Cryptonieuws Week 51

Laatste cryptonieuws: Belastingaangifte, Elon Musk en Rusland

In mijn allerlaatste crypto-update deel ik nieuws over Coinmerce, vertel ik je over de komende belastingaangifte en wat Bitvavo hiervoor heeft bedacht. Ook heeft Elon Musk weer nieuws en staat Rusland aan de vooravond van een eigen CBDC. Lees snel verder!

Transpareng BG TG geplaatst in Crypto door Frank Kruit
op 22 december 2023
laatste update: 22 december 2023
Cryptonieuws Week 51

Coinmerce biedt overstapservice voor BUX klanten

Vorige week berichtten we over de overname van BUX door ABN Amro, wat leidde tot het afstoten van de cryptotak van BUX. Recentelijk is bekend geworden dat Coinmerce een handige overstapservice biedt voor BUX-klanten. Met deze service kunnen klanten met één druk op de knop al hun cryptotegoeden overzetten naar Coinmerce.

Een vergelijkbare service werd door Coinmerce al aangeboden aan klanten van Binance afgelopen zomer. Destijds gaf Coinmerce aan dat hun klantenbestand met een factor zes was gegroeid. Nu is de verwachting dat er wederom een aanzienlijke toename van klanten zal zijn door de nieuwe overstapmogelijkheid.

Bijna alle cryptovaluta kunnen worden overgezet, maar er is een uitzondering: de BUX token, die sinds de aankondiging van de overname sterk in waarde is gedaald, kan niet worden overgezet. Als compensatie mogen klanten die met minimaal 1000 BUX tokens overstappen naar Coinmerce, een jaar lang kosteloos handelen op het platform.

Coinmerce, een Nederlands crypto platform, heeft het grootste aanbod aan cryptovaluta, met meer dan 350 verschillende munten. Deze week lanceerde het bedrijf nog de enorm populaire BONK-token, dé snelst stijgende munt van het afgelopen jaar.

Bitvavo Blockpit

Maak kans op een eindejaarsbonus bij Bitvavo

Het einde van het jaar nadert, wat betekent dat het tijd wordt om na te denken over de belastingaangifte. Voor Nederlandse crypto-bezitters is dit een belangrijk moment, omdat in Nederland cryptovaluta moeten worden aangegeven in de belastingaangifte. Om dit proces te vereenvoudigen, werkt Bitvavo samen met Blockpit.

Blockpit biedt gespecialiseerde diensten om crypto-bezitters te helpen bij belastingaangiften. Ze stellen gebruikers in staat om alle gegevens van hun activa te importeren en genereren vervolgens land-specifieke, compliant belastingrapporten die rechtstreeks bij de belastingdienst ingediend kunnen worden. Dit maakt het proces van belastingaangifte voor crypto-bezitters een stuk overzichtelijker en eenvoudiger.

Voor gebruikers van Bitvavo is er een extra voordeel: zij ontvangen een korting van 25% op alle betaalde licenties van Blockpit. 

Daarnaast is er nog een extra stimulans: door het aanschaffen van een betaalde licentie van Blockpit tijdens de promotieperiode, doen Bitvavo-gebruikers automatisch mee aan een raffle waarbij ze kans maken op €1000 aan Bitcoin tegoed. Dit is een unieke kans voor crypto-bezitters om niet alleen belastingzaken op orde te krijgen, maar ook om wellicht wat extra Bitcoin te winnen.

Rusland en Europa aan de vooravond van CBDC's

De introductie van een Russische Central Bank Digital Currency (CBDC) is zeer nabij. President Vladimir Poetin heeft onlangs een wet ondertekend die de weg vrijmaakt voor de officiële lancering van deze digitale valuta, gereguleerd en uitgegeven door de Russische centrale bank.

Dit initiatief is een significante ontwikkeling voor crypto, waarbij een CBDC fungeert als een elektronisch equivalent van de traditionele, door de staat uitgegeven valuta. 

Tegelijkertijd is ook Europa actief bezig met de ontwikkeling van een eigen digitale valuta, de digitale euro. Dit initiatief, geleid door de Europese Centrale Bank in samenwerking met de nationale centrale banken van de eurolanden, is bedoeld om een veilige, efficiënte en voor iedereen toegankelijke aanvulling te bieden op het huidige scala aan betaalmiddelen.

De digitale euro zou dienen als een elektronische vorm van publiek geld, vergelijkbaar met de munten en bankbiljetten die we nu gebruiken. De voorbereidingen voor de digitale euro zijn in volle gang.

X en betalingen

Mogelijk crypto betalingen in X vanaf 2024?

X, voorheen bekend als Twitter, onder leiding van Elon Musk, blijft nieuwe paden bewandelen ondanks het feit dat veel adverteerders afhaken en het platform daardoor miljoenen verliest. Musk, bekend om zijn innovatieve en soms onconventionele aanpak, werkt aan zijn visie van een 'alles app'.

Een belangrijk onderdeel van deze visie is de integratie van betaalmogelijkheden binnen de app, iets wat naar verwachting in de loop van 2024 gerealiseerd zal worden.

Hoewel Musk tot nu toe geen concrete uitspraken heeft gedaan over welke valuta gebruikt zullen worden, speculeren crypto-enthousiastelingen dat Dogecoin een prominente rol zou kunnen spelen in dit nieuwe betaalsysteem. Ook Bitcoin wordt gezien als een mogelijke optie.

Deze ontwikkeling zou bijzonder interessant kunnen zijn, vooral gezien de geplande Bitcoin halving die ook halverwege 2024 zal plaatsvinden. Op dit moment is het echter nog afwachten op de benodigde licenties, die essentieel zijn voor het realiseren van deze betaalmogelijkheden in de app.

De integratie van Dogecoin zou een belangrijke stap kunnen betekenen in de verdere acceptatie van cryptocurrency.

Ik stop met het cryptonieuws bij Onetime.nl

Dit was het dan, mijn laatste cryptonieuws update. Niet alleen de laatste van dit jaar, maar voor altijd. Het is een einde van een tijdperk, en ik sluit het af op het hoogtepunt. Op dit moment staan Bitcoin en andere altcoins op het hoogste punt van 2023. Hoewel ik stop met het geven van updates, zal Onetime doorgaan met het brengen van cryptonieuws, zij het wat minder frequent.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in een wekelijkse update over de cryptomarkt, raad ik aan om eens een kijkje te nemen op Cryptokoersgids.nl. Vanaf volgend jaar deel ik daar elke vrijdag een weekoverzicht met de lezers, om zo iedereen op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van crypto. 

Crypto kopen?

Lekker het nieuwe jaar starten met een mandje crypto? Koop veilig en vertrouwd bij de volgende exchanges:

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €1000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's
on air