Cryptonieuws Week 49

Cryptonieuws: Finst rolt nieuwe functie uit. Stablecoin nieuws & meer!

Het jaar nadert zijn einde. De koersen blijven lekker stijgen, en intussen zitten ze bij de Nederlandse beurzen niet stil. Finst brengt een langverwachte update uit, Bitvavo reageert. De buitenlandse beurs Coinbase introduceert een mooie nieuwe functie. Ook heb ik nieuws uit Utrecht. Lees je mee?

Transpareng BG TG geplaatst in Crypto door Frank Kruit
op 8 december 2023
laatste update: 8 december 2023
Cryptonieuws Week 49
Staking bij Finst

Staking bij Finst uitgerold!

Finst doet wat het heeft beloofd: crypto staking is een feit. Via het Nederlandse crypto handelsplatform Finst kun je nu 7 coins staken. De beste stakingrewards van de Benelux: dat is wat Finst adverteert. Tijdens de lancering zagen we dat Bitvavo voor sommige munten net wat betere rewards gaf, maar inmiddels is dit opgelost.

Finst geeft voor alle 7 munten de beste rente, tot wel 10% jaarlijks. Eerder stoppen met staken is mogelijk, omdat Finst flexibele staking aanbiedt.

Het is echter niet mogelijk om munten in een offline wallet te bewaren en tegelijk rente te ontvangen.

Wil jij staken via Finst? Dat kan eenvoudig. Open een account, ga naar staking en geef met een druk op de knop aan dat je wilt starten. Alle coins worden automatisch gestaked.

En het mooie is: ook coins die in een crypto bundel zitten, worden automatisch meegenomen. Start je vandaag bij Finst, dan krijg je €10 cadeau zodra je voor €500 aan crypto hebt verhandeld.

Bitvavo past rewards aan voor cryptomunten

Afgelopen woensdag, de dag waarop Finst het grote nieuws aankondigde, heeft Bitvavo direct actie ondernomen. Alle staking en lendingrewards zijn nog eens onder de loep genomen, en waar nodig aangepast.

Bitvavo biedt 24 cryptomunten aan voor staking, met rewards oplopend tot wel 15%. Daarnaast heeft Bitvavo crypto lending, dat werkt net even anders dat staking.

Daar horen andere rewards bij, maximaal 5,1%. Voordeel is dat je via lending, bepaalde stablecoins kunt inzetten voor wat extra passief inkomen.

Bitvavo Casper

Casper genoteerd aan de Bitvavo exchange

Daarnaast heeft Bitvavo besloten de cryptomunt Casper (CSPR) aan de exchange toe te voegen. Casper is een blockchain-netwerk dat tot doel heeft veilig en efficiënt een hoog volume aan transacties te verwerken.

Het maakt gebruik van het Proof-of-Stake-consensusmechanisme en het eigen consensusprotocol genaamd "Highway", om beveiliging, schaalbaarheid en decentralisatie te combineren in één blockchain-protocol.

Bij Bitvavo kun je Casper (CSPR) staken en 7% staking rewards per jaar verdienen.

Staking per asset inschakelen bij Bitvavo

Via Bitvavo is het sinds deze week mogelijk om staking aan en uit te zetten voor iedere asset. Voorheen was het zo dat alle digitale assets werden gestaked zodra je staking inschakelde bij Bitvavo.

Doordat Bitvavo nu staking per asset heeft ingeschakeld, heb je als gebruiker meer controle over jouw munten. Ben je al lid bij Bitvavo en had je staking ingeschakeld, dan is het goed om te weten dat dit nu voor je is uitgeschakeld.

Je moet zelf actie ondernemen om losse assets in te schakelen voor staking. Ditzelfde geldt voor coins die je uitleent via het lending-programma.

Coinbase Wallet

Coinbase maakt geld overmaken gemakkelijk

Coinbase, de grootste Amerikaanse cryptobeurs met een vergunning van de DNB, heeft groot nieuws. Ze hebben onlangs aangekondigd dat gebruikers van hun crypto-wallet nu de mogelijkheid hebben om direct geld (in de vorm van de stabiele cryptomunt USDC) over de hele wereld te sturen.

Dit betekent dat je geld eenvoudig en snel kunt verzenden via populaire sociale mediaplatforms zoals WhatsApp, Telegram, Facebook, iMessage, TikTok, Instagram of zelfs gewoon via e-mail.

In plaats van te worstelen met bankrekeningnummers, hoge kosten en wachttijden van tot wel vijf werkdagen, kun je nu gewoon een link van jouw Coinbase Wallet delen om geld te versturen. Een beetje vergelijkbaar met het Nederlandse Tikkie, maar dan wereldwijd en zonder extra kosten.

Coinbase Wallet is beschikbaar in 130 landen en maakt overmakingen nu dus veel eenvoudiger. Deze uitrol is een grote stap voorwaarts in de wereldwijde adoptie van crypto.

Nieuws uit Utrecht

Het Nederlandse bedrijf Quantoz Payments heeft met succes zijn stablecoin EURD (niet te verwarren met EUROC) geregistreerd als gemeenschapsmerk in de Europese Unie. Deze registratie biedt wettelijke bescherming in alle EU-landen en wordt beheerd door het Bureau voor Intellectuele Eigendom van de EU (EUIPO).

EURD, uitgegeven op de Algorand-blockchain, onderscheidt zich door volledige fondsondersteuning op een derdenrekening en regelmatige controle door accountants. Gebruikers behouden controle over hun privacy en kunnen de omloop van EURD in realtime volgen via AlgoExplorer.

Quantoz Payments streeft naar naleving van de Markets in Crypto Assets Regulation (MiCA), wat deze stablecoin een veelbelovende toevoeging maakt aan de wereld van digitale valuta in de EU.

AEUR Prijsexplosie

Stablecoin AEUR ontploft

De waarde van de stablecoin AEUR steeg plotseling met meer dan 200%, wat een verwarrende situatie creëerde voor investeerders op Binance. Sommige gebruikers waren zich niet bewust van het feit dat AEUR een stablecoin is en kochten de munt zonder grondig onderzoek te doen.

De daaropvolgende onverwachte prijsdaling leidde tot verliezen voor degenen die dachten dat ze in een interessante investering stapten.

In reactie op deze situatie heeft Binance aangekondigd dat ze gedupeerde gebruikers zullen compenseren, in een poging om de impact op klanten te minimaliseren. Daarnaast heeft Binance de handel in AEUR tijdelijk stopgezet, met plannen om deze op een later moment weer te hervatten.

Praat mee over crypto

Het Onetime forum is dé ontmoetingsplek voor iedereen die van de spannende kant van geld houdt. 

on air