Cryptonieuws Week 50

Cryptonieuws: Bitvavo verlaagt kosten, BONK-token explodeert & meer!

In deze editie van ons cryptonieuws breng ik je weer op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen die elke crypto-investeerder zou moeten kennen.

Lees over hoe Bitvavo het inloggen voor zijn gebruikers revolutionair verandert en hoe Bitvavo vermogende investeerders aantrekkelijke kansen biedt om tegen lagere kosten in Bitcoin en Ethereum te beleggen.

Terwijl de aandeelhouders van BUX juichen, heerst er onrust onder de bezitters van de BUX-token. Mis vooral niet de spectaculaire opmars van de BONK-token. Dit en meer wacht op jou; blijf lezen om alles tot je te nemen.

Transpareng BG TG geplaatst in Crypto door Frank Kruit
op 15 december 2023
laatste update: 15 december 2023
Cryptonieuws Week 50

Inloggen bij Bitvavo werkt anders

Gebruikers van de Nederlandse crypto exchange Bitvavo hebben mogelijk een verandering opgemerkt tijdens het inloggen. Het inlogproces ziet er nu anders uit dan voorheen. Vroeger werd bij het inloggen gevraagd om een gebruikersnaam, wachtwoord en een tweefactorauthenticatie (2FA) code, allemaal op één pagina. Nu is de 2FA code verplaatst naar een aparte pagina, wat het inlogproces verder differentieert.

Achter de schermen zijn er nog meer veranderingen doorgevoerd. Dit is het resultaat van de samenwerking met Auth0, een leider op het gebied van identiteitsbeheer. Deze samenwerking brengt moderne authenticatie-oplossingen naar Bitvavo, wat zorgt voor een veiligere en gebruiksvriendelijker inlogervaring.

Kosten omlaag Bitvavo

Whales opgelet: investeren in ETH of BTC extra aantrekkelijk bij Bitvavo

Grote investeerders bij Bitvavo kunnen nu tegen zeer lage kosten handelen. Voor hen die een investering van meer dan 25 miljoen euro in een periode van 30 dagen in Bitcoin of Ethereum doen, zijn de kosten bijna verwaarloosbaar. Een marktorder kost nu slechts 0,02%, terwijl limietorders volledig gratis zijn. Hoewel deze gunstige voorwaarden slechts voor een beperkte groep gebruikers gelden, profiteren ook kleinere particuliere beleggers van deze verandering.

Deze nieuwe tariefstructuur draagt bij aan een verbeterde spread en verhoogde liquiditeit op het Bitvavo-platform. Dit resulteert in een efficiëntere prijsvorming en biedt voordelen voor alle gebruikers, ongeacht hun handelsvolume.

BUX token in vrije val

Aandeelhouders van BUX, de populaire broker, kunnen zich opmaken voor een aangename kerstbonus. De onderneming is recentelijk overgenomen door ABN Amro, een stap die de positie van BUX in de financiële wereld verder verstevigt. Deze overname wordt gezien als een strategische zet van ABN Amro om beter aan te sluiten bij jongere generaties en de dynamische beleggingswereld.

Aan de andere kant is er minder positief nieuws voor de cryptogemeenschap binnen BUX. ABN Amro heeft besloten de cryptotak van BUX af te stoten. Dit is niet geheel verrassend, gezien de terughoudende houding van veel traditionele banken tegenover de cryptosector.

Voor beleggers in de BUX token is dit nieuws teleurstellend. De afgelopen week zagen zij de waarde van hun investering in BUX tokens met ongeveer 40% dalen.

Netflix komt met een nieuwe documentaire: Bitconned

Netflix, dat eerder dit jaar al de film 'Crypto Boy' lanceerde, komt nu met een intrigerende documentaire over crypto. Deze nieuwe documentaire, getiteld "Bitconned", duikt in het verhaal van een van de eerste grote gevallen van cryptofraude.

Het belicht de opkomst en ondergang van een Bitcoin-oplichter, waarbij zowel de perspectieven van de crimineel zelf als van de journalist die hem ontmaskerde worden verkend. De documentaire, geregisseerd door Bryan Storkel, staat bekend om zijn snelle tempo en humor.

"Bitconned" zal vanaf 1 januari op Netflix te zien zijn, perfect voor een nieuwjaarsdag vol spanning en sensatie.

Crypto.com aangeklaagd door drie Nederlanders

Drie Nederlanders hebben onlangs een bittere pil moeten slikken nadat de Rechtbank Gelderland hun aanklacht tegen de buitenlandse crypto exchange Crypto.com afwees. Deze exchange, geregistreerd bij De Nederlandsche Bank, werd aangeklaagd door de Nederlanders na het verliezen van in totaal meer dan 1 miljoen euro door een geraffineerde vorm van beleggingsfraude, bekend als ‘boilerroomfraude’.

De eisers beschuldigden Crypto.com van nalatigheid en eisten compensatie voor hun verliezen, maar de rechtbank oordeelde dat er geen causaal verband was tussen de diensten van Crypto.com en de geleden schade.

Deze zaak onderstreept de risico's van beleggen in de crypto-markt, vooral in tijden van stijgende markten, waar fraudegevallen zoals deze helaas vaak voorkomen. 

BONK token
BONK token

Bitcoin steeg met 150% sinds het begin van dit jaar

Sinds het begin van dit jaar heeft Bitcoin een flinke stijging doorgemaakt van meer dan 150%. Op 1 januari 2023 was de grootste digitale munt nog maar $16.000 waard, maar inmiddels heeft Bitcoin een waarde van bijna $43.000 bereikt. Hoewel Bitcoin het goed doet, zijn er binnen de top-100 van cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie nog enkele munten die nog betere prestaties laten zien.

Een opvallende nieuwkomer in de top-100 is de BONK-token, die het afgelopen jaar een uitzonderlijke groei doormaakte van maar liefst 14350%. Hoewel ver verwijderd van dit astronomische percentage, is ook de stijging van Injective Protocol opmerkelijk met een groei van 2400% dit jaar, gevolgd door KASPA, die een toename zag van 2250%.

In de top-10 van cryptocurrencies was Solana (SOL) de grootste verrassing, met een stijging van 650% dit jaar.

Het lijkt erop dat de bearmarkt achter ons ligt en dat we met optimisme kunnen uitkijken naar wat 2024 ons zal brengen op het gebied van digitale valuta.

Crypto kopen?

Pak de bullmarkt mee, en investeer via onderstaande exchanges:

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €1000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's
on air