen stabiliteit hebben gevonden na een periode van flinke groei, blijft de digitale valutawereld ons verrassen. Van het nieuwe welkomstaanbod van Finst tot de veroordeling van Sam Bankman-Fried voor miljardenfraude, dit nieuwsartikel brengt de belangrijkste updates samen. Lees snel verder!

Transpareng BG TG geplaatst in Crypto door Frank Kruit
op 3 november 2023
laatste update: 3 november 2023
Cryptonieuws Week 44

Nieuw welkomstaanbod bij Finst

Finst, het nieuwste Nederlandse crypto platform, heeft opnieuw hun welkomstaanbod gewijzigd. Deze keer is het aanbod nog aantrekkelijker voor nieuwe klanten. Tot en met het einde van de maand november kunnen nieuwe klanten genieten van een €10 cashbonus zodra er voor tenminste €500 aan crypto wordt verhandeld op het platform.

Dit betekent dat Finst hun welkomstbonus heeft verdubbeld ten opzichte van de vorige maand. Finst maakt momenteel een sterke groei door en blijft klanten verrassen met nieuwe acties en de introductie van nieuwe cryptocurrencies. Slechts een paar weken geleden werden er maar liefst 54 nieuwe munten aan hun platform toegevoegd, wat het voor handelaren nog interessanter maakt.

Tot slot heeft Finst plannen om voor het einde van dit jaar stakingsopties toe te voegen aan hun platform. Dit betekent dat je binnenkort de mogelijkheid krijgt om crypto-activa te staken en beloningen te verdienen.

Finst (1)

Finst

€10 cash bonus
CBS News Sam Bankman-Fried
Screenshot via: https://www.cbsnews.com/

Sam Bankman-Fried schuldig bevonden aan miljardenfraude

Een Amerikaanse rechtbank heeft Sam Bankman-Fried, ooit een gerespecteerde naam in cryptocurrency land, schuldig bevonden aan een omvangrijke miljardenfraude bij de crypto exchange FTX. De voormalige topman riskeert nu een gevangenisstraf van maar liefst 110 jaar.

De fraude waarvoor Bankman-Fried schuldig is bevonden, draait om zijn rol als het meesterbrein achter grootschalig financieel wangedrag bij FTX. Hij gebruikte klantentegoeden voor riskante investeringen via zijn andere onderneming, Alameda Research.

Hiermee werden onder meer cryptomunten, vastgoed op de Bahama's en politieke donaties gefinancierd. Het gebruik van klantentegoeden voor deze doeleinden leidde tot bezorgdheid en het uiteindelijke faillissement van FTX.

Impact op andere cryptobedrijven, waaronder Bitvavo

De ondergang van FTX had ook gevolgen voor andere cryptobedrijven, waaronder de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Dit kwam doordat de belangen en financiën van deze bedrijven indirect met elkaar verweven waren. Bitvavo is er uiteindelijk bovenop gekomen.

Sam Bankman-Fried was ooit een van de jongste en meest bewonderde figuren binnen de crypto-industrie. Binnen korte tijd wist hij zijn vermogen op te bouwen tot tientallen miljarden dollars, waardoor hij een beroemdheid werd in deze branche. Zijn razendsnelle opkomst werd echter gevolgd door een even snelle ondergang, die nu resulteert in een mogelijke lange gevangenisstraf.

Sam Bankman-Fried zal pas in maart 2024 te horen krijgen hoe lang zijn straf daadwerkelijk zal zijn. Tot die tijd blijft hij in onzekerheid over zijn toekomst, terwijl de cryptowereld de nasleep van zijn ondergang verwerkt.

Solana Prijs Week 44

Solana: De grootste stijger in de top 10 munten

Solana (SOL) heeft de afgelopen zeven dagen indruk gemaakt door de grootste stijger te zijn binnen de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie. De munt zag een toename van meer dan 18%, tot de huidige prijs van €36.71. Op 1 november bereikte de koers kortstondig het niveau van €43.10. In de afgelopen 30 dagen is SOL zelfs met meer dan 65% is gestegen.

Solana vereenvoudigt ontwikkeling van crypto games met GameShift

Een van de aanjagers van Solana's koersstijging is de introductie van GameShift. Deze nieuwe tool vergemakkelijkt de ontwikkeling van crypto games op layer-1 blockchains aanzienlijk. Hierdoor kunnen ontwikkelaars gemakkelijk gebruikmaken van de mogelijkheden van Solana zonder diepgaande blockchain-kennis.

Dit nieuws was niet het enige aanjager: ook waren er verschillende prominente crypto figuren en bedrijven die een voorspelling deden over de toekomstige prijs van SOL. Een van hen, is vermogensbeheerder VanEck.

VanEck voorspelt potentieel voor SOL-koersstijging tot €3000

VanEck heeft een voorspelling gedaan over de toekomst van Solana. Volgens VanEck zou de SOL-koers in het meest optimistische scenario kunnen stijgen tot maar liefst €3000. Dit impliceert een enorme groei van 83 keer de huidige waarde van SOL.

Ondanks de positieve (prijs) ontwikkelingen rondom Solana, zijn er ook bezorgdheden over mogelijke prijsdruk. Deze zorgen zijn gerelateerd aan het faillissement van crypto-exchange FTX, waarvan wordt gezegd dat het nog steeds tientallen miljoenen aan SOL in bezit heeft.

Als schuldeisers aanspraak maken op deze activa, zou dit kunnen resulteren in een aanzienlijke verkoop van SOL, wat de koers negatief zou kunnen beïnvloeden.

US Capitol

Zorgen over AI sinds opkomst

Sinds de opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) zijn er door verschillende prominente figuren zorgen geuit over de mogelijke bedreiging die dit voor de samenleving kan vormen. Nu is daadwerkelijk actie ondernomen om sturing te geven aan AI.

Onlangs heeft de Amerikaanse regering een wetsvoorstel vrijgegeven om de AI-sector te reguleren. Dit voorstel, ondersteund door acht principes, beoogt de ontwikkeling van AI veilig en betrouwbaar te maken.

Het voorstel benadrukt de noodzaak om AI-modellen te standaardiseren, de belangen van de werkende bevolking te beschermen en burgerrechten te waarborgen.

Angst voor Vervanging van Banen door AI

Een van de voornaamste zorgen is de angst dat AI-banen zal vervangen, waardoor mensen overbodig worden. Het wetsvoorstel tracht deze zorg aan te pakken door o.a. opleidingen en trainingen te bevorderen om de bevolking in staat te stellen om te gaan met nieuwe technologieën.

Impact op AI Cryptovaluta's

Het nieuws over de aanstaande regulatie had onmiddellijk invloed op verschillende AI-gerelateerde cryptocurrency's. Sommige van deze digitale activa daalden tot wel 10% in waarde kort na de aankondiging. Echter, inmiddels zijn de koersen weer hersteld, en vandaag zien we zelfs dat meer dan 70% van de 150+ AI crypto-projecten in het groen staat.

Koop crypto!

Cryptovaluta schaf je aan via één van deze brokers.

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €10.000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's
on air