Bitvavo Red

Bitvavo: dé beste Nederlandse exchange? (2022 review)

Bitvavo is een exchange waarbij je zonder al te veel kennis en moeite verschillende soorten cryptovaluta kunt kopen, maar ook verkopen. We leggen uit hoe Bitvavo werkt en sluiten af met onze review van deze dienstverlening. Bitvavo is een Nederlandse exchange waar je veilig en vertrouwd cryptovaluta kan kopen, verkopen en bewaren. Iedereen die overweg kan gaan met betalingen middels iDEAL zou hier uit de voeten moeten kunnen.

Het aankopen van crypto is namelijk net zo eenvoudig gemaakt als het doen van een online aankoop. Ondanks dat het een Nederlands bedrijf betreft, kunnen ook buitenlanders hier terecht voor de handel in cryptovaluta. Het in 2017 gestarte bedrijf timmert flink aan de weg en heeft inmiddels een aardige positie verworven binnen de wereld van exchanges. Voorheen kon je hier alleen terecht via de webbrowser, maar inmiddels hebben ze ook een app waarmee je kunt handelen.

Bitvavo 175 Muntjes
Beoordeling:

Broker informatie


Jaar van lancering: 2017
Vestigingsland: Nederland
App: Android, iOS
Stortingsmogelijkheden:  Sofort, iDEAL, SEPA
Aantal cryptovaluta: 175+
Uitbetalen naar bank: Ja
Instrumenten: Cryptovaluta
Demo account: Nee

Voordelen

 • Lage fee
 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • Mogelijkheid om te chatten
 • Nederlands

Nadelen

 • Beperkt aantal handelsfuncties in de app
Bitvavo

OneTime eindoordeel:

Cijfer:

4,7/5
Bitvavo 175 Muntjes (1)
Bitvavo

Hoe werkt Bitvavo?

Stapsgewijs nemen we je mee in het proces. Van het registreren tot een eventuele uitbetaling. En alles daar tussenin. Je leert het in dit artikel allemaal zelf te doen. We kunnen nu alvast verklappen dat het makkelijker is dan je in eerste instantie zou denken.

Bitvavo: registreren

Registreren is heel simpel bij Bitvavo. Je hoeft enkel een paar noodzakelijke gegevens in te vullen. Vervolgens krijg je een e-mail met een link, waarop je moet klikken.

Hierna kun je direct aan de slag. Via ‘account' is er de mogelijkheid om een extra veiligheidsmaatregel in te schakelen: 2FA. Volg hiervoor de stappen zoals aangegeven.

Verificatie van paspoort of ID

Bitvavo vraagt enkel om een ID of paspoort, indien je voornemens bent grotere bedragen dan €2500 aan te kopen. Dit kan niet door het uploaden van je rijbewijs. Bitvavo is dit wettelijk verplicht: dit heeft te maken met het voorkomen van witwaspraktijken.

Is Bitvavo betrouwbaar?

Het grote voordeel van Bitvavo is dat het een Nederlands bedrijf betreft. Het zit gevestigd aan de Herengracht 450 in Amsterdam. Bovendien staan ze ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dit zorgt dat alles wat je wilt weten op te vragen is.

OneTime heeft Bitvavo al eens bezocht en gesproken met een van de eigenaren. Het team bestaat uit ervaren, jonge mensen. Allen met een passie voor cryptovaluta en met het doel het digitale valuta veilig en betrouwbaar te kunnen aanbieden.

Om de veiligheid te kunnen waarborgen hebben ze verschillende maatregelen getroffen, zoals de mogelijkheid van 2FA, IP beheer en anti-phishing beveiliging.

Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van zogenoemde cold – en hot wallets. De hot wallets worden gebruikt voor alle transacties, terwijl de cold wallets er zijn om cryptovaluta veilig te kunnen bewaren. Deze wallets zijn op veilige locaties opgeslagen.

Mocht het geval zich voordoen dat Bitvavo failliet zou gaan, is er niets aan de hand. Het gedeelte dat de betalingen regelt is omgedoopt tot een stichting.

Bitvavo is een betrouwbare Nederlandse exchange waar Onetime met een veilig gevoel handelt. Belangrijk is ook dat er nog nooit hacks hebben plaatsgevonden. Dat is een fijne gedachte.

Registreren Bij Bitvavo
Registreren bij Bitvavo

Storten van euro's in je account

Via Bitvavo kun je meer dan 50 verschillende cryptovaluta aanschaffen. Op dit moment kun je onder andere terecht voor de aankoop van meer dan 50 verschillende soorten cryptovaluta.

Voordat je in het bezit kunt komen van één van deze cryptomunten, is het noodzakelijk om geld te storten. Bij Bitvavo hanteren ze een minimumbedrag van €1, en een maximum van €10.000.

 

Laten we starten met het spekken van het account met euro's:

 1. Zorg eerst dat je telefoonnummer geverifieerd is
 2. Klik op euro's storten in het dashboard
 3. Kies het bedrag in euro's
 4. Kies één van de betaalmogelijkheden (overboeking/iDEAL)
 5. Vervolgens volg je de stappen op het scherm

Hierna zul je zien dat het bedrag in euro's in jouw account komt te staan. Hierna kun je je euro's omzetten in iedere gewenste cryptovaluta.

Euros Storten
Euro's storten

Aankoop van cryptovaluta

Nu je in het bezit bent van een goedgevulde balans, is het tijd om de stap te zetten naar de aankoop van de gewenste cryptovaluta. Hiervoor dien je de volgende stappen te maken:

 • Navigeer naar je dashboard;
 • Klik op de gewenste cryptomunt;
 • Zorg dat het tabblad ‘kopen' staat ingedrukt;
 • Vul het bedrag in euro's in (min. €5);
 • Druk op ‘kopen'

Indien je reeds in het bezit bent van Bitcoin, kun je dezelfde stappen doorlopen om jouw hoeveelheid Bitcoin te verkopen voor een andere cryptovaluta.

Staken van munten

Bij Bitvavo is het mogelijk munten te staken. Hiervoor moet je eenmalig toestemming geven. Wanneer je vervolgens in het dashboard de verschillende munten bekijkt, dan staat er achter de munt een groene S (je stelt de desbetreffende munt beschikbaar voor staking) of rode S (niet staken).

Munten Staken Bij Bitvavo
Munten staken bij Bitvavo

Bitcoin verplaatsen naar een exchange/wallet vanaf Bitvavo

Uiteraard is het ook mogelijk om cryptovaluta te verplaatsen vanaf Bitvavo, naar een exchange. Dit kun je doen omdat je wellicht voornemens bent een andere cryptomunt aan te willen schaffen dan dat ze bij Bitvavo in het assortiment hebben zitten.

Om bijvoorbeeld Ripple over te zetten naar een exchange zoals binance, neem je de volgende stappen:

 • Navigeer naar het dashboard
 • Klik op de gewenste valuta die je wilt verplaatsen
 • Vervolgens zie je hoeveel de balans bedraagt
 • Klik hoeveel je wilt verplaatsen en zorg dat je rekening houdt met de fee. De fee trek je af van het op te nemen bedrag
 • Vervolgens krijg je het totaalbedrag te zien inclusief fee
 • Hierna vul je het adres (plus eventueel een tag) waar je je cryptovaluta naartoe wilt verzenden

De laatste stap is cruciaal: deze moet je goed controleren, voordat je per ongeluk het bedrag naar een verkeerd (XRP) adres stuurt. Er kan enige tijd overheen gaan, alvorens jij je Ripples (XRP) hebt ontvangen.

Euros Opnemen
Euro's opnemen bij Bitvavo

Verkopen van cryptovaluta voor euro's

Stel dat je al die tijd, jouw cryptovaluta hebt bewaard op Bitvavo, dan is het tevens mogelijk om iedere gewenste cryptomunt, om te laten zetten in euro's. Hiervoor kies je voor verkoop en volg je deze stappen:

 • Klik op de gewenste cryptovaluta die je wilt verkopen via jouw dashboard
 • Kies vervolgens op het tabblad ‘verkopen'
 • Je vult het aantal stuks in dat je van een bepaalde munt wilt verkopen
 • Tot slot druk je op ‘verkopen'.

De gekozen cryptovaluta wordt vervolgens omgezet in euro's. Hierna kun je het pas uit laten betalen naar de gewenste rekening.

Voordat je geld kunt overmaken naar je rekening, dien je je rekening te verifiëren. Dit doe je door naar account te gaan, om vervolgens te drukken op ‘bankrekening koppelen'. Vervolgens moet je een bedrag van €1 overmaken via bijvoorbeeld iDEAL.

Om vervolgens het gewenste bedrag in euro's over te laten maken naar je eigen bankrekening, kies je voor ‘euros's opnemen' in het dashboard. Hierna volg je de stappen zoals aangegeven.

Storten Van Ark
Storten van Ark bij Bitvavo

Storten van cryptovaluta naar Bitvavo vanaf een exchange of wallet

Daarnaast kan het zo zijn dat je Bitvavo wilt gebruiken om cryptovaluta te bewaren (en om vervolgens om te laten zetten in euro's). Wanneer je jouw cryptovaluta op een exchange of wallet hebt staan, is er de mogelijkheid dit te storten op je Bitvavo account.

Maar hoe doe je dit?

 • Klik via ‘dashboard' op de gewenste munt die je wilt storten
 • Daarna klik je op het tabblad ‘storten'
 • Vervolgens krijg je het adres te zien
 • Kopieer het adres en plak deze bij withdrawal op jouw exchange of wallet
 • Klik op verzenden

Bitvavo app

Wil je onderweg ook jouw favoriete muntje aankopen? Dit kan! Bitvavo heeft voor haar iOS gebruikers en Android gebruikers een app. Daarmee heb je altijd en overal toegang tot jouw munten.

De app geeft dezelfde gebruikerservaring als de webversie: snelheid, eenvoudig en gebruikersgemak zijn de belangrijkste kernwaarden van deze app. De app biedt overigens dezelfde functionaliteiten als de webversie, hierin zijn geen concessies gedaan.

In de maand juli 2020 kun je tot €1000 per dag verhandelen, zonder handelskosten te hoeven betalen.

Bitvavo App (1)
Bitvavo app

Review van Bitvavo

Bitvavo is erg overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Je kunt er best wel behoorlijk wat cryptovaluta aanschaffen, middels verschillende stortingsmethodes. Het aanbod cryptovaluta blijft overigens toenemen, we zien regelmatig updates voorbij komen.

Gebruikersvriendelijk

Het platform is voor iedereen goed te begrijpen en hiermee zal de doelstelling van deze website zeker worden bereikt: ‘digitale valuta voor iedereen‘. We hebben de website vaak gebruikt en vooralsnog nergens tegenaan gelopen. Ook hebben ze altijd voldoende voorraad.

Klantenservice

Mocht je tussendoor vragen hebben voor wat betreft de dienstverlening van Bitvavo, is het mogelijk een e-mail te sturen. Zelf hebben we dit getest, waarna we binnen 3 minuten antwoord kregen op onze vragen. Bovendien beschikt de website over een FAQ, waar je behoorlijk wat antwoorden kunt krijgen. Helemaal top is dat Bitvavo ook over een chatfunctie beschikt, iets wat we in de wereld van exchanges veelal missen. Service is dus top geregeld! Het enige wat ontbreekt is een telefoonnummer.

Bitvavo fees

Waar we ook blij van worden, dat zijn de fees. De kosten voor de aankoop van cryptovaluta zijn marktconform. En hoe mer je handelt, des te goedkoper het wordt! Zie onderstaande schema voor de kosten.

VOLUME (30D) TAKER FEE MAKER FEE
€ 0+
0.25%
0.15%
€ 100 000+
0.20%
0.10%
€ 250 000+
0.16%
0.08%
€ 500 000+
0.12%
0.06%
€ 1 000 000+
0.10%
0.05%
€ 2 500 000+
0.08%
0.04%
€ 5 000 000+
0.06%
0.04%
€ 10 000 000+
0.05%
0.03%
€ 25 000 000+
0.04%
0.03%

We kunnen Bitvavo van harte aanbevelen aan alle nieuwkomers op de wondere markt van cryptovaluta.

Veelgestelde vragen over Bitvavo

Heeft Bitvavo een wallet?

Je kunt gebruik maken van de zogenoemde hosted wallets van Bitvavo. Dit is een portemonnee waar je digitale valuta in kunt bewaren. Helemaal gratis. Bovendien is het veilig.

Heeft Bitvavo een eigen app?

Ja, Bitvavo heeft een eigen App. Zowel Android gebruikers en iOS gebruikers kunnen de App downloaden.

Kun je bellen met Bitvavo?

Het is niet mogelijk om te bellen met Bitvavo. Een telefoonnummer ontbreekt. Wel kun je contact opnemen via de e-mail of gebruik maken van de live chat functie.

Wat is de minimale leeftijd om je aan te melden bij Bitvavo?

Wanneer je wilt handelen via Bitvavo moet je 18 jaar of ouder zijn. Hierop wordt gecontroleerd tijdens het verificatieproces.

Is het mogelijk om een tradingbot te gebruiken bij Bitvavo?

Ja, het is mogelijk om Bitvavo te gebruiken i.c.m. een tradingbot van Cryptohopper. Deze bot handelt automatisch voor je op de Bitvavo exchange.

Kun je hier USDT kopen?

Ja, je kunt diverse stablecoins kopen, waaronder USDT. Bitvavo maakt daarnaast gebruik van de EURO als stabiele munt.

Wat moet je doen als je je wachtwoord vergeten bent?

Via het inlogscherm kun je klikken op ‘wachtwoord herstellen'. De link voor wachtwoordherstel krijg je via de e-mail. Volg de stappen om het wachtwoord te herstellen.

Moet je belasting betalen over je winsten?

Belasting dien je te betalen als jouw bezittingen (waaronder waarde cryptovaluta) boven het vrijgestelde bedrag uitkomt in box 3. Lees ook over bitcoin en belastingen.

Wat is het minimumbedrag dat je in moet leggen voor een order?

Het minimale orderbedrag is vastgelegd op €5. Onder dit bedrag kun je geen digitale valuta aankopen.

Met welke betaalmethoden kun je bij Bitvavo cryptovaluta aanschaffen?

Mocht je digitale munten aan willen schaffen, kun je dit doen met de volgende betaalmethoden: Bancontact, bankoverschrijving, EPS, Giropay, iDEAL, MyBank & Sofort.

on air