Cryptonieuws week 46

Crypto update: Bitvavo website plat, Finst & aanvraag Ethereum ETF

In het cryptonieuws van week 46 blikken we terug op deze week. Het rommelde bij Bitvavo, maar er was ook goed nieuws. Daarnaast is er nieuws over Finst die in december mogelijk een nieuwe functie uit wil rollen. Ook kijken we naar de koersen van Bitcoin en Ethereum. Lees alles over crypto in het laatste nieuws!

Transpareng BG TG geplaatst in Crypto door Frank Kruit
op 17 november 2023
laatste update: 17 november 2023
Cryptonieuws week 46

Grootschalige storing bij Bitvavo

Het rommelde in de afgelopen week bij Nederlands grootste crypto exchange, Bitvavo. Op 14 november vond er een grootschalige storing plaats, waardoor gebruikers halverwege de middag tot begin van de avond niet meer konden inloggen op Bitvavo en crypto konden kopen.

Bitvavo hield haar gebruikers op de hoogte via X (voormalig Twitter) en kwam later die avond met een korte verklaring, waarin ze aangaf de storingen te onderzoeken samen met hun infrastructuurleverancier.

Een uitgebreidere verklaring moet nog volgen. Slechts één dag na het incident was het weer raak en lag de website er een uur uit. Bitvavo heeft zich meerdere malen geëxcuseerd voor de ongemakken.

Bitvavo In Oostenrijk

Goed nieuws uit Oostenrijk

Ondanks deze technische tegenslagen, was er ook goed nieuws vanuit Bitvavo. Onlangs ontving het bedrijf goedkeuring voor registratie als Virtuele Activa Dienstverlener bij de Oostenrijkse Financiële Markt Autoriteit (Finanzmarktaufsicht, FMA). Dit betekent dat Bitvavo nu crypto producten en diensten kan aanbieden op de Oostenrijkse markt.

CEO Mark Nuvelstijn uitte zijn enthousiasme over deze uitbreiding in Europa, en benadrukte de ambitie van Bitvavo om de leidende crypto exchange in Europa te worden.

Met ongeveer 1,5 miljoen Europese gebruikers die Bitvavo vertrouwen voor hun crypto handel en investeringen, ziet het bedrijf deze stap als een belangrijke mijlpaal in hun groeistrategie.

Finst komt met crypto staking in december

Finst, de grootste nieuwkomer in cryptoland, heeft via X (Twitter) laten weten dat ze hoogstwaarschijnlijk in december onchain staking willen aanbieden via hun platform. Tot nu toe blijft het crypto platform beperkt tot de handel in meer dan 100 cryptovaluta en het investeren in mandjes van crypto, via hun unieke feature 'crypto bundels'.

De komst van crypto staking zal voor veel investeerders een welkome aanvulling zijn. Bij concurrenten zoals Bitvavo en BLOX is dit al lange tijd mogelijk en kunnen investeerders tot wel 15% rendement krijgen over hun crypto. Finst belooft met nog hogere stakingrewards te komen.

Bitcoin koers 7 daags week 46 2023

Bitcoin maakt kleine duik

In de afgelopen 24 uur heeft de cryptocurrency-marktleider, Bitcoin, een kleine duik gemaakt. De digitale valuta, handelt momenteel 3,5% lager. Naast de prijsdaling heeft Bitcoin ook te maken gehad met een afname in handelsvolume.

In dezelfde periode waarin de prijs daalde, is het handelsvolume met 7% verminderd. Ondanks de recente prijsdaling, is de afgelopen week relatief stabiel gebleken voor Bitcoin. De munt is in deze periode met minder dan 2,5% gedaald in prijs.

Invloed van Amerikaanse economische cijfers

Deze recente daling van Bitcoin kan deels worden toegeschreven aan teleurstellende economische cijfers uit Amerika. De zorgen komen voort uit verschillende factoren. Inflatiecijfers, werkloosheidscijfers, en groeicijfers van de Amerikaanse economie hebben allemaal invloed op de mondiale financiële stabiliteit.

Deze cijfers zijn indicatoren voor de gezondheid van de economie, en negatieve resultaten kunnen leiden tot een afname van het vertrouwen in traditionele en digitale activa zoals Bitcoin.

Beheerd Vermogen
Wereldwijd beheerd vermogen Blackrock

Spanning stijgt in cryptomarkt: Bitcoin ETF's trekken aandacht

De afgelopen maanden stonden de krantenkoppen bol van nieuws over Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF's). Investeerders in cryptocurrencies kijken uit naar 10 januari volgend jaar, een potentieel keerpunt.

Verschillende Bitcoin ETF's, waaronder die van zwaargewicht Blackrock, staan op de nominatie om goedgekeurd te worden. Deze goedkeuring zou een aanzienlijke instroom van kapitaal van vermogende investeerders kunnen betekenen, die via deze fondsen in het 'digitale goud' kunnen beleggen.

De stemming op de cryptomarkt is op dit moment euforisch. Koersen van diverse digitale valuta's bereiken hoogten die lang niet gezien zijn. Crypto investeerders zien weer wat lichtpuntjes, en ook de aankomende Bitcoin halving speelt daarin een rol.

Ripple: Van euforie tot teleurstelling

Begin deze week was er een opmerkelijke hype rondom Ripple (XRP). Geruchten gingen dat ook deze cryptocurrency een eigen ETF zou krijgen.

Deze geruchten wakkerden een tijdelijke koersstijging aan, maar toen bleek dat het om nepnieuws ging, klapte de koers weer in.

Prijs Ethereum

BlackRock zet stappen met Ethereum ETF aanvraag

Gisteren kwam er nieuws naar buiten over de aanvraag van een Ethereum ETF door BlackRock. Deze stap is een teken van het groeiende vertrouwen in de potentie van Bitcoin’s rivaal, Ethereum. De ETF krijft de de naam iShares Ethereum Trust en volgt de Ethereum koers.

De aanvraag bij de relevante autoriteiten is een belangrijke stap vooruit in de integratie van cryptocurrency in conventionele financiële producten.

Ondanks dit positieve nieuws over de aanvraag, zag de Ethereum koers in de afgelopen 24 uur een daling van 7%. Deze daling kan mogelijk toegeschreven worden aan recente cijfers over de Amerikaanse economie die beleggers tot voorzichtigheid aanzetten.

Dit toont aan dat de cryptomarkt, hoewel soms losgekoppeld van traditionele markten, toch niet immuun is voor bredere economische trends.

Investeren in cryptomunten?

Profiteer van interessante acties via deze brokers en exchanges!

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €10.000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's
on air