The Sphere Las Vegas

De magie van The Sphere Las Vegas

Eindelijk is het zover - de MSG Sphere Las Vegas heeft zijn deuren geopend en biedt een unieke, bolvormige muziek- en entertainmentarena van epische proporties! Met een hoogte van bijna 112 meter en een breedte van bijna 158 meter is deze zwarte gigantische bol een ongekende toevoeging aan de adembenemende skyline van Las Vegas.

Armijn geplaatst in Over knaken door Armijn Meijer
op 9 januari 2024
The Sphere Las Vegas

Een 'Death Star' van vermaak

Sommigen grappen over zijn gelijkenis met de Death Star uit Star Wars, maar deze bol is een meesterwerk. De buitenkant is bekleed met maar liefst 1,2 miljoen leds, elk zo groot als een hockeypuck. Het resultaat? Het grootste ledscherm ter wereld, dat dagelijks wordt omgetoverd tot een visueel feest met prachtige foto's, video's en animaties in Las Vegas.

Binnen in The Sphere Las Vegas

MSG Sphere - Een wereldwijd fenomeen

Dit meesterwerk is een gezamenlijk project van de Madison Square Garden Company (MSG) en de Las Vegas Sands Corp. De bouw begon in 2018 en werd uiteindelijk in 2023 voltooid. Met een oorspronkelijke begroting van $1,1 miljard groeide het uiteindelijke kostenplaatje naar een indrukwekkende $2,3 miljard. Tegenvallers of niet, het resultaat mag er zijn.

Buitenkant van The Sphere

De sensatie van The Sphere

Op 29 september 2023 opende The Sphere officieel zijn deuren, en het publiek werd meteen getrakteerd op een optreden van niemand minder dan U2. Met 17.375 zitplaatsen en ruimte voor maximaal 20.000 toeschouwers biedt The Sphere een meeslepende 4D-ervaring met 10.000 '' en een verbluffende 3D-geluidservaring via 168.000 speciaal aangestuurde speakers.

De MSG Sphere is oorspronkelijk ontworpen als de ultieme muziekhal voor concerten, met U2 als openingsact. Maar het stopt hier niet. Naast concerten biedt The Sphere ruimte voor shows, evenementen, product presentaties en meer. Het eerste concert van U2 op 29 september 2023 was een fenomenaal begin, met bezoekers die lyrisch zijn over de unieke ervaring.

Onetime in The sphere

The Sphere experience

Niet alleen bezoekers worden meegenomen in de magie van The Sphere, maar er is ook de mogelijkheid om 'The Sphere Experience' te boeken. Aura, een robot, verwelkomt je en neemt je mee op een reis door cultuur, kunst, wetenschap en technologie. Vervolgens geniet je van de hoofdfilm 'Postcard From Earth' van regisseur, die je meeneemt naar alle zeven continenten.

Gelegen achter het Venetian hotel in Las Vegas, is het adres 255 Sands Ave., Las Vegas, NV 89169. Parkeren kan, maar het kan prijzig zijn. Ons advies? Laat je huurauto achter bij het hotel en geniet van de vele andere vervoersopties.

The Sphere Las Vegas is een visueel meesterwerk en een absolute must-see voor iedereen die Las Vegas bezoekt. De gigantische LED-schermen, de revolutionaire geluidservaring en de veelzijdigheid van deze arena maken het een ongekende toevoeging aan de entertainmentscene. 

Conclusie van Onetime

MSG Sphere Las Vegas is niet zomaar een entertainmentarena; het is een buitengewoon meesterwerk. Armijn, samen met Dominique, Igo en Kevin, beleefden een episch concert van U2 bij de opening. Deze ervaring, gedeeld op nationale platforms zoals 'Oog op Morgen' en VPRO-podcasts, maakte een onuitwisbare indruk. De unieke mix van muziek, technologie en visuele pracht maakt het een must-see in Vegas. Met aanstaande optredens van sterren als Miley Cyrus, Ed Sheeran en top-dj's zoals Martin Garrix wordt MSG Sphere Las Vegas de epicentrum van wereldklasse entertainment. Voor iedereen die Vegas bezoekt, is dit de ultieme belevenis die je niet mag missen.

on air